Ivan Anušić: HNS godinama egzistira trgovinom, a ne političkom kvalitetom

4

U emisiju Bujica, na Z1 televiziji, se iz Osijeka javio novi župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić (HDZ): “Moja pobjeda znači potpunu promjenu političkog smjera u Slavoniji i Baranji, političku stabilnost i ostvarivanje svih projekata o kojima mnnogi pričaju, a nitko ih ne rješava! Uspjeh na izborima nije došao preko noći, 12 godina aktivno sudjelujem u političkom životu, ali sam više sam bio operativno angažiran. To su pokazali rezultati u oba kruga gdje sam pobijedio aktualnog župana. Kreće novi način rješavanja problema u politici. Ja sam operativac, kada se uhvatim posla, odradit ću ga do kraja ili ga uopće neću započinjati,” samouvjeren je bio Anušić.

Komentirao je HNS i Vrdoljaka: “Nemam pojma što će se događati u HNS-u, ali mislim da neće biti dobro, jer smatram da HNS godinama egzistira ne svojom političkom kvalitetom i podrškom u javnosti, nego trgovinom i koalicijama.”

Upitan o mogućoj koaliciji HDZ-a i HNS-a, Anušić je rekao da će se odluka donijeti u utorak na Predsjedništvu HDZ-a, na kojem će biti i on.

“Svima je cilj da se ne dođe do novih izbora. HDZ je izuzetno otporan na krize koje nas potresaju, stranka smo koja je preživjela Sanadera i koaliciju sa srpskom nacionalnom manjinom, preživjeli smo i gubljenje izbora, no sada opet pobjeđujemo. Neće svi u HDZ-u biti zadovoljni ako HNS uđe u koaliciju, ali neće ni većina HNS-ovaca biti zadovoljna.”, rekao je Anušić.

 

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  “Svima je cilj da ne dođe do novih izbora…”?? Šta to lupetaš,Anušiću?? Da je Premijeru cilj jaki HDZ (u Saboru),raspisao bi izbore što je prije moguće i da do kraja zgazi SDP,MOST i HNS,koji ne da su na koljenima,nego skoro pa da pužu po zemlji,za golo političko preživljavanje! Ne raspisivanjem izbora daje vrijeme SDP-u i jatacima,da se koliko-toliko oporave i da uspostave poznati balans u odnosima! Ovo sve sliči VELEIZDAJI,jer je i djeci vidljivo da bi prijevrijemeni izbori odgovarali JEDINO HDZ-u ! I zašto i Plenković gura mantru kako nam ne trebaju???

  • Omnes Omnibus

   Odgovarali bi HDZu prije Plenkovica. Nakon sto je prevario svoje vlastite birace, Plenkovic se nece zuriti na izbore. Vise mu odgovara dogovor s HNS nego s Esih. Glavno da stranka nije taoc jednog covjeka

  • Istina

   Izbori bi i te kako dobro došli. Mislim da se ovakava šanasa da se do nogu potuče SDP, HNS i MOST više neće ponoviti. Sad ili nikad!

 • Argus Panoptes

  Na žalost svih čestitih HDZ-ovih birača,nastavlja se detuđmanizacija stranke koja se više ne može ponositi svojom državotvornošću i domoljubljem.Ovime se daju argumenti svima koji su govorili da između SDP-a i HDZ-a nema razlike a razlike između Tuđmana i Račana je bilo i to kakve.Mislim da birači sami ne shvaćaju koji su dosezi ove trgovine.Ako ste slizani sa svojim klevetnicima,lopovima,onda se poistovjećujete snjima.Kada shvate dubinu prijevare već će biti dio glasačke mašinerije i HNS-a.