Pratite nas

Ivan Žilić bosanski milijarder

Objavljeno

na

„Spreman sam uložiti u BiH milione eura, samo neka me neko iz  vlasti kontaktira“, izjavio je ekskluzivno za Face Ivan Žilić, bosanski milijarder. Ekipa Face-a bila je u Luksemburgu i vikend provela sa ovim milijarderom. Nevjerovatna priča o čovjeku  čije je bogatstvo 24 milijarde eura.

Ovo je prvo TV pojavljivanje najbogatijeg Bosanca na svijetu, ili iz hrvatske perspektive gledano, najbogatijeg bosanskog Hrvata na svijetu – koji izgleda mnogo ne mari za svojatanja i nacionalne identifikacije, osim što kao svoju državu spominje samo Bosnu, a sebe Bosanca budistu. Dakle, dupli ostali…

Ivan Žilić ima aktivu, kako tvrdi i pokazuje bankovnim izvodom, od 24 milijarde eura. To je novac od sudske odštete njemačkih osiguravajućih društava koja nisu osigurala da njegov revolucionarni patent za cijelu autoindustriju bude adekvatno plaćen. On večeras, u svom prvom TV-obraćanju javnosti poziva državu BiH, ali pazite – Državu, da mu predloži, predoči, predstavi projekte, investicije u pojedinačnoj vrijednosti ne manjoj od 100 miliona eura, a u ukupnom iznosu milijardu eura. Ova finansijska fantastika ima i dodatak – Ivan Žilić je spreman za manju kamatu otkupiti loše kredite BiH u evropskim bankama.

Sada je do države, da spremi projekte, utvrdi Žilićevu spremnost da investira i da pošalje državnu delegaciju u Luksemburg na pregovore sa najbogatijim Bosancem. Naš Tvrtko Milović je sa načelnikom Općine Vareš, odakle je Žilić rodom, prvi TV-novinar koji je našao našeg milijardera.

Inače, Ivan Žilić 1971. godine u Varešu nije uspio postati automehaničar. Naime, tadašnji nekakav radnički savjet je odlučio da Žilić nije baš sposoban biti automehaničar, i bili su upravu – sposoban je biti milijarder.

Priča je toliko nevjerovatna da budi maštu i sumnju, ali državu najmanje košta provjeriti ozbiljnost ponude – tako što će mu otići u posjetu i na razgovore.

Ako država pravilno reagira, i ako se dogovori sa Ivanom Žilićem – molimo da ostane zapisano i upisano – FACE je spasio ovu državu…

 

Pogledajte ovaj prilog, a sljedeće subote, odmah nakon CD-a, veliki dokumentarni film-intervju, neobičan TV-zapis o Ivanu Žiliću, EKSKLUZIVNO NA FACE-u.

[vsw id=”xAX7ORQZ3Xk” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Povijesnice

19. rujna 1991. Beograd – ‘bacanje cveća’ pred tenkove koji razaraju Vukovar

Objavljeno

na

Objavio

Na današnji dan 19. rujna 1991. dogodilo se poznato „bacanje cveća pred tenkove“ u Beogradu. Bilo je to prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije JNA (poznatije kao elitna Titova divizija) prema hrvatskom gradu heroju Vukovaru.

Hrvatski junaci branitelji Vukovara uspjeli su razbiti jednu od najelitnijih oklopnih postrojbi Europe u to vrijeme.

Bio je to samo još jedno od niza „događanja naroda“ u glavnom gradu Srbije Beogradu čiji su građani masovno i učestalo sudjelovali na huškačkim ratnim mitinzima od 1987. nadalje. Tako se stvarala ratna atmosfera i podloga za agresiju na Hrvatsku i druge u cilju ostvarenja opće prihvaćene ideje Velike Srbije.

Tisuće Beograđana je oduševljeno izašlo na ulice pozdraviti tenkove koji su išli na Hrvatsku. Vukovar je razrušen, Hrvati pobijeni ili raseljeni, a slika o cvijeću i oduševljenju Beograđana ostala je u kolektivnoj memoriji hrvatskog naroda.

U to vrijeme razboriti i časni antiratni glasovi u Srbiji i Beogradu su postojali, ali bili su rijetkost kao i danas.

Naime, sličnu huškačku atmosferu pokušava podgrijati i današnje čelništvo Srbije koje je aktivno sudjelovalo u divljačkoj agresiji na Hrvatsku što huškanjem (Vučić), što kao četnički vojnik i agresor (Nikolić), a što kao jedan od najvažnijih političara u Srbiji u to vrijeme (Dačić).

Osim toga ovaj događaj, kao i donji TV prilog, jasno pokazuje da je iz glavnog grada Srbije Beograda kretala ne samo upravljačka i huškačka agresija na Hrvatsku, već da su u toj agresiji sudjelovali i Beograđani i drugi građani susjedne Srbije. To znači da je na djelu bila agresija Srbije na Hrvatsku, a ne građanski rat kao što su hrvatski političari s ljevice, (kvazi)povjesničari i velik dio nevladinih udruga godinama pokušavali sugerirati.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Umag dobio Obalu dr. Franje Tuđmana – prvu u Istri!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što smo na svibanjskim lokalnim izborima u Istarskoj županiji postigli najbolji rezultat u zadnjih 20 godina i nakon što je predsjednik Županijskog odbora naše stranke dr. Jurica Šiljeg, zahvaljujući rekordnom broju HDZ-ovih mandata, postao predsjednik Gradskog vijeća Umaga, s neskrivenim zadovoljstvom možemo objaviti da je taj grad, kao prvi u Istri, dobio Obalu dr. Franje Tuđmana, javljaju iz HDZ-a.

Avenija grada Vukovara

I ne samo to! Osim što je dosadašnja Nova Obala preimenovana u, vrijedi ponoviti, Obalu dr. Franje Tuđmana, Umag je (umjesto Kolodvorske ulice) dobio i – Aveniju grada Vukovara!

Za promjene naziva glasovalo je 10 od ukupno  17 članova Gradskog vijeća, predvođenih predsjednikom Šiljegom. Ruku „ZA“ digli su vijećnici HDZ-a, SDP- a i Živog zida, dok su IDS-ovci ostali suzdržani.

Umag primjer za cijelu Istru

– Što drugo mogu reći nego da sam – ponosan! Na nužnost da utemeljitelj suvremene hrvatske države i naš prvi predsjednik dr. Tuđman te Grad Heroj dobiju ulice u Umagu apelirao sam još prije nego što smo dogovorili suradnju i formirali većinu u Gradskom vijeću. Zahvaljujem predstavnicima SDP-a i Živog zida što su podržali naš prijedlog. Nadam se da će u ostalim lokalnim jedinicama u Istri slijediti primjer Umaga. Dr. Tuđman i Vukovar to zaslužuju! – za hdz.hr izjavio je dr. Jurica Šiljeg i završio razgovor s geslom istarskih HDZ-ovaca: Ljubimo naš zavičaj Istru – i jedinu nam domovinu Hrvatsku!

facebook komentari

Nastavi čitati