Pratite nas

Izaberite bendove za West Herzegowina Fest

Objavljeno

na

U konkurenciji su ostala 33 benda, a samo njih devet će imati priliku nastupiti uz zvijezde ovogodišnjeg festivala.

West Herzegowina Fest ove godine prepušta publici da odluči koji će bendovi nastupiti uz S.A.R.S., Majke, Letu Štuke.

U konkurenciji su ostala 33 benda, a samo njih devet će imati priliku nastupiti uz zvijezde ovogodišnjeg festivala.

Za bend možete glasovati putem Facebook aplikacije do 17. srpnja u 15 sati. (Kako bi glasali za svoj bend, potrebno je postati fan stranice )

Popis bendova:

[arrowlist]Anarhiv (Čapljina / BiH)
Beta Baroque (Tivat / Crna Gora)
Brainswitch (Mostar / BiH)
Čudnoređe (Zagreb / Hrvatska)
Didak Lazzarin (Dubrovnik / Hrvatska)
EkeBuba (Zagreb / Hrvatska)
Epilog (Zadar / Hrvatska)
Feredon (Dubrovnik / Hrvatska)
Bend Fusion (Novi Sad / Srbija)
Grasshoppers (Kotor Varoš / BiH)
Ignor (Zagreb / Hrvatska)
Igor Duraković (Široki Brijeg / BiH)
Ivan Škrabe (Jastrebarsko / Hrvatska)
Izolanti (Beograd / Srbija)
Javni nered (Bihać / BiH)
Justin’ Johnson (Split / Hrvatska)
Londiner (Zagreb / Hrvatska)
Miki Solus & Band (Zagreb / Hrvatska)
Mladen Cicović (Aranđelovac / Srbija)
M.O.R.T. (Sinj / Hrvatska)
NINA ROMIĆ (Zagreb / Hrvatska)
NoA (Split / Hrvatska)
Only Supersonic, Please!!! (Imotski / Hrvatska)
Pešes (Brela – Široki Brijeg / Hrvatska – BiH)
pleSKA (Split / Hrvatska)
RoadKill? (Novi Grad / BiH)
Šetači (Split / Hrvatska)
Sirova Snaga (Solin / Hrvatska)
Sivi Dom (Mostar / BiH)
Ti Ritu Piri Pip (Šibenik / Hrvatska)
Urban Instint (Tuzla / BiH)
XD (Široki Brijeg / BiH)[/arrowlist]

Inače, 11. po redu West Herzegowina Fest održat će se od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu. Osim natjecateljskog dijela programa, te likovne radionice, na festivalu će prve večeri nastupiti S.A.R.S., druge Majke, a festival će zatvoriti koncert benda Letu štuke.

384257_4329018699196_2093447297_nWest Herzegowina Fest pokrenut je 2003. godine s ciljem da promovira kreativno izražavanje mladih u Hercegovini, a s godinama je prerastao u regionalni festival koji svake godine okupi veliki broj neafirmiranih umjetnika, ali i već izgrađenih zvijezda.

Tako su proteklih godina dijelom festivala bili Neno Belan, Gustafi, Kino Klub, Kawasaki 3p, TBF, JINX, Belfast Food, Dubioza Kolektiv, Elemental, Kries, Zoster, Hladno pivo, Damir Urban…

Festival svake godine okupi preko 10.000 gostiju, a ove godine, pored zvučnih imena u žiriju, svoj dolazak najavili su i drugi gosti, koji su zbog doživljaja na proteklim festivalima, opet poželjeli doći.

Detalji i satnice ovogodišnjeg programa bit će naknadno objavljeni.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Komadina poručio Opačić: Budi pristojna i slušaj svog predsjednika

Objavljeno

na

Objavio

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina uzvratio je u srijedu na kritike SDP-ovaca upućene vodstvu stranke, poručivši im da obiđu teren i rade u interesu stranke, umjesto da “rovare po medijima”.

Nakon jučerašnje burne sjednice Kluba zastupnika, na kojoj je predsjednik stranke Davor Bernardić optužen i da laže, Komadina je u izjavi novinarima situaciju u stranci okarakterizirao konstatacijom da je “za sukob potrebno dvoje” te istaknuo da su izjave predsjednika stranke Bernardića s te sjednice u medijima “istrgnute iz konteksta”.

Komadina je pozvao SDP-ovce da rade u interesu stranke umjesto da rovare u stranci i pune medijske stupce sa stvarima koje štete stranci. To jednostavno nije pristojno, istaknuo je potpredsjednik stranke.

“Oni koji su u Saboru trebaju se boriti za interese građana, davati zakonske inicijative, obilaziti teren izbornih jedinica u kojima su izabrani. Svi imaju dovoljno posla, umjesto da se bave jedni drugima”, izjavio je Hini Komadina.

Uzvratio je i na kritike saborske zastupnice Milanke Opačić, poručivši joj kako bi joj bilo bolje da bude pristojna i sluša svog predsjednika (Davora Bernardića) dok govori u Saboru.

“Ne znam i ne razumijem zbog čega se kolegica Opačić bavi sa mnom. Ja nemam problema ni sa kim u stranci, radim svoj posao, a na svoju sam dužnost izabran voljom birača kako za župana tako i za potpredsjednika stranke za razliku od nje koja je postavljena.

Preporučam joj da obiđe svoju izbornu jedinicu, poplavljene u Ogulinu, da bude pristojna na aktualnom prijepodnevu i sluša svog predsjednika dok govori, umjesto da bude prazna sabornica”, rekao je Komadina.

Milanka Opačić danas je u Saboru izjavila kako Davor Bernardić od SDP-a nastoji napraviti sektu svojih prijatelja, među kojima je posebno apostrofirala Zlatka Komadinu za kojega je rekla da je “pobjegao iz Vlade (Zorana Milanovića) jer se nije mogao nositi s problemima u svojem resoru”.

BURAN SASTANAK KLUBA SDP-a ZAVRŠIO ŽESTOKOM SVAĐOM

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Mektić: Zvaničnici iz Hrvatske su prisluškivani radi zaštite ekonomskih interesa BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas kako policijske i obavještajne agencije u BiH poduzimaju mjere čiji je cilj zaštiti i njene gospodarske interese, odbacivši nagađanja kako se pritom radi bilo što protuzakonito.

Mektić je izjavio danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

“Sasvim je legalno i legitimo pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži nivoi vlasti, dužni su da štite te interese”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne da štite i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu da utiču ili ugroze ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njenim građanima.

>http://kamenjar.com/bakir-izetbegovic-nalozio-prisluskivanje-pracenje-hrvatskih-politicara-gospodarstvenika/

Navodeći da to rade i druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njenih građana i zaštitu od “nečijih profiterskih namjera” institucije sigurnosti u BiH sprovode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.

“Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi sa ovom aferom o kojoj su pisali mediji, preduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njen ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način”, poručio je Mektić.

Prema njegovim riječima, privatni interesi “udarili su na cjelokupne interese BiH i to se mora spriječiti”.

“Da li će to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Nas obavezuje interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država”, kaže Mektić.

On smatra da je “sada jasnije zašto su neki strani zvaničnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH”.

“Sada o tome definitivno mnogo više znamo i sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da preduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih informacija treba da rade ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH”, rekao je ministar sigurnosti.

List “Nacional” objavio je ranije da OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić: Stanje u BiH se drastično i značajno komplicira u sigurnosnom smislu

facebook komentari

Nastavi čitati