Pratite nas

Kolumne

Ivica Šola: Trump – najpošteniji predsjednik u novijoj povijesti

Objavljeno

na

Nakon pobjede Trumpa na posljednjim izborima najednom su mainstream mediji počeli spominjati pojam “fake news”, lažne vijesti, zahvaljujući kojima je Trump dobio izbore. Umjesto da se pokriju ušima i zašute jer je predsjednik postao unatoč tome što su baš svi ti mediji “trampali” protiv njega, da su se oni pokazali kao strogo kontrolirani sustav koji je izbacivao svednevice “fake news” kao pura drek, oni i dalje iskrivljuju zbilju i manipuliraju.

Ovdje nije bitno što moja malenkost misli o Trumpu (nisam naivan…), ovdje je bitno samo jedno: Treba li Trump odstupiti zbog navodnih ili stvarnih veza s Rusima preko svog “rodijaka” Kushnera, kako to već mjesecima trube mainstream mediji tražeći Trumpovu glavu. Odgovor je ne, čak i da su te veze (bile) stvarne, piše Ivica Šola za Glas Slavonije.

Uzmimo da je Kushner, ili sam Trump, doista prije Trumpova osvajanja Bijele kuće kontaktirao s Rusima, pa i s njihovim tajnim službama, to uopće nije problem, to je naprosto iskonstruirana afera.

Postoji jedna (malo) zaboravljena knjiga autora Richarda Mossa pod nazivom “Nixon’s Back Channel to Moscow: Confidential Diplomacy and Détente” u kojoj se jasno vidi da je praksa kontakata američkih predsjednika s Moskvom mimo službi, mimo administracije, preko osobnih prijatelja i rođaka bila uobičajena praksa, kao što je to činio “rodijak” Kushner u ime Trumpa.

“Back channel”

Kako u samom naslovu knjige stoji, takva praksa (ne samo) američkih predsjednika tehnički se zove “back channel”, dakle, tajni, sekundarni put mimo znatnog dijela američke administracije i tajnih službi.

Nixon, prije nego što je pobijedio na predsjedničkim izborima 1968. ovaj posao povjerio je svom prijatelju Robertu Ellsworthu koji je bio u tajnom kontaktu sa sovjetskim ambasadorom Anatolijem Dobrinjinom sa svrhom da pripreme sporazum o zabrani proliferacije nuklearnog naoružanja na Srednjem istoku. Paralelno s ambasadorom, drugi Nixonov “back channel” vodio je prema KGB-u Kissinger, i to s kagebeovcem Borisom Sedovom.

Na jednom skupu sama Condoleeza Rice 2007. godine pohvalila je ovu Nixonovu “trumpovsku” rabotu jer je dovela “do popuštanja i zaustavljanja eskalacije nuklearnog naoružavanja.” I J. F. Kennedy prije Nixona također se služio Trumpovim “neviđenim” i “skandaloznim” metodama kontakata s Rusima. Taj posao Kennedy je povjerio nepotistički, kao i Trump, svom “rodijaku”, bratu Bobu koji je na liniji držao u kontekstu “back channel” politike kagebeovca Georgija Bolšakova. Upravo je takav način vođenja “trumpovske” ruske politike bio, među inim, jedan od faktora smirivanja kubanske krize koja je zamalo stropoštala svijet u nuklearnu katastrofu.

“Back channel” politika nije primjenjivana samo prema Rusima, već i prema opasnom Homeinijevom režimu u Teheranu kada je Raegan tu “prljavu rabotu” povjerio svom intimusu Michaelu Ladeenu, dok je Obamin čovjek za iste namjene bio također njegov prijatelj William Miller.

Ovo čime žele srušiti Trumpa, kao mnogi prije njega, kao i Nixon 1968. dok se još borio za ulazak u Bijelu kuću, politička je metoda koju je mimo (velikog dijela) administracije i službi primjenjivao ama baš svaki američki predsjednik u novijoj povijesti. To da je i Trump preko svog rodijaka Kushnera ostvario kontakte s Rusima je vijest kao da kažete da Hrvati govore hrvatski, da pas laje ili da koka kokodače, ili da egzaktno utvrdite da ispod savskog mosta teče Sava, a ispod dravskog Drava.

Nije vijest, nije afera

Osim što nije vijest, to nije ni afera, niti zaslužuje toliki publicitet.

Trump je jednostavno munjen k’o šiba, politički nekorektan i izravan, i kao takav zamjerio se svima, posebno medijima, jer je protiv sebe imao sve njih, i Obamu i Hillary, cijelu dinastiju Clintonovih, Soroseve plaćene prosvjednike, i Wall Street, medije, pa čak i svoju stranku – i sve je pobijedio. Sam. Tu je cijeli problem.

Umjesto Trumpa, što se aktualnog kaosa tiče, koji pogađa i Europu u ovoj invaziji iz islamskog svijeta i valu terorizma, zapravo džihada protiv Europe, mediji bi na stup trebali nabiti Obamu i Hillary koji su pokrenuli kaos napadom na Libiju i provociranjem tzv. arapskog proljeća kako bi, među inim, maknuli (ah ne opet) ruski utjecaj iz tog područja.

