Udbaške podvale odvjetnika Ante Nobila

11

Jučer je u Večernjem listu izašao intervju s udbaškim odvjetnikom Antom Nobilom. Intervju je vodila jugoslavenska novinarka Silvana Perica kojoj Vjekoslav Perica mora biti ili tata ili nešto slično. Ta neojugoslavenka je izvršila taj diktirani intervju, dakle tipični udbaški intervju iz kojeg vriju laži, obmane, i mržnja prema svemu što je hrvatsko.

Novinarka Perica među inim pita Nobila;

“Je li vas Perković preporučio za obranu Tihomira Blaškića?”.
Nobilo odgovara:
“Ne. Šušak je od njega tražio da ostvari kontakt sa mnom, a Šušak je po nekim drugim linijama došao na ideju da mene angažira”.
To je naravno tipična udbaška LAŽ! A pogledajte na što se Nobilo vadi dok izgovara tu laž: Novinarka Perica ponovo pita:
“To je bilo prilično neuobičajeno?”

Nobilo odgovara:
“Dunja Ujević napisala je knjigu o Šušku iz koje proizlazi da je Šuškova ideja bila: Nobilo nije naš i njega će bolje u Haagu razumjeti nego da pošaljemo nekog hrvatskog nacionalista. To je njegova seljačka i dobra logika bila. Čuo je da me Perković pozna i tražio je da ostvari kontakt sa mnom. Perković me tako jedne nedjelje predvečer doveo u Ministarstvo obrane. Kad sam preuzeo Blaškića, Perković mi je pomogao, došao sam tako do visokih časnika Armije BiH koji su bili suprostavljeni Blaškiću i koji su svjedočili u korist Blaškića”

Ne treba uopće ni govoriti da je sve, ali apsolutno sve što je Nobilo izrekao najobičnija laž.

Na žalost, mi i dalje ne možemo doći u posjed preslike predsjedničkog transkripta iz druge polovice ožujka 1998. godine gdje je na VONS-u razmatrana situacija u vezi svjedočenja Mesića i Ashdowna u Haagu (Mesić je svjedočio od 16.-19. a Ashdown 19. ožujka te godine) i gdje je predsjednik Tuđman nezadovoljan načinom na koji je Nobilo vodio protuispitivanje Mesića i Ashdowna prekorio Šuška i pitao da odakle mu samo ideja da stavi tog Nobila u Blaškićevu obranu.

Tad mu je Šušak odgovorio da ga je u to uvjerio Joja (Josip Perković) rekavši mu da je Nobilo liberal i da će on kao takav bolje razgovarati s tim liberalima u Haagu nego desničar Zvonimir Hodak,. koji je bio dio Blaškićevog tima negdje prvih pola godine trajanja tog slučaja. Osim toga, Nobilo ne navodi na kojoj je stranici knjige Dunje Ujević tvrdnja koju on netočni prepričava, a mi ćemo se umjesto na Dunju Ujević pozvati na Višnju Starešinu i isječak iz njene knjige “Haška formula” stranica 123. u kojoj Višnja koja je tad pratila sve sjednice u slučaju Blaškić, ali i ostala suđenja Hrvatima iz BiH u Haagu tvrdio kako se Nobilo sam hvalio da ga je angažirao Šušak ali na preporuku Josipa Perkovića. Dakle, Nobilo opet laže, činjenica je da je nakon što je 1996. godine dijagnosticiran rak i Tuđmanu i Šušku, Perković opet preokrenuo kaput, a ova sabotaža s Nobilom je samo dio te udbaške urote protiv Hrvata iz BiH, a koja je počela kad su Manolić i Boljkovac digli pobunu protiv Tuđmana zbog prikazivanja filma o ubojstvu Bruna Bušića na HTV-u.

A pošto ti udbaši ne prestaju rovati, mi ćemo se malo posvetiti njima, i pokazatio cijelu priču kako je išla od početka do kraja, i koja je uloga Nobila, i koja je uloga Perkovića, Manolića, Mesića i ostalih. Za početak dat ćemo sken stranice 123. iz knjige Višnje Starešine “Haška formula” gdje se vidi da je Nobilo u intervjuu Večernjem listu izrekao običnu laž s ciljem zametanja tragova. Zadnji put kad smo počeli raskrinkavati te udbaške rabote stranica nam je bila hakirana i srušena a bila je već na gotovo tisuću lajkova. Međutim, mi se tih udbaša ne bojimo, poznata nam je cijela njihova uloga u smještanju Hrvatima Herceg-Bosne i HVO-a, i sve ćemo objaviti.

nobilo

[ad id=”40551″]

ŠestorkaHB/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Nobilu treba opasač za tri pedlja podignuti i malo zategnuti da mu hlače ne ispadnu…On je lagao i na dra. Andriju Artukovića kojemu je bio jugoslavenski javni tužitelj. Zna on šta radi, jer je vrlo dobro izučio Titinu školu.

 • Herceg-Bosna

  ovoga udbaša triba likvidirat….

  • Zagreb

   Slažem se! U bivšem režimu trenirao je udbaške ubojice u tae kwon dou u Zagrebu.

   • Lilith

    Pa ga je razbio pokojni Barešić u tae kwon dou

    • wolf

     Kad je nastupa za Paragvaj.Kazu oce da dignu zastavu Paragvaja u znak pobjede a Miro ce:
     Dizi Hrvatsku,kazu anto pozelenio kad je
     to cuo.

 • EMINƎM

  nobilo = diablo

  • peppermintt

   naravno ne ovaj naš ovdi :))

   • EMINƎM

    naravno ne ovaj naš, mali vražićak

    nobilo je lucifer

    • Gabro Vuskic

     EMINEM, nemoj se sada smijati, jer nisam znao kao naopačke staviti E u tvoje korisničko ime, koje mi se sviđa ite kako. Ali “Lucifera” Antu Nobila nije lako uhvatiti ni za rep ni za glavu, jer je on Titin Lucifer. On zna kako kamen baciti a ruku sakriti. Ali dalazi kraj i njegovim manevrima i skakutanjima s lijeva na desno i obratno. On i Mesić i svi oni koji su uz njih, imati će muke za umrijeti. Kada ovo kažem, imam za to specifično pojašnjenje, koje ću ovdje iznijeti. Oni koji su imali priliku pročitati nedavno na ovom portalu opis: “Želja moje Majke Ive “Vićeke” Boban Gabrića”, mogli su vidjeti kako je jedan Hrvat po imenu Ivo Vučičević, glavni i odgovorni urednik Hrvatskog Radio Sata za San Francisco sustavno i bez razložno kritizirao, ogovarao, napadao i američkim federalnim vlastima dojavljivao rad Hrvatskog Narodnog Otopra, imao problema za umrijeti, isto ili slično kao i Simo Dubajić. Jedan Hrvat u crkvi u San Franciscu 2005 godine je vidio gospodina Ivu Vučićevića i poslije sv, Mise mu se obratio: S poštovanjem gosp. Vučičeviću. Kako ste.? Bio je kost i koža. Kratko je odgovorio: Živm sam…a i ne znam zašto.
     Jednom se živi i nastojmo živjeti poštenim životom.

     • EMINƎM

      baš tako ne naopako tko živi pošteno, živi navijeke E M Ǝ ;))