ISIL *** glavu američkom novinaru i zaprijetio Obami

14

Islamska država (ISIL) objavila je jučer video na kojem prikazuje američkog novinara Jamesa Foleyja, nestalog u Siriji prije dvije godine, nekoliko minuta prije nego će mu odrubiti glavu.

odrub2U videu naziva “Poruka SAD-u” prikazan je još jedan američki novinar, Steven Sotloff, koji je također nestao.  Foley je u Siriji nestao u studenom 2012., dok je Sotloff nestao u srpnju 2013. godine, piše Reuters.

– Pozivam svoje prijatelje, obitelj i voljene da ustanu protiv pravih ubojica, američke vlade, a ono što će mi se dogoditi samo je rezultat njihove samodopadnosti i kriminalnosti – u videu kaže Foley.

ISIL na snimci upozorava SAD kako je ovo odrubljivanje glave odmazda za zračne napade na njih u Iraku te su zaprijetili kako će i Steven Sotloff također ostati bez glave, ako s napadima ne prestanu.

– Život ovog američkog državljanina ovisi o tvojoj idućoj odluci, Obama – kaže maskirani čovjek u videu.

facebook komentari

 • peppermintt

  Bože sačuvaj bolesnika
  duša pokojnog počivala u miru Božjem

  • Alan B’Stard

   Jesu li ovo ‘duhoviti’ šehidi Bilalovi, kako srka reče!

   • Ljuta Trava

    Srka se sprema u Irak

    • srka

     ajde ne budalite vise!
     Vi bi izgleda najsretniji bili da svatkoga muslimana vidite u redovima ovih nesretnika…te bi tako kao nesto usicario…ili sto li!?!
     Ovi umno-poremeceni su unaprijed osudjeni na propast…a to cemo vrlo brzo svi mi uvidjeti!
     by Srka®

     • Ljuta Trava

      Lijepo je netko napisao nisu svi muslimani teroristi ali su na dobrom putu da postanu .Sad se samo čeka otvoreni sukob Erdoganovog kalifata sa ISIL-om .

     • srka

      to su napisali tvoji jahrani Cetniki….a ako su ti oni za nesto mjerilo…onda “GUTE NACHT” sto bi rekli njemci…gute nacht pameti…a ti se jos i sramno pokusavas koristiti njihovim umo-bolnim izrekama…

      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Ne zanima me tko je pisao i kada ali nažalost istinu je napisao .Kao što je san svakog muslimana živjeti u demokraciji iako ne postoji niti jedna država koja je muslimanska i demokratska .

     • Ida Galić

      Ali biti će demokracija i u Turskoj, kad vojska izvrši puč i skine Erdogana. Već im je dobro stao na žulj!

     • srka

      Aha, “pametno”!?!
      Po tebi je vojnim pucem i slicnim akcijama…do demokracije???

      by Srka®

     • srka

      eto sada…ne zanima te tko stoji iza tih gluparija…nebuloza???
      Hajde neka ti bude.
      Kako ne postoji ni jedna drzava ili pak republika a da vladavina prava i demokracija ne dominiraju u datoj!?!
      a RBiH?
      RTurska
      S`druge strane sto znaci demokracija?
      U svatkom slucaju za vecinu Islamskog svijeta…pod demokracijom podrazumijeva se sloboda, kraj korupcije, arbitrarnost te nasilje!
      To je demokracija za vecinu muslimana…dok se npr. na zapadu uz demokraciju vezuje i vladavine prava, dobrog upravljanja i poštivanja ljudskih prava. Očito da vecina muslimana kroz te zapadno-europske vrijednosti i institucije vide svoj kulturni identitet u opasnosti…te ga samim tim i odbacuju kao strano tijelo.
      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Ma vidi vraga a zapad ne može braniti granice od silne navale sljedbenika islama koji sve čine da se dokopaju te mrske im demokracije .ISIL je kristalno jasno pokazao kakvu demokraciju žele muslimani uostalom kao i Erdogan .Koliko li je ono novinara u turskim zatvorima ?

     • srka

      Ti sto pokusavaju da se “dokopaju” zapadnih granica…vecina njih se ne slaze i ne odgovara im situacija u svojoj domovini…sto je i u redu…takve vrste migracije je oduvijek bilo i bice je…
      Nego malo ptija citam na jednom njemackom portalu…ovaj nesretnik…terorist koji je oduzeo sirotom covjeku zivot…terorist britanac, jako obrazovan…a koji se vec godinama nalazi u teroristickim udrugama u Iraku i co.!

      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Nešto se baš i ne bunite previše .

     • srka

      Ja se bunim…koliko sam u mogucnosti…i moja obitelj…i svi prijatelji koje poznajem…ali ti vrlo dobro znas da mi obicni smrtnici ne mozemo Bog zna sto tu utjecati…promijeniti!
      by Srka®