Za razliku od svih navedenih po ovom pitanju Trump je najpošteniji predsjednik u američkoj novijoj povijesti jer je još u kampanji javno (!) rekao kako želi obnoviti dobre odnose s Rusijom, da želi da postanu saveznici “u borbi protiv terorizma i promicanja mira u svijetu.” I što je napravio? Mimo korumpiranog američkog establišmenta (posebno Clintonovi) uputio svog “rodijaka” Kushnera da uspostavi “back channel” kako bi gasio vatru koju je nobelovac za mir Obama zakuhao. Neviđeno, nečuveno, neoprostivo… Ma fuj!

Donald Trump: Ne smijemo više biti politički korektni i moramo početi raditi na sigurnosti naših ljudi

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kolumne

Mladen Pavković: Sramotna presuda sramotnom četničkom kapetanu!

Objavljeno

na

Objavio

Sramota. Dragan Vasiljković, (62), poznatiji kao kapetan Dragan, itekako može biti zadovoljan presudom Županijskog suda u Splitu.

Nepravomoćno je osuđen na samo 15 godina zatvora, a proglašen je krivim za dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na Policijsku postaju u Glini!

S obzirom da je u  australskom i splitskom pritvoru  već „odsjedio“ 12 godina, postoji mogućnost da će se vrlo brzo vratiti u Beograd, gdje će ga dočekati kao „narodnog heroja“. Eto, to je nama „naša borba dala“!

Ovaj ratni zločinac tijekom obraćanja sudu je izjavio  da je ponosan na svoj ratni put i na Kninđe od kojih „nitko nije optužen za nikakav zločin“. Javnost je u sudnici nasmijao izjavom da Hrvati u Australiji uz fotografiju Ante Gotovine drže i njegov portret.

Kapetan Dragan, koji ima i australsko državljanstvo, uhićen je prije 11 godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2005. izručen je Hrvatskoj.

U cijelom tom  cirkusu oko jednog srpskog zlotvora, zanimljivo je da su od aktera u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu opet bolji prošli agresori nego žrtve. Naime, dovoljno je spomenuti presudu Veljku Mariću, Vladimiru Milankoviću, generalu Glavašu, Mihajlu Hrastovu, Norcu, Kordiću, braniteljima iz Lore i brojnim drugim Hrvatima, sudionicima rata koji su tri puta gore prošli nego razni Vasiljkovići.

Tako je samo primjera radi jedan nevini hrvatski branitelja Veljko Marić osuđen u Beogradu  na nevjerojatnih 12 godina zatvora, a Milanković po zapovjednoj odgovornosti na deset! A Kapetan Dragan na 15!

Koliko je dosad samo hrvatskim branitelja optuženo ili osuđeno? Navodno su ih „puni“ zatvori!

Aktualni gradonačelnik Grada Knina još je do jučer tvrdio da u tome kraju nije bilo četnika zadnjih 70 godina! Čemu, zašto?

Vjerujemo da će se sada javiti i razni „mirotvorci“ ala  Pusić, Teršelič, Stazić, novinari četničkih Novosti na čelu s Pupovcem, Matula, Josipović, Mesić i njima slični i „popljuvati“ ovu presudu, nakon koje oni, ali i Vasiljković mogu „slaviti“, jer je još jednom „dokazano“ da se – zločin isplati! (Vasiljković je u australskom pritvoru imao tretman kao u hotelu!)

I onda se neki čudom čude da je dosad oko tri tisuće hrvatskih branitelja izvršilo suicid, a da ih se najmanje još tri puta toliko pokušalo ubiti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin

facebook komentari

Nastavi čitati

Kolumne

Ivica Šola: Ivana Maletić, uzorna Hrvatica, uzorna Europljanka

Objavljeno

na

Objavio

Dok se Hrvatska mučila u pristupnom procesu za EU, iz Bruxellesa je stigao Antidiskriminacijski zakon na usvajanje i mi – kimnuli glavom.

Za razliku od nas, većina ozbiljnih zemalja “stare Europe” s dugom demokratskom tradicijom odbila ga je donijeti. To sigurno nisu zemlje koje diskriminiraju svoje građane.

Tako je, primjerice, Njemačka jednostavno rekla da je zakon suvišan jer su antidiskriminacijske norme već ugrađene u njihov Ustav, kao i u hrvatski. Čemu gomilati isto? S druge strane, agresivne manjinske skupine i gotovo svi mediji i relevantni političari lagali su tada i prijetili narodu kako je usvajanje toga zakona uvjet pristupanja Europskoj uniji, istoj onoj čije su glavne članice odbile taj bruxelleski uradak!?

Premijer prevario birače

Ovih dana događa nam se slična situacija s još jednim bruxelleskim “diktatom”, koji je podvala sa svrhom nametanja (manjinske) LGBT ideologije kroz zakone, pod krinkom sprječavanja nasilja nad ženama, ideologije koja se zove rodna teorija.

