Pratite nas

Događaji

Istina o MOST-u: Ovo je odaziv na terenu za koji im ankete daju mandat

Objavljeno

na

Koliko su ankete velikih televizija (ne)pouzdane, govori i najnoviji slučaj iz Požege i rejting MOST-a u pripadajućoj – 5. izbornoj jedinici,

 [ad id=”68099″]

U toj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija) prema najnovijim rezultatima Ipsos Pulsa za Novu TV MOST osvaja cijeli jedan mandat s podrškom od 7,97% ispitanih.

Za Domoljubnu koaliciju bi se odlučilo 40,81% ispitanih. Za koaliciju Hrvatska raste odlučilo bi se 34,58. Pretvoreno u mandate, to znači 7 mandata za HDZ i partnere (jedan više nego 2011.), 6 mandata za SDP-ovu koaliciju (isto kao 2011.). HDSSB prema istraživanju gubi 2 mandata.

No kakvo je zapravo stanje na terenu? Čini se da je situacija znatno drukčija. Prenosimo izvještaj Vladimira Protića s lokalnog portala pozeska-kronika.hr, sa skupa Mosta u Požegi, prenosi direktno.

IMG_5773”Puno priče dozvolili su si ti iz Mosta u ovo predizborno vrijeme, bahato se razbacivali izjavama, kako se njihovim dolaskom trebaju tresti gaće u SDP-u i HDZ-u, pa čak dotle da će njih ove dvije velike stranke zvati u koaliciju, a da ne misle da su oni baš toliko neskromni, ali da očekuju da se premijersko mjesto ponudi njima.

Nakon takvih izjava nekoga tko se još nije nigdje dokazao u politici, baš mi je bio gušt da vidim te ljude, da postavim po neko pitanje, mada sam vidio još u Nedjeljom u 2, da uporni Stanković pokušava nešto izvući iz svog sugovornika Mosta, ali ne uspijeva, jer on pjeva samo jednu pjesmu koju je naučio.

Dobio sam poziv tog “Mosta” za predizborni skup, u Hotelu Grgin dol, danas u 11 sati, pa i konferencija za novinare. Dolazim 10-tak minuta prije, već čekaju dvoje kolega novinara i snimatelj s HTV-a, a u publici još nikoga. Uskoro stidljivo u publici se pojavilo troje “izgubljenih ovčica”, tri duše, ali organizatora nigdje. Vrlo bezobrazno i neodgovorno, kada na skup koji si sazvao i na tiskovnu koju si najavio medijima, ti kasniš. Red je doći ranije, porazgovarati sa ljudima, jer pretpostavlja se da su to tvoji istomišljenici, družiti se s ljudima i novinarima, pa zato ste ih zvali.

Ali ne, prolazi i ona famozna akademska četvrt koja ima opravdanje samo ako smo poveli živi razgovor o, možda programu Mosta, no mostaša nema. Nema ih čak ni na vidiku, pa mi preostaje da napravim fotografiju u 11 i 19, pametni aparat pamti i sekunde, da me nebi netko kritizirao da sam bio nestrpljiv, te tri duše, sada sam prilično siguran da su to izgubljene ovčice. Napravio sam još i fotografiju predsjedavajućeg stola koji je tako očito bio prazan, usudio bih se reći kao i oni i njihov program, koji su tu trebali sjediti. Prazniji sam se osjećao ja još i više što sam takvim tobožnim misionarima i nadobudnim političarima dozvolio da me dovedu do gubljenja moga vremena. Zar zaista ima takvih koji misle da od ljudi mogu praviti budale, pa gospodo ovdje u Požegi sigurno ćete dobiti glasova u onom broju koliko ste izgubljenih doveli na ovaj skup, možda ulovite još koju budalu kao što sam ja bio kad sam došao na vaš tobožniji skup. Sve što bi dalje napisao bilo bi dodatno gubljenje vremena i prostora, no čitateljima moram prenijeti da i od njih ne bi napravili budale na izborima.

Inače na onom dobrom i starom divljem zapadu, takve su mazali katranom i dodali malo perja pa ispratili nogom u stražnjicu. Za mene se Most potopio već u Požegi. Potopili su ga sami.”

Nije naodmet podsjetiti ni kakve je prognoze davala agencija 2×1 komunikacija za 5. izbornu jedinicu, budući da su se rezultati ove agencije na predsjedničkim izborima pokazali najbliži izbornim rezultatima.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

Plenković i Krstičević na Europskom tjednu sporta na Jarunu

Objavljeno

na

Objavio

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj  međunarodna je inicijativa  Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti građana diljem Europe, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je u subotu, 23. rujna 2017. na otvorenju Europskog tjedna sporta na zagrebačkom Jarunu istaknuvši: “Sport je za mene pokretačka snaga i bitan segment u profesionalnoj karijeri.

