HV se vraća u gradove – u Vukovaru, Sinju, Varaždinu i Pločama više od 1000 vojnika

1

Tijekom ove i sljedeće godine u četiri hrvatska grada u kojima je zadnjih desetak godina bila rijetkost vidjeti uniformu hrvatskog vojnika te odore građani će viđati puno češće.

Odlukom ministra obrane Damira Krstičevića u Vukovar, Sinj, Varaždin i Ploče vraćaju se djelatne postrojbe hrvatskih Oružanih snaga. U objašnjenju se navodi potreba redefiniranja postojećeg operativnog rasporeda Hrvatske vojske i poziva se na kontekst “promjena sigurnosnog okružja”, piše večernji list

To bi značilo da su u MORH-u, u svjetlu aktualnih pomicanja snaga članica NATO-a i vojnika SAD-a prema svojim istočnim i granicama prema Rusiji, zaključili da i Hrvatska treba rasporediti dio vojske u granična područja.

Raspoređuje se nešto više od 1000 profesionalnih vojnika, ali u planu je stvaranje i barem još toliko brojne tzv. razvrstane pričuve. Te promjene provode se i zbog “poboljšanja kvalitete života, rada i obuke pripadnika OSRH te promicanja vojnog poziva”.

Damir Krstičević: Hrvatska više nikad ne smije biti ugrožena

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Sve “mirovne” udruge,studije i njihove glasnogovornike najoštrije sankcionirati za “rogoborenje” protiv lociranja Hrvatske vojske na taktičke pozicije u državi,kao pokušaj narušavanja sigurnosti Države! Ma,u kojoj to državi na svijetu lokalne političke bande određuju gdje smije biti raspoređena oružana sila jedne zemlje??! I to rade više ili manje otvoreni simpatizeri agresora na Hrvatsku!To nije demokracija nego anarhija,koju ova kretenska vlast tolerira,a rekao bih da je čak i umiješana u to!