Pratite nas

Vijesti

Islamofobija

Objavljeno

na

I danas započinjem sobno putovanje u sadašnjost, prošlost i budućnost. 

Gosti sve uzvišeni pa da ih ja ne uzvisujem.

Još.

Oni uzvišeni i mišljenja im.

Što se mene osobno tiče, o islamofobiji isto mislim ko i paranoji.

-Slobodno uđite ne će pas ujesti-kaže domaćin

-znam ja da ne će pas , ma znade li on-brani se gost.

-jesam paranoik ali što ću ako me stvarno gone?.

Ne znam jesu li ubijeni Anđelići na Badnjak bili islamofobi ili paranoični.

Ubijeni na Badnju večer u svomu domu jesu.

To znamo.

Islamofobi i islamofobija nisu isti u Banja Luci i Sarajevu.

U Banja Luci žive Srbi.

U Sarajevu muslimani-bošnjaci

Žive li u Banja Luci Srbi zato što se boje muslimana?

Ako se oni ne boje muslimana ne boji ih se ni  pokoji Srbin u Sarajevu.

Možda ga je tek malo strah.

No to nije islamofobija.

Tko nije islamofob? Zašto ovo pitam?

Zato što je laiku  lakše dokazati tko nije.

Nije reis efendija Cerić.

Nisu ni ubijeni članovi obitelji Anđelić.

Nisu ni vehabije ni mudžahedini

A tko jest i zašto ?

Ni preživjeli Anđelići nisu islamofobi samo ih je strah i dalje.

A i mnogih drugih.

Dokazati da su ti strašljivi islamofobi nije lako, vjerovati im ili ne vjerovati je stvar ljudskih sloboda i prava. T

ko hoće vjerovati nek vjeruje, slobodan je. Tko ne će nek ne vjeruje, ima pravo.

Kad efendija Cerić kaže da muslimani –bošnjaci imadu pravo na državu misleći na Bosnu mene je strah da ja na tu državu nemam pravo. Ugledni efendija ne traži pravo u državi BiH. On traži pravo na državu.

Onaj put izvan sobe kojim se krećem je od Vareša preko Breze do Sarajeva. Tu je Hrvata sve manje. Kako to, gdje žive muslimani jesam li islamofob što se bojim da ne će biti ni ovo malo što sad ima Hrvata.

Nije to fobija .

Oprez jest.

Niti se što bojim, niti noću izlazim iz kuće.

Oprez nije fobija, ako nije pretjeran.

Jednom su me lovili tamo gdje nisam bio . Jedan Anto ili netko drugi, pronio je glas da će nas na svoj imendan 13.lipnja 1995. poslije mise ugostiti u svome domu.

Ne znam što ali nas nije pozvao.

Ali nas je došla uhititi tu vojna policija „na djelu „

Došli su s džipovima i po svim pravilima te vještine upali u stan i prestrašili Antina oca koji se ni nama nije nadao a kamoli njima.

Ja nisam islamofob.

Ma što me onda ne ufatiše  sretan jesam.

I sad.

 

Crtice iz Bosne-Tvrtko Gavran

Kučibaba /kamenjar.info

facebook komentari

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati