HVIDR-a Mostar pomaže Vukovaru

1

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVIDR-a iz Mostara, u suradnji sa studentima grada Mostara, organizira humanitarnu akciju za pomoć socijalno-ugroženim građanima grada Vukovara. Akcija se sastoji u prodaji svijeća koje koštaju dvije marke, a sav prikupljeni novac je namijenjen Caritasu Vukovara i braniteljskim udrugama.

“Akcija je krenula u petak i trajat će do utorka. Tih dana u vremenu od 9 do 13 sati građani mogu kupiti svijeće koje koštaju dvije marke i na taj način doprinijeti ovoj humanitarnoj akciji. Cilj je pomoći osobama slabijeg imovinskog stanja u Vukovaru”, kazao je Luka Prolić, volonter iz udruge HVIDR-a.

Pomoć škola

Udruga HVIDR-a ove godine po prvi put organizira akciju ovakvog karaktera. Nadaju se da će biti uspješna i da će se prikupiti dovoljno sredstava za pomoć onima kojima je potrebna.

“Svake godine na dan pada Vukovara u Vukovarskoj ulici se pali veliki broj svijeća u znak sjećanja na sve poginule branitelje i civile hrvatskog grada heroja. Kako bi malenom gestom pomogli socijalo ugroženima koji danas žive u tome gradu, odlučili smo se na ovu akciju prodaje svijeća”, kazao je Prolić za Dnevni list.

Osim prodaje na trgu Rondo i ispred prostorija HVIDR-e štandovi za prodaju svijeća su postavljeni i ispred tri škole na području Mostara. Učenici prve, treće i desete osnovne škole i Gimnazije su također sudionici ove akcije. Svi oni koji to žele moći će kupiti svijeće na štandovima ispred navedenih škola.

Glavni skup

Iz HVIDR-e pozivaju građane Mostara da u utorak, 18. studenoga u 19 sati dođu u Vukovarsku ulicu gdje će se zajednički obilježiti dan stradanja hrvatskog grada heroja. Župnik župe Rodoč don Ivica Borak će predvoditi molitvu za sve poginule branitelje i civile Vukovara. Promet u Vukovarskoj ulici će zbog toga biti blokiran, a cijeli skup će osiguravati pripadnici MUP-a HNŽ-a. Sva prikupljena sredstva iz jučer započete humanitarne akcije će naknadno biti predana onima kojima su i namijenjena.

pogled.ba

facebook komentari

  • peppermintt

    simbolično ali svaka pomoć je hvale vrijedna.
    i ne smao u Vukovarskoj , nekako je sponatano postala navika u prozore domova staviti svijeću kao sjećanje na žrtve Vukovara, stavite i vi neka vide da nas ima neka vide da ih nismo zaboravili..