Ilija Stanić, Josip Perković i kompanija

7
ILIJA STANIC - Atentator na Vjekoslava Luburica
Uoči rata – tadašnji ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac i njegov pomoćnik Josip Perković te čelnik UJDI-ja Žarko Puhovski s predsjednikom SDS-a Jovanom Raškovićem. Pismo Josipa Perkovića kolegama u Beograd u kojemu između ostalog stoji:
“KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi UDBAŠI i KOSOVCI bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu.”
Budimpešta, 28. 06. 1992.
   Republika Hrvatska
   MINISTARSTVO OBRANE
   Zagreb
   REPUBLIKA SRBIJA
   MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
   Služba državne bezbednosti
   BEOGRAD
   Predmet: Osvrt na neosnovane optužbe i ucjene!
   Obavljeni su noćni razgovori na osnovu korisnih izmjena informacija. Dogovorena je efektivnija koordinacija konspirativno-obavještajnog rada na temelju trenutno službenih političkih odnosa između R.HRVATSKE i R.SRBIJE.
   Deplasirane optužbe i ucjene protiv moje malenkosti, GOJKO ŠUŠAK i VICE VUKOJEVIĆ po svemu sudeći neće proći. Predlažem da se optužbe i ucjene malo odgode i pričeka jedno izvjesno vrijeme koje će rezultirati točne procjene kako bi se saznalo koliki je naš stvarni dio krivnje za ovako sramni raspad SFRJ-a.
   Nije u redu ako iz R.Srbije obavještajni operativci nekim svojim čudnim kanalima idu đonom na naše trenutno istaknute ljude, a ne uzimaju u obzir dosadašnje velike zasluge u obavještajnom radu SDB-a i drugim sektorima SSUP Jugoslavije.
maks i obitelj   Ne može se prihvatiti klevetnička praksa da Hrvat iz Hercegovine uvijek treba da bude neki namješteni Ustaša. Upravo, kičma jugoslavije UDB-e bili du Hrvati iz Hercegovine, a evo nekoliko legendarnih imena koje kvalificirani ljudi u obavještajnoj mreži visoko cijene.
   To su: STANKO ČOLAK, IVAN LASIĆ, JERKO BRADVICA, STIPE GRIZELJ, RADE VUKOJEVIĆ i drugi. Njima neizostavno treba pridodati ključne obavještajne tajne operativce koji su pretežno djelovali u inozemstvu. A to su: VICE VUKOJEVIĆ, ILIJA STANIĆ, ŽELJKO ŠUŠAK, GOJKO ŠUŠAK, IVAN GALIĆ i drugi. Njih branim iz sljedećih razloga:
   RADE VUKOJEVIĆ, VICE VUKOJEVIĆ i ILIJA STANIĆ bili su glavni konspirativni organizatori u uklanjanju i egzekuciji zločinačkog ustaškog Generala MAKSA VJEKOSLAVA LUBURIĆA. VICE je VUKOJEVIĆ 1968. i 1969. djelovao u inozemstvu BEČ – ZURICH – PARIS i uz pomoć visokog funkcionara UDB-e STANKA KARADEGLIJE koordinirano držao na vezi ILIJU STANIĆA. STANIĆ je bio plasiran u sam domicil Generala M.V.LUBURIĆA. Uz pomoć dvojice VUKOJEVIĆA, STANIĆ je ilegalno s povratnom namjerom došao u Jugoslaviju, te sa STANKOM KARADEGLIJOM U Sarajevu uglavljuje efikasne metode egzekucije.
   ILIJA STANIĆ ilegalno je vraćen u Španjolsku i nakon kratkog vremena UKLONIO je USTAŠU zločinca Generala MAKSA VJEKOSLAVA LUBURIĆA. Odmah potom VICE VUKOJEVIĆ vraćen je u Jugoslaviju i danas živi u Zagrebu.
   Također, za vrijeme studentskih nemira sedamdesetih godina VICE VUKOJEVIĆ je ogromno svojim konspirativnim radom pomogao slamanje hrvatskog separatizma. Kod perfektne egzekucije imoćanskog teroriste BRUNE BUŠIĆA glavnu ulogu odigrao je VICE VUKOJEVIĆ, kao stari znanac BRUNE BUŠIĆA držao ga je na vezi dok nije obavljena egzekucija.
   Odlaskom GOJKA ŠUŠAKA u Canadu UDB-a je u suradnji američke obavještajne službe CIA cijelu organizaciju OTPOR preuzela u svoje ruke. Zahvaljujući našim operativcima MARIJANU SOPTI i GOJKU ŠUŠAKU. Ustaški teroristi su razbijeni a među našim ljudima u CANADI i AMERICI zavladao je mir.
   Isto tako naglašavam za ŽELJKA ŠUŠKA koji na vezi imao visokog funkcionera SDB-a iz Sarajeva BRANKA PLETIKOSU, da je svojim obavještajnim radom na više sektora da surađuje sa onom koja morala je pobjeći u Beograd. Informirani smo da imaju solidno utočište. Alfa i Omega jugoslavenske UDB-e STANKO ČOLAK rekao mi je prije dva mjeseca slijedeće: “KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi UDBAŠI i KOSOVCI bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu.”

