Pratite nas

Hrvatsko žrtvoslovno društvo u dopisu Viviane Reding: Srušite ‘Berlinski zid’ u Hrvatskoj!

Objavljeno

na

Čelnici Hrvatskog žrtvoslovnog društva dr. Zvonimir Šeparović i ing. Dragutin Bauman u otvorenom pismu upućenom Europskoj povjerenici za pravosuđe Viviane Reding, pozvali su na “rušenje Berlinskog zida” u Hrvatskoj.

Dva desetljeća proteklo je od stvaranja slobodne, demokratske i nezavisne države Hrvatske, uz velika stradanja i žrtve hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Hrvatski branitelji,  Hrvatska vojska i Hrvatska policija su u časnom i opravdanom obrambenom Domovinskom ratu pod zapovjedništvom Dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, završnom vojnom operacijom “Oluja” oslobodili okupirane dijelove države Hrvatske, pobjedom nad srpskim agresorom i jugoslavenskom armijom kojom je desetljećima nakon završetka 2. svjetskog rata zapovijedao komunistički diktator, maršal Josip Broz Tito.

Pismo prenosimo u cjelosti:

„Dva desetljeća proteklo je od stvaranja slobodne, demokratske i nezavisne države Hrvatske, uz velika stradanja i žrtve hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Hrvatski branitelji,  Hrvatska vojska i Hrvatska policija su u časnom i opravdanom obrambenom Domovinskom ratu pod zapovjedništvom Dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, završnom vojnom operacijom „Oluja“ oslobodili okupirane dijelove države Hrvatske, pobjedom nad srpskim agresorom i jugoslavenskom armijom kojom je desetljećima nakon završetka 2. svjetskog rata zapovijedao komunistički diktator, maršal Josip Broz Tito.

Na žalost, nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana, u Hrvatskoj se ponovno probudila komunistička avet, i danas svjedočimo da aktualne hrvatske Vlasti otvoreno veličaju komunističkog zločinca Josipa Broza Tita i sva njegova djela, ignorirajući povijesne činjenice, da su pod njegovim zapovjedništvom partizanski zločinci i pripadnici njegovih tajnih službi, posebno zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA, nakon 2. svjetskog rata počinili strašne zločine nad hrvatskim narodom, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i na hrvatskim emigrantima koji su živjeli u drugim zemljama uključujući i Saveznu Republiku Njemačku.

Dok su hrvatski branitelji i hrvatski generali nakon završetka Domovinskog rata u kojem su se borili protiv srpskog agresora, nepravedno i pogrešno osuđivani,partizanski zločinci i pripadnici partizanskih tajnih službi, posebno zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA, nikada nisu izvedeni pred sud pravde, a danas se slobodno šetaju u Republici Hrvatskoj. Apsurdna je situacija, da se u 2013. godini, kada je Hrvatska postala članica europske obitelji, u kojoj su pravda, zakon i poštivanje ljudskih prava od najveće važnosti, nad Hrvatskom nadvila komunistička avet poput „Berlinskog zida“, što predstavlja ozbiljnu prijetnju sadašnjosti i budućnosti hrvatskom narodu i svim hrvatskim državljanima, a time indirektno i europskoj obitelji.

Poštovana Dr. Reding, hrvatski narod i svi državljani Republike Hrvatske kojima je istinski stalo do njihove domovine ljubazno Vas mole da učinite neophodne korake kako bi ste osigurali da Hrvatska implementira europski uhidbeni nalog na ispravan način, i time konačno srušili „Berlinski zid“ u Hrvatskoj! „, stoji u dopisu Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

 

 

M.M.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati