Pratite nas

Vijesti

Imovina Hercegovačke banke poklonjena Union banci, Postbank se prodaje

Objavljeno

na

Vlada Federacije jutros je, na zatvorenom dijelu sjednice, razmatrala Informaciju o statusu Postbanke BH Poštanska banka Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo koju je pripremila Agencija za bankarstvo FBiH. Agencija za bankarstvo zadužena je do utorka, 23. srpnja, pripremiti izjašnjenje na obraćanje FAM-a (Framingham asset management inc.) vezano za njihovu ponudu za dokapitalizaciju ove banke.

Vlada je formirala i radnu skupinu koju čine predstavnici federalnih ministarstava financija, prometa i komunikacija i Ureda premijera čiji zadatak je odmah razgovarati s predstavnicima Sindikata banke i ostalim uključenim stranama u ovom procesu, kratko je priopćeno iz Ureda za informiranje Vlade Federaacije.

Dokrajčili Petrischevu pljačku

Nikšićeva vlada danas je razmatrala i Informaciju o Hercegovačkoj banci d.d. Mostar u likvidaciji i donijela više zaključaka, kako priopćavaju, s ciljem rješavanja statusa, zaštite depozita, imovine i radnih mjesta u ovoj banci.

Od donešenih zaključaka obznanjen je samo onaj kojim je Union banka iz Sarajeva obvezana u roku od 90 dana “nakon preuzimanja imovine i obveza ove banke isplatiti njene obveze prema štedišama, deponentima i ostalim povjeriteljima”

Javnosti gotovo nepoznata, Union banka d.d.Sarajevo krajem 1997. godine registrirana je kao pravni sljednik Jugobanke Jubbanke d.d. Sarajevo za područje Federacije Bosne i Hercegovine. U većinskom je državnom vlasništvu i ima 7 filijala i 6 ekspozitura sa ukupno 180 uposlenih. U upravi banke su direktor Senad Redžić i izvršni direktori Vedran Hadžiahmetović i Admil Nukić,

O statusu dosadašnjih vlasnika Banke koju su tenkovima opljačkali pripadnici SFOR-a 2001.g. u priopćenju Vlade nije bilo riječi. Podsjetimo, u trenutku upada SFOR-a Hercegovačka banka bila je jedna od najjačih banaka u zemlji. Silom tenkova po nalogu austrijskog diplomata Wolfganga Petrischa nestajala je s tržišta, a njeno mjesto su zauzele austrijske banke.

Dnevnik.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati