Istina o MOST-u: Ovo je odaziv na terenu za koji im ankete daju mandat

6

Koliko su ankete velikih televizija (ne)pouzdane, govori i najnoviji slučaj iz Požege i rejting MOST-a u pripadajućoj – 5. izbornoj jedinici,

 [ad id=”68099″]

U toj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija) prema najnovijim rezultatima Ipsos Pulsa za Novu TV MOST osvaja cijeli jedan mandat s podrškom od 7,97% ispitanih.

Za Domoljubnu koaliciju bi se odlučilo 40,81% ispitanih. Za koaliciju Hrvatska raste odlučilo bi se 34,58. Pretvoreno u mandate, to znači 7 mandata za HDZ i partnere (jedan više nego 2011.), 6 mandata za SDP-ovu koaliciju (isto kao 2011.). HDSSB prema istraživanju gubi 2 mandata.

No kakvo je zapravo stanje na terenu? Čini se da je situacija znatno drukčija. Prenosimo izvještaj Vladimira Protića s lokalnog portala pozeska-kronika.hr, sa skupa Mosta u Požegi, prenosi direktno.

IMG_5773”Puno priče dozvolili su si ti iz Mosta u ovo predizborno vrijeme, bahato se razbacivali izjavama, kako se njihovim dolaskom trebaju tresti gaće u SDP-u i HDZ-u, pa čak dotle da će njih ove dvije velike stranke zvati u koaliciju, a da ne misle da su oni baš toliko neskromni, ali da očekuju da se premijersko mjesto ponudi njima.

Nakon takvih izjava nekoga tko se još nije nigdje dokazao u politici, baš mi je bio gušt da vidim te ljude, da postavim po neko pitanje, mada sam vidio još u Nedjeljom u 2, da uporni Stanković pokušava nešto izvući iz svog sugovornika Mosta, ali ne uspijeva, jer on pjeva samo jednu pjesmu koju je naučio.

Dobio sam poziv tog “Mosta” za predizborni skup, u Hotelu Grgin dol, danas u 11 sati, pa i konferencija za novinare. Dolazim 10-tak minuta prije, već čekaju dvoje kolega novinara i snimatelj s HTV-a, a u publici još nikoga. Uskoro stidljivo u publici se pojavilo troje “izgubljenih ovčica”, tri duše, ali organizatora nigdje. Vrlo bezobrazno i neodgovorno, kada na skup koji si sazvao i na tiskovnu koju si najavio medijima, ti kasniš. Red je doći ranije, porazgovarati sa ljudima, jer pretpostavlja se da su to tvoji istomišljenici, družiti se s ljudima i novinarima, pa zato ste ih zvali.

Ali ne, prolazi i ona famozna akademska četvrt koja ima opravdanje samo ako smo poveli živi razgovor o, možda programu Mosta, no mostaša nema. Nema ih čak ni na vidiku, pa mi preostaje da napravim fotografiju u 11 i 19, pametni aparat pamti i sekunde, da me nebi netko kritizirao da sam bio nestrpljiv, te tri duše, sada sam prilično siguran da su to izgubljene ovčice. Napravio sam još i fotografiju predsjedavajućeg stola koji je tako očito bio prazan, usudio bih se reći kao i oni i njihov program, koji su tu trebali sjediti. Prazniji sam se osjećao ja još i više što sam takvim tobožnim misionarima i nadobudnim političarima dozvolio da me dovedu do gubljenja moga vremena. Zar zaista ima takvih koji misle da od ljudi mogu praviti budale, pa gospodo ovdje u Požegi sigurno ćete dobiti glasova u onom broju koliko ste izgubljenih doveli na ovaj skup, možda ulovite još koju budalu kao što sam ja bio kad sam došao na vaš tobožniji skup. Sve što bi dalje napisao bilo bi dodatno gubljenje vremena i prostora, no čitateljima moram prenijeti da i od njih ne bi napravili budale na izborima.

Inače na onom dobrom i starom divljem zapadu, takve su mazali katranom i dodali malo perja pa ispratili nogom u stražnjicu. Za mene se Most potopio već u Požegi. Potopili su ga sami.”

Nije naodmet podsjetiti ni kakve je prognoze davala agencija 2×1 komunikacija za 5. izbornu jedinicu, budući da su se rezultati ove agencije na predsjedničkim izborima pokazali najbliži izbornim rezultatima.

facebook komentari

 • Sivooki

  Nažalost, vjerujem da Most među ljudima koji pri odluci ne uključuju razum, nego svoju gorčinu, ima dobar rejting.
  A ogorčenih je podosta. Ogorčenih na ženu, djecu, susjede, šefa, neuspjeh… i za sve to je kriva država. Ili, zna se…

  • vdanan

   Ja sam na hrvatsku državu ogorčen od dana njezina nastanka pa sve do danas. U bivšoj državi nikad nisam bio tako star kao u Hrvatskoj, a stanje svakim danom u tom je pogledu sve gore i gore.

   • Sivooki

    Gle, ista stvar i sa mnom!?!? 😀

 • Agromentum

  Umjesto da naprave Slavonski čobanac i nabave nešto za popit’ iz kutjevačkih ili đakovačkih podruma, a oni ništa. E pa dobit će na izborima da se ne kaže šta…

 • prepri43

  A što se mosta tiče upravo je izašla na međumrežju najnovija njegova fotografija!

  • Agromentum

   samo nas most spaja 🙂