Igor Peternel: U Zagrebu će građani na referendumu o Titu odlučiti je li masovni ubojica zločinac

6

Potpredsjednik HHO-a Igor Peternel na svom facebook profilu prokomentirao je najavu sjednice Skupštine na kojoj je prijedlog za raspisivanje referenduma o promjeni imena Trga maršala Tita.

U Zagrebu će građani na referendumu o Titu odlučiti je li masovni ubojica zločinac.

Pretpostavljam da će se odrzati i referendumi na kojima bi se vrednovalo Hitlera, Goebbelsa, Staljina, a i Pavelića!

Možda građani odluče da im svima kao povijesnim ličnostima treba dati trgove!

Demokraciju treba poštivati!

Milan Bandić: U srpnju ide prijedlog za referendum o promjeni imena Trga maršala Tita

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  dobro mu je spustio

 • Dusko Besenic

  Bravo GOSPODINE Peternel ! Jeste li razgovarali sa Esih&co. …..TREBAMO TAKVE LJUDE!

 • Vladimir Dananić

  Postoji jedna čudna činjenica što se tiče Hrvatske i ostalih država na tlu bivše SFRJ. Naime, mnogi gradovi, veća i manja mjesta, imali su u svom nazivu Tita. Tako smo u Hrvatskoj imali Titovu Korenicu, u Sloveniji Titovo Velenje, u Srbiji Titovo Užice, u Crnoj Gori Titograd, u Makedoniji Titov Veles, u BiH–ne mogu se sjetiti, itd. U Hrvatskoj su nam još bili uvalili i Kardeljevo, po Titovom bratu po zločinu, Edvardu Kardelju. No, sva ta mjesta su, kolliko ja znam, bez većih potežkoća preimenovana na svoja stara imena, tj. Tito je nestao iz njih. To je bila svojevrstna lustracija u „vasceloj regiji“. Ostaje nejasno zašto se s time nije krenulo i dalje, kad je već bilo očito ovo s imenima mjesta, kao što je i nejasno zašto „antifašisti vascele regije“ ne pokazuju nikakvu inicijativu da se vrate sva „Titova mjesta“. Ja mislim da je to zato što „antifašisti“ znaju da je njihova „bijela ljubičica“ zapravo velezločinac, pa ne žele svoju „ljubičicu“ previše eksponirati, da ne bi bilo previše očito cijelom svijetu tko su oni zapravo, ali istodobno se Tita može uspješno „sakrivati“ po nazivima ulica i trgova u gradovima, pogotovu ako ulice nisu najpoznatije ulice i trgovi nisu najpoznatiji trgovi. I eto, tako „antifašisti“ potajice ljube svoju „ljubičicu“ a da svijet za to ni ne zna.

  • Dusko Besenic

   Vjerojatno je tako,kao što si napisao i nebitno je dali svijet zna….bitno je da to znaju SDP za osam godina svoje vlasti i ostatak vremena HDZ-ova vlast. I…? Izgleda da su u tome postigli prešutni koncenzus?! “Zgrade” iste,a fasade drugačije obojene!

  • cleuna892

   Sasvim slučajno,na putu iz Zagreba,25.svibnja (oni proslavljaju 25,maj) zatekao sam se u gradu u BiH koji je za vrijeme SFRJ nosio ime po zločincu Brozu (Titov Drvar).
   Bilo je prepuno posjetitelja a prednjačili su Slovenci i Hrvati.

 • kršni

  Je li masovni ubojica zločinac ili ne, pitanje je sad!