Pratite nas

Vijesti

Hrvatski Srbi zamolili vlast u Srbiji da osudi ponašanje Hrvatske kako ne bi opet morali u izbjeglištvo!

Objavljeno

na

Čovjek koji je ne tako davno, zazivao krah hrvatske države, a optužnicu protiv generala Gotovine nazivao početkom hrvatskog kraja, sada traži pomoć od toliko omražene zemlje. Savo Štrbac apelira na Hrvatsku da primjeni Zakon o amnestiji.

Nakon niza nedavno objavljenih informacija koje kompromitiraju pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, u zaštitu ‘potlačenih’ hrvatskih Srba uključio se i direktor Veritasa i bivši sekretar vlade tzv. Republike Srpske Krajine, Savo Štrbac.

Čovjek koji je ne tako davno, zazivao krah hrvatske države, a optužnicu protiv generala Gotovine nazivao početkom hrvatskog kraja, sada traži pomoć od toliko omražene zemlje!

Od Hrvatske zahtjeva da spriječi medijsku i svaku drugu hajku na Srbe koji su, kaže izloženi strahovitim pritiscima koji su kulminirali trpinjskim uhićenjima. Zaključak je to Ureda za dijasporu i Srbe u regiji koji je održan prije nekoliko dana, a uz direktoricu navedenog Ureda susretu su nazočili Savo Štrbac i predsjednik Asocijacije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir.

Savo Štrbac posebno zamjera Hrvatskoj što, umjesto da primjeni Zakon o amnestiji Hrvatska daje prošireni popis sa 1557 osoba optuženih za ratne zločine. Kaže kako se od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, intenzivirala mržnja i diskriminatorski odnos prema Srbima.

Kao i obično, Štrbac je u nedavne događaje unio dodatnu dramatiku pa je njegovo viđenje uhićenja u Trpinji najsličnije kakvom scenariju iz akcijskih filmova.

‘Hrvatski policajci s fantomkama na glavi, pod punom ratnom spremom, upadali su u kuće i na njive’ kažu Srbi. U ime izbjeglih i prognanih Srba, Milojko Budimir zamolio je vlast u Srbiji da osudi ponašanje Hrvatske i tako zaštiti preostale sunarodnjake kako ne bi opet morali u izbjeglištvo!

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati