Istraga DORH-a u aferi ‘dnevnice’ proširena i na Sabor

5

Istraga DORH-a u aferi ‘dnevnice’ proširena je i na Sabor, jer je Ured za oće poslove zajednički za obje institucije.

Predsjednik sabora Božo Petrov to smatra logičnim. “Ako se želi napraviti potpuna, kompletna, kvalitetna istraga, onda je za očekivati da će oni pročešljati apsolutno svu dokumentaciju za koju je taj ured nadležan”, poručio je Petrov.

“Što se tiče prebacivanja voditeljice ureda, Petrov vjeruje da je “premijer imao razlog zbog čega je to napravio”.

“Nažalost, dogodila se medijski vrlo eksponirana situacija u kojoj će se preispitivati svaki postupak DORH-a u ovom slučaju. Kada izvješće za 2016. dođe na dnevni red, onda ćete čuti i mišljenje SDP-a o radu DORH-a, rekao je Gordan Maras (SDP).

Podsjetimo, Vlada je jučer na zatvorenoj sjednici smijenila ravnateljicu Ureda za opće poslove Vlade i Sabora Tereziju Matić samo nekoliko mjeseci nakon imenovanja, a novom vršiteljicom dužnosti imenovala Tereziju Gras, najdulje na šest mjeseci ili do provedbe natječaja. Na novu je dužnost već prije premještena i tajnica u Uredu premijera Sandra Zeljko.

facebook komentari

 • Nikica

  Žalosno.
  I, ako mene pitate, za šerijatsko pravo sam, kod ovih krovnih lupeža!
  Za primjer novima u hrvatskoj politici.
  Usput, možemo samo predpostaviti kako „deru“ oni na dnu hrvatskog državnog„ hranidbenog lanca“, iz općina, gradova, naselja, ili županijski glodavci, gdje trajno caruje nepotistički klijentelizam i tvrda partitokracija, kad ovi krovni (Vlada, Sabor) ovako grebu i gule!
  Lokalne (samo)uprave plivaju u proračunskoj lovi, od ovrha, kazni, kamata na potraživanje, usluga, parkinga, trajne komunalne, vodne i raznih (uglavnom neopravdanih i nerezonskih;op.pi.) nameta, koje im je upravo krovna politika svojim pravilima igre (čitaj: ozakonjene naplate) omogučila.

  • EMINƎM

   Moraš priznati da znaju naptaviti pare iz ničega.😃

 • miro

  Petrove neka se Sabor raspita i za 100 milijardi kuna za koje nas je zadužio SDP , u što su utrošene i ima li toga novca na njihovim računima jer nismo vidjeli da je bilo šta napravljeno u Hrvatskoj za vrijeme mandata Milanovića,koji sada otvara biznis.

  • EMINƎM

   Kako SDP nije napravio ništa, a tko je napravio 100 milja duga.😎

 • kvaternik

  neka se istraga DORH -e roširi i a druge zataškane afere, kao na pr. Grizli……