Indija prekida potragu za avionom

0

Indija je danas objavila da prekida operacije potrage za Boeingom 777 zrakoplovne kompanije Malaysia Airlines, nestalim prije osam dana, na zahtjev Malezije koja usklađuje operacije i trebala bi dati nove upute.

Operacija se prekida. Čekamo nove upute Malezije. Ništa nije otkriveno u potrazi u subotu, rekao je Harmit Singh, glasnogovornik oružanih snaga za otoke Andaman i Nicobar. Danas nije poletio nijedan avion u potragu, dodao je.

Indija je rasporedila šest brodova i pet aviona u jednom dijelu Bengalskog zaljeva i oko otoka Andaman i Nicobar.

Malezijske vlasti objavile su u subotu da deaktiviranje sustava za komunikaciju na letu MH370 i njegova nagla promjena smjera prema Indijskom oceanu ukazuju na “namjerni čin nekoga” u avionu, koji je nastavio letjeti još gotovo sedam sati.

Malezijska policija izvršila je pretres stanova dvojice pilota Boeinga te istražuje simulator leta koji je kapetan imao kod kuće, piše u današnjem priopćenju ministarstva prometa. Policija je pretresla stan pilota u subotu. Policajci su razgovarali s obitelji, a stručnjaci i dalje proučavaju njegov simulator leta. Policija je također izvršila pretres stana kopilota, piše u priopćenju.

Fena

facebook komentari