Hrvatski tjedan u srcu Frankfurta na Majni

0

Hrvatski gospodarski savez (Kroatische Wirtschaftsvereinigung e. V.) ove godine obilježava jubilarnu 10. godišnjicu osnutka i djelovanja. Kao lider u jačanju veza između hrvatskog i njemačkog gospodarstva, Savez organizira manifestaciju na kojoj će se predstaviti najkvalitetniji hrvatski proizvodi.

Kroatisches Genuss Festival  (Hrvatski tjedan) održat će se od 01. do 11. lipnja u srcu Frankfurta na Majni, na Rossmarktu, gdje će se predstaviti najbolje od Hrvatske – „Best of Croatia“. Manifestacija će biti još jedan primjer uspješnog djelovanja Hrvatskog gospodarskog saveza u stvaranju novih prilika za hrvatske proizvodače.

Frankfurt na Majni na sajmišnoj je karti svijeta jedna od najboljih lokacija pa uistinu laska mogućnost organizacije i sudjelovanje na takvom mjestu. To su prepoznali i podržali, prije svega, Grad Frankfurt na Majni, zatim Croatia Airlines, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatski izvoznici te radio stanica Antenne Frankfurt.

Kroz 11 dana festivala, štandovi će biti otvoreni za posjetitelje u vremenu od 10 do 22 sata (subotom do 23 sata). Predstavljat će se proizvođači tradicionalnih licitara, lavande, bučinog ulja, domaćih likera i meda.

Naravno, sve će biti popraćeno tradicionalnom i bogatom kuhinjom iz svih dijelova Lijepe naše te glazbeno-zabavnim programom. Osim uvijek uhu ugodnih dalmatinskih klapskih pjesama u izvedbi Klape Bandites i Klape Ferali te Kulturno-umjetničkih društava, za dobru atmosferu brinut će se Robert Čolina, Duo Domižana, Tamburaški sastav Bagrem te mnogi drugi.

Osim što je lokacija sama po sebi atraktivna  i prosječno njome prođe 40.000 ljudi dnevno, u obzir se moraju uzeti i Hrvati u Njemačkoj kojih samo u Frankfurtu na Majni ima 15.000. Na 11 dana centar Frankfurta postat će Hrvatska u malom te cijela manifestacija sigurno neće proći nezapaženo.

Kamenjar.com

facebook komentari