HSP Splitsko dalmatinske: Frljićeva predstava neće se održati!

19

Hrvatska stranka prava Splitsko dalmatinske županije najoštrije osuđuje i samu najavu postavljanja kazališne predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i Vaše nasilje” koja bi se navodno trebala uprizoriti 24. travnja 2017. godine u splitskom HNK-a na 27. Marulićevim danima.
Duboko nas zabrinjava i vrijeđa da se jedna takva predstava našla na repertoaru Marulićevih dana, a još više da ju financira Ministarstvo kulture na čelu s Ninom Obuljen.

Imajući u vidu da je javnosti poznato kakav je karakter te predstave, da ista duboko vrijeđa vjerske osjećaja svih kršćana i svih muslimana stava smo da i Ministrica kulture Obuljen i HNK Split i Oliver Frljić “vuku vraga za rep” i nepotrebno provociraju hrvatsku javnost.

Budući je ovo postala javna stvar i da nepotrebno izazivaju reakcije nekih skupina kojima se neće svidjeti u kojem kontekstu se prikazuju useljenici arapskog podrijetla isti se se mogu odlučiti na reakcije negdje na hrvatskom Jadranu, što bi  moglo ugroziti   jedinu profitabilnu gospodarsku granu u Hrvatskoj  – turizam.

Smatramo da je ova provokacija (jer Frljića ne smatramo ni redateljem ni umjetnikom već jugoprovokatorom) direktno usmjerena protiv svih pozitivnih vrijednosti koji su primjereni gradu Splitu i Republici Hrvatskoj.  Ova nacionalna sramota može završiti jedino ostavkom ministrice kulture Nine Obuljen, ostavkom intedanta HNK Split,  a  jugoprovokator Frljić može završiti u Travniku.

Posljednji puta tražimo da se ova predstava skine s repertoara 27. Marulićevih dana, a svima odgovornima poručujemo da se ova predstava neće održati u gradu Splitu.

Hrvatska stranka prava
HSP Splitsko dalmatinske županije
Ivica Vladava, predsjednik

facebook komentari

 • Bobo Mostarac

  Gospodine Plenkoviću, Predsjedniče Vlade RH, netko nas ovdje provocira! A netko to omogućava, što nije baš pametno, jer izaziva mržnju, što bi moglo biti i kažnjivo!

  • Dusko Besenic

   Dragi prijatelju,po mojem skromnom mišljenju,ovako blagom kritikom nećeš zabrinuti nikoga,a ponajmanje onoga tko to svijesno radi…”druga” Plenkovića.

   • Bobo Mostarac

    Hvala na vašem mišljenju. Htio sam samo pokazati da znaju, da i mi znamo. A našim sabornicima, ćemo prepustiti odabir akcije.

    • Dusko Besenic

     Bilo bi to divno kada bi “oni” reagirali na kulturnu kritiku (kao što je bila vaša) ,koja za kulturne ljude ima i te kakvu težinu,ali ovo je obična “politička stoka” bez obzira na odijela i kravate kojima su se “zamaskirali” kao i svojim napuhanim držanjem! A što se tiče sabornika…pa,jeli gledate ponekad sjednice Sabora? To vam je uzaludna nada.Lijep pozdrav.

     • kostresh

      prosto ko pasulj ;p

 • Sivooki

  Što reći, nego – jasno, glasno, točno.
  Nažalost, Pljunki je zagrizao prevelik zalogaj. A nema ni zube ni želudac. Jedino dovoljno velik ego….
  Jao nogama pod ludom glavom….

  • Dusko Besenic

   Možda ste takav čovijek,blag u izrazu,ali ova “kritika” Plenkoviću,prema onom što nam radi,meni djeluje više nego obzirna?