Radi se o Istanbulskoj konvenciji. HDZ i Plenković, koji je u izbornoj kampanji obećao da se protivi “nametanju bile kakve ideologije, pa i rodne”, došavši na vlast najavljuje da će RH ratificirati Istanbulsku konvenciju, koja jasno promiče baš rodnu ideologiju.

Ovo iznevjereno obećanje i prijevaru birača argumentirao je, za pravnika, diletantskom dezinformacijom kako je rodna ravnopravnost u našem Ustavu, iako se pojam rod u Ustavu nigdje ne spominje, već spol (npr. čl. 14.). A upravo je relativiziranje biološkog spola duša rodne teorije.

Prema ovoj teoriji naš je spolni identitet sociokulturalni konstrukt, biologija tu nije presudna pa, ako biološku djevojčicu odgajamo kao dječaka, kažu, ona će postati dječak, i obrnuto.

Rodna ideologija je neka vrsta gnoze, u smislu mržnje prema biološkom, tjelesnom, kako je upozorio, ne neki katolik, već, među inim, francuski filozof i libertinac, antiteist (!) Onfray. On posprdno transseksualni lobi koji stoji iza ove ideologije naziva “novim puritancima”, jer “relativiziranje spola (biološka datost), a veličanje roda (kulturološka datost), ekvivalentno je anđeoskoj antropologiji koja se razvijala već od samih početaka kršćanstva pod utjecajem gnoze kao – hereza”.

U Onfrayevu ciničnom paradoksu sadržana je sva istina. Rodna teorija je bojovna pseudoznanost bez uporišta u empirijskoj stvarnosti.

Na sreću, HDZ ima ozbiljnih i hrabrih političar(a)ki u Europarlamentu. Dakako, tu ne mislim na Dubravku Šuicu, djevojački Karaplenković, već na, osim Ivice Tolića, drugu HDZ-ovu europarlamentarku Ivanu Maletić. Maletić je jasno rekla da je bolje da Hrvatska ne ratificira Istanbulsku konvenciju, da je ona protiv.

Gospođa Maletić, kao i Njemačka nekoć, jasno argumentira da mi imamo sasvim dobre zakone protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, samo se ne provode, ili ne dovoljno dobro i odlučno.

Umjesto da sami, za to nam ne treba Bruxelles, provodimo vlastite zakone i snažno zaštitimo žene i sve žrtve nasilja te dodatno uložimo napore u borbi za jednakopravnost spolova, mi idemo usvajati kukavičje LGBT jaje iz Bruxellesa koje u članku 3. odvaja spol od roda, pa Ivica, ako želi, može postati Marica, i obrnuto, te ići na ženski WC.

Prostor za perverznjake

Posljedice usvajanja ove konvencije za naš pravni i odgojno-obrazovni sustav su katastrofalne, jer se unošenjem nepotvrđenih teza ove pseudoznanosti u nastavne kurikule ozbiljno narušavaju prava roditelja da svoju djecu odgajaju, kako im naš Ustav jamči, sukladno svom svjetonazoru, u kojem moj sin i moja kćerka nisu tek sociokulturalni konstrukti, već, počevši od svog života u majčinoj utrobi, biologija ih oblikuje kao muško i žensko. Oni kao dječak i djevojčica nisu nikakav “socijalni konstrukt”, kao što to nisu ni kromosomi, ni hormoni, ni… Ako se pak Ivica osjeća kao Marica, to je neki drugi problem…

Tako, uvođenjem pojma roda i u naš pravni sustav, bit ću politički nekorektan jer mi to nalaže savjest, otvara se prostor raznim perverznjacima da promiču legalno vlastite perverzije na račun poreznih obveznika i HZZO-a.

Premda Maletić neki zamjeraju što je u Europarlamentu bila suzdržana pri izglasavanju ove Konvencije, suzdržanost je ovdje znak otvorenosti – za dijalog, protiv podvala. Isto je učinio i šef Plenkovićevih pučana Weber, jer odbijanjem rodne ideologije koju promiče Konvencija, ne znači da se Konvencija kao takva odbija, već, prije svega, oni elementi kojima su plemeniti ciljevi trojanski konj za ozakonjenje orvelovštine.

Zahvaljujući Plenkoviću, očito je pobijedio bruxelleski ideološki kolonijalizam i pseudoznanost koju većini nameće agresivna LGBT manjina. Maletić je svoje utemeljene argumente rekla.

Kao uzorna Hrvatica, i kao takva ništa manje uzorna Europljanka, pri čemu je prvo mjera drugoga, jer zastupa ovaj narod, a ne opskurne ideološke LGBT lobije koji se skrivaju iza borbe protiv nasilja prema ženama. U tom smislu baš Istanbulska konvencija promiče nasilje, nasilje manjine nad većinom orvelovštinom umotanom u znanost.

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Ivica Šola: Izaći iz Europske unije? Zašto ne!

facebook komentari

Nastavi čitati