HSP: Predsjednik na odlasku Josipović, nije smio odlikovati Ejupa Ganića!

13

Hvala Bogu, jučer je predsjednik Republike Hrvatske posljednji put dodjeljivao nacionalna hrvatska odličja. Jer još jednu ovakvu sramotu teško bi podnijeli. Uz mnoge zaslužne i čestite ljude ističe se jedno ime koje se nikako i nikada ne smije naći na popisu onih koji su dobili službeno odličje Republike Hrvatske. To je ime Ejupa Ganića kojega je predsjednik Josipović odlikovao Redom kneza Branimira s ogrlicom.

Red kneza Branimira s ogrlicom koji je šesto po važnosti odličje u Republici Hrvatskoj, kako u Zakonu o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske piše dodjeljuje se: “dužnosnicima i djelatnicima u tijelima državne vlasti, čelnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava i predstavništava međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama“.

Red_kneza_BranimiraJavno postavljamo pitanje gdje se u ovim stavkama Zakona može naći spomenuti Ejup Ganić?

Je li to Ejup Ganić koji u vrijeme dok je bio član predsjedništva BiH, izabran iz reda ostalih (kao Jugosloven), sve Hrvate u Bosni i Hercegovini nazivao „Ustašama“, ili je to Ejup Ganić koji zajedno s mudžahedinima na tenkovima ulazi u hrvatska sela oko Maglaja, nakon čega su počinjeni brojni zločini i zlostavljanja.
Ili je to Ejup Ganić koji sudjeluje na sastanku u Zenici na kojem je planiran napad na Hrvate središnje Bosne s ciljem njihovog protjerivanja, ili je to Ejup Ganić koji tvrdi da je grad Neum Bošnjački,  u koji planira naseliti Bošnjake i promijeniti nacionalni sastav stanovništva.

Je li za ova djela i postupke Ejup Ganić odlikovan šestim po važnosti odličjem Republike Hrvatske? Ili tu postoji jedan drugi razlog? Jedna druga nit. Komunističko – jugoslavenska nit?
Opet nas predsjednik na odlasku i na ovoj simboličnoj razini, dodjelom odličja osobi koja je poznata po svojoj kameleonštini vraća u okvire regiona i radi na uspostavi odnosa pokidanih početkom devedesetih. S jasnim ciljevima svrhom i namjerom.

Zahvaljujući hrvatskom narodu ovo je bila posljednja dodjela odličja predsjednika u odlasku, jer kako je krenulo, nakon Documente i jugoslovena Ejupa Ganića, Josipović bi mogao dodjeliti i Veselinu Šljivančaninu i ostalima neko od odličja za “ratne zasluge“ i razvijanja „bratstva i jedinstva“.

Ovom prilikom izražavamo uvjerenje da će nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović voditi računa po pitanju dodjele hrvatskih odličja,  da će se izbjeći ovakvi skandali i da nijedno odličje Republike Hrvatske neće završiti na grudima nedostojne osobe.

[ad id=”40551″]

Daniel Srb

facebook komentari

 • Agromentum

  Josipović i kukurikovci su skroz prolupali. Kao da su svi pod nekim drogama – dobivaju valjda povoljno od Vesne. Iako znaju da je Ganić sporna osoba – kako u ratu, tako i iza rata – daju mu odličje za neke “zasluge”.

  • EMINƎM

   sve je ovo orjunaško podmetanje, sada kada gube vlast prave namjerno štetu Hrvatskoj, zapalili bi je da mogu
   Bijeli Jovo razbacuje odličja namjerno deklariranim hrvatskim neprijateljima i time ponižava hrvatsku državu.

   • Agromentum

    Treba im zabranit’ kandidiranje za izbore i ustavno zabranit’ svako političko djelovanje. Uostalom, i oni su to prije drugima zabranjivali.

    • EMINƎM

     odmah i smjesta sprovesti u život lustraciju i sve ova noćna mora s komunistima će nestati zauvijek

   • Lilith

    Slažem se! Zalupiše vrata za sobom! A mi će mo im zabit zadnji čavao u lijes

  • Lilith

   Nema drugog objašnjenja nego da ovo namjerno čine! Skandalom su počeli mandat, skandalima ga i završavaju! Osobno ću se pobrinuti da u udžbenike uđe sva istina i sranja koja su izasrali

   • Agromentum

    To, što neke stvari čine iz inata, pokazuju samo slabosti koje imaju. Narod je u tako loša vremena nasjeo tim političkim lakrdijašima.

    • Mirko Pizent

     Nisu samo politički lakrdijaši, već dokazani neprijatelji Republike Hrvatske i hrvatskog naroda u cjelini. I kao takve ih treba i tretirati.

     • Agromentum

      Dosta je važno raditi na svijesti u narodu. Kod zadnjih predsjedničkih izbora se ipak pokazalo da ima mnogo onih kojima je ili svejedno ili su se “uhljebili” pa ih nije briga za druge.

     • Mirko Pizent

      Slažem se. Na žalost to je posljedica 45-godišnje vladavine crvenog terora, jugo-komunizma i pranja mozga. Vjerujem da ćemo iz tog mraka izaći. Svjetlo na
      kraju tunela mogu biti samo hrvatske domoljubne državotvorne stranke, pokreti,
      organizacije i braniteljske udruge.

     • Lilith

      Svjesni su i crveni da im se bliži kraj! Evidentan je njihov žestok otpor i blamaža na svakom koraku! Ovo je najsramotnija vlast u povijesti

     • Al se mijenja?

      Jugoslovenstvo je mnogo jače nego što mislimo,Jednom Jugosloven uvijek Jugosloven tj. jednom KOS uvijek KOS.To je općepoznata stvar.
      E sad vas pitam.Kako od Jugoslovena očekivati da se bore za Hrvatski narod?
      Naravno da je njima Srpstvo milije i draže.Vidimo to u borbi za RS i Srpski interes do posljednjeg Hrvata.

    • Lilith

     Nemamo mi više vremena za njihove frustracije i slabosti