Hrvatski premijer Milanović večeras stigao u Sarajevo

0

Predsjednik Vlade Hrvatske, Zoran Milanović, večeras je doputovao u Sarajevo. Kako javljaju naši reporteri sa lica mjesta, premijer Vlade Hrvatske je u 19 sati stigao u sarajevski hotel, a nakon toga se uputio u šetnju BH prijestolnicom te na večeru.

zoki

Prema ranije najavljenom protokolu, Milanović bi prvo trebao sutra zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom prisustvovati obilježavanju početka rada Studentskog doma HKDD “Dr. Drago Dujmušić” na sarajevskom Stupu. Potom će biti upriličen susret predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića s načelnikom Općine Vareš Avdijom Kovačevićem i predsjedateljem Općinskog vijeća Vareš Zdravkom Maroševićem te posjeta Župi sv. Mihovila Arkanđela i obilazak stare crkve sv. Mihovila u Varešu. Poslije podne planiran je susret Milanovića s fra Mijom Rajićem, gvardijanom Franjevačkog samostana, i s načelnikom Općine Kreševo Radojem Vidovićem. Za kasne popodnevne sate predviđen je susret Milanovića s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom i predsjedateljem Općinskog vijeća Žepče Muhamedom Jusufovićem te obilazak Osnovne škole Žepče, a u večernjim satima u Vitezu je planirana večera hrvatskog premijera s predstavnicima lokalnih vlasti i privrednika u organizaciji Konzulata Republike Hrvatske u BiH.

Prekosutra, drugog dana boravka u BiH, Milanović će posjetiti franjevački samostan Guča Gora, hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Bili, a u Jajcu će razgovarati s načelnikom općine Edinom Hozanom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Mirkom Ljubezom. U planu je i posjeta franjevačkom samostanu Svetog Luke u Jajcu. (Avaz.ba)

facebook komentari