Pratite nas

Život

Ivan Ike Mandurić: U VUKOVAR, MLADOSTI!

Objavljeno

na

Oni su išli u Vukovar.
Umjesto pjesme i gitare, čekali su ih
grmljavine topova i granata.
Otišli su u Vukovar,
i brojni se nikada nisu vratili.
Oni su svoj boj završili.

Smisao njihovih umiranja i rana, i uloženih života,
danas je u Tvojoj mladosti, brate!
Vrijeme za njihovo oružje, prošlo je.
Danas je vrijeme za oružje Tvojih riječi,
angažiranosti,
molitve.

Vrijeme njihove mladosti bilo je veliko vrijeme,
ali drugačije.
Vrijeme Tvoje mladosti čeka Tebe
da postane veliko.
Njihovi snovi su bili slobodna Hrvatska,
ljubljena,
dostojna njihove žrtve.
Njihovi snovi čekaju na Tebe, na nas,
da ih ostvarimo.

Da bih ih sanjao, moraš se inspirirati.
Da bi ih domislio, moraš ih sanjati.
Da bi se za njih borio, moraš ih domisliti.
Da bi ih ostvario, moraš se boriti.

Da bi se borio, moraš biti spreman umrijeti.
Da bi za njih bio spreman umrijeti, moraš svoje voljeti.
Da bi volio, moraš vidjeti kako si i sam bio voljen,
Da bi shvatio kao si voljen, moraš vidjeti kako je tvoj život skupo plaćen.

Idemo u Vukovar, mladosti!
Naš osmijeh neka bude oružje,
Naša ljubav zasjeda,
Naša pjesma gromki napad,
Naše opraštanje neka bude umiranje.
Krist je naša nada,

S Njim mi idemo…

Ivan Ike Manduric

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Batarelo: Dosta je frljićizacije Hrvatske!

Objavljeno

na

Objavio

Udruga Vigilare od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu traži povlačenje plakata kojima promovira pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018.

Na plakatu se, naime, nalazi par koji aludira na seksualni čin.

– Nakon zaprimanja više pritužbi zabrinutih građana, udruga je i formalno uputila prosvjedno pismo HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu te pozvala građane da učine isto kako bi zajedničkom akcijom spriječili daljnje promicanje bluda, vulgarnosti i šunda u hrvatskom javnom prostoru – priopćila je Udruga Vigilare.

– Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu.

Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj – rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13.rujna 2017. u Ljubuškom je otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom,  pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt.

„ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati  “ rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima,  u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVOa.

facebook komentari

Nastavi čitati