Ilija Lasić imenovan za komesara policije u HNŽ-u

1

Neovisno povjerenstvo za izbor policijskog komesara u HNŽ-u imenovalo je danas Iliju Lasića za komesara županijske policije, potvrdio je predsjednik Povjerenstva Ivo Karačić. Na sjednici se nisu pojavili bošnjački članovi komisije.

ilija lasić komesar mupKaračić je naveo da je komisija postupila u skladu sa zakonom nakon što su dobili akt od predsjednika županjske Vlade u kojem se navodi da se Vlada nije suglasila s predloženim kandidatom.

“Nezavisnom povjerenstvu nije ostalo ništa nego postupiti u skladu sa odredbama Zakona o unutarnjim poslovima koji propisuje da će neovisno povjerenstvo ponovo razmotriti svoj prijedlog ili da će predložiti drugog kandidata”, rekao je Karačić.

Po njegovim riječima, nakon provedene zakonske procedure i tajnog glasanja, Povjerenstvo je odlučilo da to bude Ilija Lasić. Ta odluka je, kako je rekao, konačna i obvezujuća i stupa na snagu po objavljivanju.

Oko izbora komesara već duže vrijeme vodi se spor hrvatskih i bošnjačkih stranaka, a Vlada zbog ovog pitanja nije zasjedala nekoliko mjeseci, jer nije bilo moguće postići suglasnost.

Ranije je već jedan natječaj poništen, a početkom mjeseca bošnjački ministri nisu se pojavili na sjednici Vlade kad se ovo pitanje trebalo naći na dnevnom redu.

Predsjednik županijske Skupštine Šerif Špago najavio je da će sutra biti održana sjednica Kluba Bošnjaka u županijskoj Skupštini, na kojoj će se raspravljati o odluci Povjerenstva.

facebook komentari

  • peppermintt

    ovaj je smijenjen nakon onog nereda što su napravile Horde zla u Širokom
    pa tko ga više gura? nije mu mjesto tu, jer nije obavljao svoj posao kak triba.
    dokle ćemo sami sebi činiti najveću štetu ???