Inzka u Čapljini dočekalo neugodno matematičko pitanje

2

Visokog predstavnika Valentina Inzka malo je zateklo pitanje koje mu je postavio predsjednik biračkog odbora tijekom današnje posjete Čapljini.inzko-capljina-izbori-2014-1

Naime, Inzko se uredno javio predsjedniku kad je došao na biračko mjesto, što je evidentirano, nakon čega je upitao podatak o izlaznosti.

Dobio je odgovor da je do 11.00 sati glasovalo ukupno 13,77% birača. Visokog predstavnika potom je pitao je li to nešto veća izlaznost nego prije 4 godine, na što je također dobio odgovor.

Međutim, predsjednik biračkog odbora tada je zamolio Inzka da on postavi njemu jedno pitanje, što je Inzko dopustio, i nemalo se iznenadio na pitanje koje je glasilo ”Koliko je trećina od 17?”.

Inzko je odgovorio protupitanjem: ”Što je 60 i 270? U Ustavu piše 60 dana poslije izbora ima Dom naroda, a bilo je poslije 270 dana. Što je korektno, 270 ili 60?”, pitao je Inzko, nakon čega je napustio biračko mjesto.

Inače, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko posjetio je danas Čapljinu, gdje se akreditirao kao promatrač kako bi mogao obići određena biračka mjesta.

Inzko je pored biračkih mjesta u Tasovčićima i Višićima obišao i biračko mjesto u Srednjoj školi Čapljina.

On je u izjavi za Bljesak.info pozvao sve građane da izađu na izbore i sami donesu odluku o svojoj sudbini u naredne 4 godine.

”Molim vas da uložite četiri minute svog vremena u naredne četiri godine vaše budućnosti. Pozivam svakog glasača koji do sada nije izašao na izbore da obavi svoju građansku dužnost i izađe na biralište. Ne dopustite da ova prilika za izgradnju bolje budućnosti za vas i vašu djecu prođe pored vas.

Civilno društvo i NVO organizacije u rekordnom broju su odlučile sudjelovati u izborima kao promatrači, i smatram da je to jako zdravo i za državu i za demokraciju”, poručio je Inzko.

facebook komentari

  • peppermintt

    Đake su kraljevi, pozdrav Đaka-city 🙂

  • peppermintt

    ovo je sigurno Te-nej :))