Također, sport i tjelesna spremnost jako su bitni za razvoj hrvatskog vojnika i pridajemo veliku važnost sportskim aktivnostima i zdravom načinu života.”

Na otvorenju Europskog tjedna sporta na Jarunu, uz ministra Krstičevića bili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državna tajnica Janicu Kostelić te mnogi drugi gosti i sportaši.

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj  međunarodna je inicijativa  Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti građana diljem Europe, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom.

Ove godine, od  23. do 30. rujna 2017. uz moto #Be active, građani će se imati prilike upoznati s raznim sportskim aktivnostima, a svečana završnica europskog sportskog tjedna bit će 30. rujna 2017. u Vukovaru.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

108 kadeta i kadetkinja položilo svečanu prisegu na HVU

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH/ M. Čobanović

Svečana prisega 15. naraštaja kadeta Oružanih snaga Republike Hrvatske i svečano obilježavanje početka akademske godine 2017./2018. održano je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu danas, u petak, 22. rujna 2017. godine.

Svečanosti su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanovići drugi visoki uzvanici, kao i obitelji kadeta te obitelji heroja Domovinskog rata Blage Zadra i Predraga Matanovića.

Današnju svečanu prisegu položilo je 108 kadetkinja i kadeta 15. naraštaja od kojih je 98 kadeta 4. naraštaja sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, te 10 kadeta za zvanje vojni pilot. Iako nisu polagali prisegu, među njima je i šest kadeta iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore. Svi navedeni programi odnose se na preddiplomske sveučilišne studije namijenjene za obrazovanje budućih časnika OS RH, a  razvijeni su u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” i Sveučilišta u Zagrebu.

U prigodnom govoru nakon polaganja svečane prisege, predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je kako je pristupanje kadeta Oružanim snagama RH njihova važna, velika i časna zadaća. “Čestitam svim kadetkinjama i kadetima ovaj poseban dan i sigurna sam kako ćete nakon polaganja ove svečane prisege i dalje dokazivati svoje  vjerno i časno služenje Domovini.

Neka vam uspomena na sve one koji su svoje živote položili za Lijepu našu bude motiv za prihvaćanje svakog novog izazova i izvršenja svake zadaće koja se pred vas postavi. Prihvatite sve zadatke kao nagradu jer vas svaki od njih vodi prema napretku. Vi ste jamci sigurnosti i stabilnosti, a s obzirom na promjene unutar međunarodnog sigurnosnog okruženja i izazova s kojima se susrećemo, jasno je kako vojni poziv postaje sve složeniji.”

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je kako hrvatskoj vojsci trebaju visoko obrazovani kadrovi “kako bismo pravovremeno i učinkovito mogli odgovoriti na sve ugroze i rizike i pružiti adekvatnu zaštitu našem narodu.”

Također, ministar je najavio i predstojeću transformaciju Hrvatskog vojnog učilišta u sveučilište te potpunu integraciju u Sveučilišnu zajednicu Republike Hrvatske, “gdje ćete biti ravnopravni i priznati kao i svi ostali studenti na ostalim sveučilištima u Hrvatskoj. Ja vam kao ministar obrane, dajem riječ da će vaši napori biti prepoznati, cijenjeni i nagrađeni. Vrednovat će se svaki sat proveden nad knjigama i svaka kap prolivenog znoja, svako vaše ulaganje u sebe i vlastiti razvoj kao ljudi, časnika i budućih vođa u Oružanim snagama.“, poručio je Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov kadete je još jednom podsjetio na čuvanje svih vrednota na kojima su utemeljene Oružane snage RH.

“Budite ponosni danas na sve što ste postigli i vodite se onom poznatom Euripidovom izrekom – Nikad se nemoj umoriti u davanju domovini. Sada ćete pokazati sve vještine koje ste stekli i od vas će se zahtijevati stečena znanja primijeniti u konkretnim situacijama. Nije važna samo vaša vojna obuka i sposobnost, već i socijalna inteligencija koju ćete upotrijebiti u međunarodnom okruženju poštujući pritom kulturološke razlike i norme.”

Zapovjednik Hrvatskog vojno učilišta, general pukovnik Slavko Barić, današnji je dan nazvao značajnim za Oružane snage i Ministarstvo obrane RH, ali i za sve kadete koji su se odlučili za iznimno častan poziv. “Hvala vašim roditeljima koji su svoju djecu usmjerili prema ovom časnom zanimanju i davanju Domovini. Pred vama su godine kada ćete svojim zalaganjem, učenjem i ulaganjem u svoju budućnost postati časnici koji će biti prepoznati i u civilnom i vojnom sustavu, ali i u međunarodnom okruženju. Budite dinamični i zahtijevajte od svojih nadređenih nova znanja”, rekao je general Barić.

facebook komentari

Nastavi čitati