   • Bobo Mostarac

    Nismo zaboravili Charlie Hebdo Magazin u Parzu, koji je ismijavao Islam i Muhameda, što je prouzrokovalo tragediju više stotina nedužnih zrtava? To nije bila sloboda izražavanja, to je bilo ruganje i vrijeđanje religijskih osjećaja, što je izazvalo uzbunu i revolt cijelog muslimanskog svijeta!
    Frljić je htio svojom “predstavom” otvariti Dubrovačke igre, ali je bio spriječen. Sada bi to želio napraviti u Splitu i tako naškoditi našem vrlo uspješnom turizmu? Može, ali samo u Remtincu!

    • kostresh

     sve receno o politickim strkturama u RH

   • Sivooki

    Obzirna…? Hehe, kako se naziva čovjek koji zine a ne može progutati..? Pohlepan, ograničen, bezglav, napuhan, OPASAN…?

    • Dusko Besenic

     Možda ga jasno svrstati gdje spada…u neprijatelje opasnije od,jasno vidljivih,jugočetnika?!

 • Dusko Besenic

  Kakvi smo, to mi, ljudi…Hrvati?? Jedna provokatorska budala zajebava nas već godinama,što nije mogao Poljake,jer su ga istjerali dok kažeš “keks”,a mi čekamo da nam obavi nuždu na glavu,pa i onda bi išli provjeravati prstom jel’ to zbilja ono što njuhom osjećamo?!! Sa svojih sedamdeset godina,da ga negdje ugledam na cesti zgazio bih ga “k’o govno”,što i jest! Jučer je Bujanec imao odličnu “Bujicu” (sa Đapićem) i još je malo pojasnio sliku zbivanja i u kulturi i u politici,pa je i on počeo (konačno) žestoko kritizirati ovakav vrh HDZ-a sa fokusom na Plenkovića,a “Oguljenku” opravdano nastavio demaskirati u svojoj protuhrvatskoj djelatnosti! Mnogi će tek shvatiti koliko je područje kulture politički važno,a već smo svi imali prilike vidjeti kako se satirom može opravdavati najgore blaćenje i vrijeđanje hrvatske države i naroda,pa još k tome to nastaviti obilno financirati NAŠIM,hrvatskim, novcem! Tko je trenutno “najzaslužniji” za to?? Nije Pupovac,nije Stanimirović,nije Stazić i slični…”gospodinu” Plenkoviću pripadaju SVE zasluge za to!! Sanader,glupi i pohlepni vlaj,bio je obična “kamilica” prema Plenkoviću,a tek je počeo provoditi program zbog kojeg ga je udbašija instalirala!!!

  • Sharp Shooter

   Nažalost, Plenković se pokazao dostojnim Sanaderovim nasljednikom, potpuno anacionalni slabokrvni (aha, moš’ misliti, keva lekarka u tadašnjoj Vojnoj bolnici sredila sinčiću dijagnozu da ne izgubi godinu života u JNA..) zagrebački žabek iz obitelji “nosivih stupova Jugoslavije”, a potpuni Dudek u vanjskoj politici. Nitko u HDZ-u nema muda dreknuti “Car je gol!”, članovima su glave odavno u pijesku ali nema beda dok god lova stiže od unovčene lojalnosti.. Dok je nama “Plenkovića”, i mali zbunjeni bosanski čoban i primitivac nastavit će provocirat Hrvate i R.Hrvatsku, a suspektna suradnica kriminalaca u HAVC-u umjesto zatvorskog ležaja dobila je ministarsku fotelju!!

   • kostresh

    to je taj jednoglasno izabran…. ke kec/njac

 • Urbani Desnicar

  Pogledajte koja stoka sve zivi u Hrvatskoj: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010390483587

  • Dusko Besenic

   Sukobljavao sam se sa tom komunjarskom strvinom na fb stranici VL…čisto gubljenje vremena! Još koju uru pa će ići “svom voljenom maršalu”!

  • Neprijateljska Emigracija

   Bljak!

 • kostresh

  obratite se jednoglasnom adzju. 1.-a violina je celnik svih predstava u RH…

 • Neprijateljska Emigracija

  Samo naprid, HSP!

  ZDS!