HSP BiH odlučio dati podršku Draganu Čoviću

5

HSP BiH će na općim izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH podršku dati kandidatu HNS-a Draganu Čoviću. “Ovih dana smo imali dosta razgovora o toj temi i s nekim političarima iz RH, kao i drugim zanimljivim sugovornicima koji uvidom u njihove analize i ankete o mogućem izglednom pobjedniku daju podršku za člana Predsjedništva kandidatu HNS-a pa nemamo ni mi nikakvih predrasuda podržati kandidata HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić na predizbornom skupu održanom u Širokom Brijegu.

Jurišić se osvrnuo na stanje u ZH županiji te istaknuo kako je uvjeren da će HSP BiH u njoj biti dio nove vlasti

Jurišić je svoje izlaganje započeo trenutačnim stanjem u HNS-u rekavši da je HSP BiH član HNS-a i da nije nikad ni napuštao krovnu ‘političku’ organizaciju hrvatskog naroda u BiH. “Mi smo naše primjedbe na rad HNS-a više puta jasno iznijeli i on doista mora postati nositelj nacionalne strategije zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH, a ne političke promidžbe jedne ili dvije stranke. U takvom HNS-u je svakako i naše mjesto i iskreno se nadam da će hrvatski političari nakon izbora imati dovoljno mudrosti da HNS pretvore u krovnu nacionalnu instituciju”, kazao je Jurišić.
On je dodao da je HSP BiH samim tim što nije kandidirao svojeg člana za Predsjedništvo učinio mnogo na nepotrebnom rasipanju hrvatskih glasova. Na samom kraju Jurišić je pozvao glasače da daju potporu HSP-u BiH. Naš program i naši ljudi na listama jamče dosljednost u borbi za bolje sutra i u županiji, kao i bolji položaj cjelokupnog hrvatskog naroda u BiH, mi smo bili vlast u ovoj županiji, radili smo dobro i uvjeren sam da se vraćamo.
Vjerujemo da ćemo biti dio nove vlasti – završio je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić uz gromoglasan pljesak simpatizera HSP-a BiH.
(MMB/VL)

facebook komentari

 • peppermintt

  nemoj me zezat 😛 :)))

 • cleuna

  Ahahaha,
  došlo sejdi iz guzice u glavu.
  Samo kasno Sejdo…ti si svoje rekao i pokazao na prošlim izborima… ili misliš da Hrvati pate od kolektivne amnezije?

 • 1diablo

  Ma ovo nema smisla!Pa zar je ovaj još na slobodi i zar nekome treba njegova podrška??

  • Nikad mi nije djelovao razumno…

   • 1diablo

    Trebali su mu pokazati vrata..