Inzko: Politika Međunarodne zajednice u BiH nije bila uspješna

6

Više nećemo biti samo nijemi posmatrači, MZ će početi primjenjivati novi pristup prema bh. političarima, samim time i bonske ovlasti, kazao je Inzko za N1.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko poručio je da nije “ikebana”, te kako će uskoro međunarodna zajedica početi primjenjivati novi pristup prema bh. političarima, samim time i bonske ovlasti.

“Ja nisam zadovoljan s onim što sam postigao, međutim ne treba se zaboraviti da ja imam iza leđa PIK. Oni kormilare. A posljednjih osam godina je njihova odluka bila da se cijela odgovornost prebaci na lokalne političare. Ja osjećam da će se to mijenjati, da će međunarodna zajednica promijeniti svoju poziciju i da neće više samo posmatrati. Jer se pokazalo da ta politika nije uspješna… “, kazao je Inzko.

U intervjuu za N1, pozvao je stranačke lidere koji su osvojili većinu na izborima da što prije formiraju vlade, te je kazao kako, poboljšanje ekonomske situacije u zemlji mora biti proiroteti u radu. Osvrnuo se i na uticaj regiona na unutrašnje uređenje BiH. Intervju u cjelosti gledajte sutra ujutro u emisijama “Novi dan” te “N1 na jedan”.

Izvor: N1

facebook komentari

 • 1diablo

  Pa što onda tražiš u mojoj zemlji,p ti materina??

  • Alan B’Stard

   Inzko ocito nije dobar u glavi

 • Agromentum

  Nesposoban čovjek ne more znati da je nesposoban. Njega se treba natovarit` u helikopter, odvezt`ga u njegovu Korošku, dati mu cuclu i stavit`ga na tutu.

  • Alan B’Stard

   Pa kad se pokaki pravac logopedu

 • sred.bosna

  Inzko je samo visoko plaćeno smeće i ništa drugo. Došao je ovdje da se obogati na patnjama najviše Hrvata i da Hrvate UKINU kao politički narod i svedu nas na etničku skupinu ne i nacionalnu manjinu jer i ona ima neka prava. Znači radi za novce i provodi islamističko-terorističku politiku i genocidnu politiku prema Hrvatima. To jasno i kazuju i pokazuju njegove odluke i postupci kao i odluke raniji tzv visoki predstavnika.
  Takve smradove što prije treba začerati.

  • Za sve loše je kriv upravo Inzko i njegovi prethodnici, a on ko june uporno mantra o ‘domaćim političarima’