Ivo Banac: Mesić ne može biti šef države u egzilu u jednoj nevladinoj organizaciji

4

Iseljavanje Stjepana Mesića iz Ureda bivšeg predsjednika sukladno je odluci Hrvatskog sabora i to je nešto što se treba izvršiti ukoliko je zakonom određeno, poručio je Banac

“Da je Hrvatska fašistička država, kako Mesić tvrdi, on bi sigurno bio u punoj goroj situaciji nego što je danas”, istaknuo je Banac komentirajući izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji u odluci Ustavnog suda vidi “revitalizaciju fažizacije hrvatskoga društva”.

Podsjetimo, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izvijestio je prije tjedan dana da je Ustavni sud odbacio tužbu bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića kojemu je ukinuto pravo na ured i s njim povezana prava, “kao posebno pravo vezano uz nastavak njegovog javnog djelovanja na teret državnog proračuna Republike Hrvatske”.

“Iseljavanje Stjepana Mesića iz Ureda bivšeg predsjednika sukladno je odluci Hrvatskog sabora i to je nešto što se treba izvršiti ukoliko je zakonom određeno”, poručio je politički analitičar Ivo Banac

No, Savez antifašističkih boraca još je istoga dana kada je MOST najavio ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ponudila svoje prostorije, a svoju su ponudu ponovili.

“Oni su nevladina organizacija pa pretpostavljam da rade po svojim pravilima. No, smatram da Mesić ne može biti šef države u egzilu u jednoj nevladinoj organizaciji”, zaključio je Ivo Banac.

facebook komentari

 • Ako IZDAJICA, LAŽOV I LOPOV Mesić vjeruje u Boga i u Hrvatsku Državu koju je za njega i sve Hrvate svih prošlih i budućih vjekova stvorio Poglavnik dr. Ante Pavelić, ond bi Lažov, lopov i Izdajica Mesić treba sutra, na 57mu Obljetnicu Poglavnikove smrti otiću u Katedralu u Zagreb i javno se pomoliti za pok. duše Poglavniku i zamoliti Ga da mu oprosti na svim klevetama, lažima i ocrnjivanjima.
  http://otporas.com/poglavnikovi-voj…je-grba-svjedoce/

  • dubokaistina

   sta reci nego izvrsno super ti je web ,to je pravo domoljublje a ne oni tudmanovi poluhrvati-antifasisti

 • kvaternik

  trebao mu je Remetinac dati sobu!
  tamo mu je i mjesto!

 • dubokaistina

  taj je mesic veliko i pokvareno vnogo..kad je 90-tih saznao da ce s ocuhom domovine tudmanom po svemu sudeci zbog politike prema Bosni zavrsiti u Hagu on se okrenuo onima protiv kojih je zamalo zavrsio u haagu!!!I opet narod priglup popusio pricu..joooj