Ivan Anušić: Vrijeme je za promjenu, i to vrijeme moramo prepoznati

0

Kandidat HDZ-a za osječko-baranjskog župana Ivan Anušić izjavio je u četvrtak navečer u Osijeku kako su predstojeći izbori presudni za tu županiju koja, s gradom Osijekom, može biti predvodnik gospodarskog i svakog drugog razvoja tog dijela Hrvatske.

Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Ivan Anušić je rekao da to područje ima nevjerojatne potencijale, ali nisu iskorišteni te dodao kako se kandidirao za župana jer više nije mogao gledati više kako Županija i njeni gradovi propadaju.

Podsjetio je kako se i istih razloga, prije 12 godina, kandidirao za načelnika općine Antunovac, koja je danas jedan od predvodnika demografskog i gospodarskog razvoja Županije, ustvrdivši kako je sva svoja obećanja u toj općini ispunio.

Okrenut ćemo stvari u našu korist i svih onih koji žive u ovoj Županiji, jer više neće ljudi biti u službi politike, već će politika biti u službi ljudi. Vrijeme je za promjenu, i to vrijeme moramo prepoznati, poručio je Anušić.

Kandidatkinja stranke za osječku gradonačelnicu Ivana Šojat istaknula je kako Osijek zaslužuje puno bolje, te kako je stoga okupila tim ljudi, koji od Osijeka mogu napraviti grad u kojem je ugodno živjeti.

Ocijenila je kako je došlo vrijeme da se kaže dosta iskusnim političarima, “koji su posljednjih 27 godina kupovali glasove obećanjima, koje nikada nisu ispunili”, a koji nju nazivaju neiskusnom, jer u kandidaturu ulazi srcem i s poštovanjem prema svojim sugrađanima.

Ustvrdila je kako ti isti političari iskustvom nazivaju vještinu obmanjivanja i davanja obećanja, za koja unaprijed znaju da ih ne mogu ispuniti, a jedini im je cilj bio zasjesti u fotelju, i produljiti svoj vijek na čelnim mjestima, s dobrim plaćama, a pri čemu nisu ništa dali.

Ne nudim čudesna rješenja, već jasan program, s jasnim ciljem, da ovaj grad postaje gradom sretnih ljudi. Vrijeme je da vlastitu sudbinu i sudbinu svoga grada preuzmemo u svoje ruke, poručila je Šojat.

Na skupu su predstavljeni kandidati stranke za čelne dužnosti u jedinicama lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji.

 

> Ivan Anušić: U politici ne volim primitivizam, populizam i nepravdu

facebook komentari