[pullquote_right]Mnogi su imali priliku nedavno vidjeti seriju “jugoslavenskih tajnih službi” i u jednoj od tih seraja, mislim br. 6, nisam siguran, gdje Ilija Stanić, sada, poslije punih 43 godine od gnjusnog zločina, daje potpuno drugačiju sliku događaja od one koju je prikazao sarajevskoj Udbi 29 travnja 1969 godine, dakle samo devet dana poslije izvršenog zločina. Nastavljam sa izvorima koje ja posjedujem i neka se sve usporedi sa onim što je udbaški plaćenik Ilija Stanić izjavljivao. Otporaš. [/pullquote_right]

   Mi smo do sada u ovome ratu obavili svoj dio posla. Hrvatska Stranka Prava je dotučena. Fašisti HOS-a su završili tamo gdje im je mjesto, od PARADŽIKA pa nadalje. Kod Hrvatskog Državotvornog Pokreta ista je stvar, od MIRE BAREŠIĆA pa nadalje.
   Međutim, u R.Srbiji učinjeno je manje. ŠEŠELJEVI fašisti divljaju i dalje. To je naša konstatacija. Optužbe i ucjene izlaze iz kolosijeka ako se tvrdi da smo mi krivi zbog navodno prikrivanja kanala kojima je Hrvatski Narodni Odbor ubacivao oružje i opremu u Hrvatsku i BiH. Čudno!
   HNO bio je uvijek pokriven Saveznim strukturama SDB-a i Republičkim Centrima SDB-a. Prema tome odbijam optužbe. Mi konstatiramo da su svi obavještajni Savezni Organi SSUP, SDB-a i SSNO, KOS-a korektno od nas dobili sve kanale preko kojih je oružje dopremano RH i BiH.
   Našom zaslugom Jugoslavenska je Armija na tim kanalima zaplijenila oko 70% svakojakog oružja i opreme. Za ostatak od oko 30% nismo krivi mi nego Savezni Organ. Tvrdite da je HNO ubacio do sada u područje zahvaćena ratom gotovo preko dvadeset milijuna DM modernog oružja.
   Obavijestili smo prije ovih optužbi sve Savezne nadležne Organe da fašisti emigrantskog podzemlja TOMO SEDLO dovodi u Hrvatsku i Bosnu ruske vojne eksperte i bez znanja nadležnih Organa RH uglavljuje sa Rusima paklene poslove.
   Konstatirano je i sa naše strane da je na terenu došlo do pojave oružja koje je dopremljeno mimo kanala i mimo znanja nadležnih Organa RH. HNO ubacio je oružje preko ruskih kanala koje kontrolira KGB mafija BORISA JELCINA, Ruska diplomacija osvećuje se Predsjedniku RS MILOŠEVIĆU zbog podrške Jazovljevim pučistima.
   TOMO SEDLO održava političke veze s Rusima skoro 30 godina i sada Ruski vojni eksperti šepure se po Hrvatskoj i nude svoju vojnu logistiku. TOMISLAV KARLO Predsjednik HNO dao je pristanak da HNO preuzme organizaciju tajne policije.
   MANOLIĆ i njegov ZDRAVKO MUSTAČ razvili su djelatnost Hrvatske tajne policije u inozemstvu preko HNO. Mrežom te policije rukovodi TOMO SEDLO preko poznatih Ustaša STJEPANA BILANDŽIĆA, IVE URSIĆA, MARIJANA ROGIĆA, ANTUNA KOLAKA, SLAVKA ŠTAJDUHARA i drugih.
   Francusku grupu već smo vam dostavili. SEDLO je trenutno u Francuskoj i nasrće profesionalcima na ćelije BORISA VUKOBRATA. Visoki funkcionar UDB-e, kažu da je broj 1, IVAN ĆURAK bio je izdajnik. ĆURAK je uz STANKA ČOLAKA bio najbolji profesionalac UDB-e u cijeloj Jugoslaviji. Skoro 30 godina iznosio iz Jugoslavije najpovjerljivije obavještajne materijale.
   Sve te izdajničke materijale IVANA ĆURKA preuzeo je TOMO SEDLO i prosljeđivao ih njemačkoj i francuskoj policiji. Još 1973. SEDLO je za veliku svotu novaca prodao ĆURKA Ministarstvima UP Njemačke i Francuske.
   ĐURO LUKIĆ bio je inspektor na Golom Otoku a udbaš od rata držao je na vezi VINKA SANDIČIĆA sumnjao je u ĆURKA i rekao mi da sam izdan na aferi u Ludvichshafenu “SVILAR-DE HAN” od IVANA ĆURKA. Moj kolega u Sarajevu BOŽO BAGARIĆ koji informira za KOS, prigušio je rad ĆURKA i sada je BAGARIĆ kod mene u Zagrebu gdje koordinira rad. Moj bivši šef u Osijeku MARKO BEZER i BRANKO PLETIKOSA atakiraju ucjenama V.VUKOJEVIĆA, mene i G.ŠUŠAKA, traže novac i funkcije. Vidjet će mo! Bezobrazno prozivaju naše male inozemne suradnike: MILANA DORIĆA, STIPU BILONIĆA, BRANKA DUJMOVIĆA, ANTU MACANA I TOMU MIČIĆA.
P.S. Imamo potvrđeno da ste od T. MIČIĆA preuzeli 37 H. Putovnica i ključeve od Š. ĐODANA stana i ureda.
   Pozdravljam –
   POMOĆNIK MINISTRA
   BRIGADIR
   Josip Perković
   (žig – Republike Hrvatske i osobni potpis)

Otporaš/kamenjar.info

facebook komentari

 • Đe mi je Milan…. imam jedan snimak za njega: http://www.youtube.com/watch?v=NgM5YOYUhbU

  • srka

   Mashalla, mashalla…sto mislis Lilith…da je da Drug Stari ozivi…nebi se ziv cuo ni Milan…a jos manje nesretni Kvot.

   PS( svatka cast Kamenjaru, jedini su gdje mozes nesmetano priloziti Link, 5+)
   by Srka®

 • Đe mi je Milan…. imam jedan snimak za njega: http://www.youtube.com/watch?v=NgM5YOYUhbU

  • srka

   Mashalla, mashalla…sto mislis Lilith…da je da Drug Stari ozivi…nebi se ziv cuo ni Milan…a jos manje nesretni Kvot.

   PS( svatka cast Kamenjaru, jedini su gdje mozes nesmetano priloziti Link, 5+)
   by Srka®

 • O Iliji Stanižu se je mnogo reklo i još će se mnogo reći. Koliko god on sada ugodno, udobno i na sigurnom živi, povijst će ga okaraktizirati jednim najgorim zločincem u službi tuđinca. Biti zločinac u ratu i biti zločinac u miru je velika razlika. Osim tog Ilaja Stanić je jedan veliki lažov. On je u detalje dao sarajevskoj Udbi 29 travnja 1969. god. kako se je pripremao i kako je izveo sam samcet taj zločin. Pok. Slavko Logarić, generalov dobri prijatelj je došao na ručak oko podne. Tu je zatekao Iliju i generaolva sina Domagoja kako ručavaju. Na uput Slavka Logarića gdje je general, ubojica Ilija Stanić se je brzo požurio da je otišao na put i da se neća za tri dana vratiti. To je Slavki Logariću bilo sumnjivo te je krijamice napisao ceduljicu sa par riječi i stavio pod pepeljaru koja je bila na stolu. Tu cedulju su kasnije naši dr. Miljenko Dabo Peranić i pik. Stjepan Štef Crnički.

 • O Iliji Stanižu se je mnogo reklo i još će se mnogo reći. Koliko god on sada ugodno, udobno i na sigurnom živi, povijst će ga okaraktizirati jednim najgorim zločincem u službi tuđinca. Biti zločinac u ratu i biti zločinac u miru je velika razlika. Osim tog Ilaja Stanić je jedan veliki lažov. On je u detalje dao sarajevskoj Udbi 29 travnja 1969. god. kako se je pripremao i kako je izveo sam samcet taj zločin. Pok. Slavko Logarić, generalov dobri prijatelj je došao na ručak oko podne. Tu je zatekao Iliju i generaolva sina Domagoja kako ručavaju. Na uput Slavka Logarića gdje je general, ubojica Ilija Stanić se je brzo požurio da je otišao na put i da se neća za tri dana vratiti. To je Slavki Logariću bilo sumnjivo te je krijamice napisao ceduljicu sa par riječi i stavio pod pepeljaru koja je bila na stolu. Tu cedulju su kasnije naši dr. Miljenko Dabo Peranić i pik. Stjepan Štef Crnički.

 • Treba do udetalje razraditi i analizirati knjigu dra. Miljenka Dabe Peranića: “PIGIBIJA GENERALA LUBURIĆA” New York 1984. Tu u toj knjigi dr. Peranić donosi razglednice koje da mu je slao Ilija Stanić iz Pariza u Pariz početkom svibnja 1969. godine, a sada se zna da je Ilija Stanić već bio sa sarajevskom Udbom 29 i 30 travnja 1969. godine,. dakle, nije mogao biti u isto vrije u Parizu i slati razglednice dru. Peraniću i biti sa sarajevskom Udbom. O tome se treba još pisati, a što više pišemio, više istine izlazi na svijetlo dana. Tako, možemo se sigurno nadati da će doći vrijeme i daćemo saznati da je YU Ambasada iz Pariza slala te razglednice dru. Peraniću, kako bi što bolje prikrila trag Iliji Staniću.

  Bit će toga još.