Pratite nas

Vijesti

HUS podnio kaznenu prijavu protiv Hrvatske Vlade: ne kontroliraju Debeljaka

Objavljeno

na

OZREN MATIJAŠEVIĆ, predsjednik HUS-a, podnio je kaznenu prijavu za zloporabu položaja i ovlasti protiv Vlade Zorana Milanovića i Hrvatske brodogradnje Jadranbrod, zadužene za nadzor ispunjavanja kupoprodajnog ugovora s vlasnikom splitskog škvera Tomislavom Debeljakom.

“Prijavu sam adresirao na DORH. Poslao sam je jučer u 15 sati. Za zloporabu položaja i ovlasti prijavljene su odgovorne osobe u Hrvatskoj brodogradnji Jadranbrod i Vladi RH, i to zbog neobavljanja dužnosti nadzora u Brodosplitu, a na što su bili obvezni po kupoprodajnom ugovoru s Debeljakom. Postoji osnovana sumnja da su propuštanjem nadzora drugome priskrbili značajnu imovinsku protupravnu korist, i to na štetu građana ove države, poreznih obveznika. Podsjetio bih da država Debeljaku plaća milijardu i pol kuna u pet godina, a tempo dinamike isplate ove godine bio je 40 milijuna kuna mjesečno”, uputio nas je Matijašević u sadržaj prijave.

“Kako bi dokazali da smo napravili sve što je bilo u našoj mogućnosti, prijavi smo priložili i dopise iz kolovoza i rujna, kojima smo tražili da Ministarstvo gospodarstva izvijesti o kontroli u splitskom škveru. Nikada nam nisu odgovorili. Prijavu smo bili dužni podnijeti u svjetlu izjava nekih ministara da se kontrola u Brodosplitu ne obavlja. Sada smo vidjeli da se ne poštuje Kolektivni ugovor, a upitni su i drugi elementi ugovora kojih se novi poslodavac bio u obavezi pridržavati, primjerice količina utrošenih radnih sati na obradi crne metalurgije”, navodi Matijašević.

“Očekujem promptnu reakciju Državnog odvjetništva i utvrđivanje činjeničnog stanja te efikasno i brzo procesuiranje”, kazao nam je predsjednik HUS-a.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati