Pratite nas

Imamo i mi aferu „Fimi-Media“, sada treba pohvatati naše sanadere

Objavljeno

na

Državna zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević pozvala je jučer na konferenciji za novinare u Banjoj Luci glavnog tužitelja BiH Gorana Salihovića da „odmah reagira po prijavi Kancelarije za reviziju BiH u vezi sa sklapanjem nezakonitog ugovora teškog 104 miliona KM za nabavku ličnih karata i vozačkih dozvola“ i da „ne dozvoli da se ova afera poput one u UIO povlači po ladicama Tužilaštva deceniju”.

– Imamo našu aferu “Fimi-Media”. Na tužitelju je pronaći i naše sanadere – rekla je ona.

aleksŠtetni ugovor, kako tvrdi, sklopljen je između IDEEA-e i firme „Milbauer“, za koju je potpis stavio njen direktor Danilo Petrović, zet Nebojše Radmanovića. Pandurević tvrdi da je to najočitiji primjer krupnog kriminala i nepotizma koji je u svoje ralje uvukao institucije.

Da bi pokrilo kriminal, kako je ocijenila, Vijeće ministara BiH svojim zaključkom je donijelo odluku da se uđe u pregovarački postupak.

– Odakle konsenzus, bit će vam jasno kada vidite ko je sve u ovom kolu – poručila je ona.

Zakon o javnim nabavkama, podsjetila je, ne poznaje kategoriju ugovora na deset godina.

– U pregovarački postupak ušlo se s konzorcijumom „Milbauer“ Njemačka i „Milbauer“ u Banjoj Luci. Pravobranilaštvo BiH dalo je saglasnost za sklapanje ugovora s konzorcijumom, a potom je ugovor sklopljen s firmom „Milbauer“ iz Banje Luke, za koju su i revizori naveli da nije bila kvalifikovana – precizirala je ona.

Ponovila je da je 40 posto vlasništva firme najvjerojatnije u rukama “Nitesa”, odnosno Zorana Koraća, savjetnika Milorada Dodika (SNSD) i Miodraga Škrbića, prijatelja i intimusa Zlatka Lagumdžije (SDP), a šef razvoja softvera u ovoj firmi je Vladimir Petrović, brat Radmanovićevog zeta. Ugovor je, kako je kazala Pandurević, u ime „Milbauera“ potpisao direktor Danilo Petrović, Radmanovićev zet.

Sada je jasno zašto Dodik čuva Lagumdžiju

– U prijavi je, također, navedeno da cijena servisiranja opreme za personalizaciju po pozivu iznosi 1.250 evra za tehničara i 1.500 evra za softver inžinjera po danu. Nađite softver inžinjera u svijetu da ima toliku dnevnicu, a da nije glavom i bradom Bil Gejts (Bill Gates)! – naglasila je ona, dodajući i da je “sada jasno zašto Milorad Dodik čuva Zlatka Lagumdžiju i zašto SNSD nije glasao za njegovu smjenu.”

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati