Pratite nas

Izetbegović je mentor mudžahedinima, vehabijama i iranskim špijunima

Objavljeno

na

Na izjave Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, o povezanosti Fahrudina Radončića i Nasera Keljmendija,  reagirali su  iz SBB – Fahrudin Radončić.

Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović

Činjenica da Bakir Izetbegović tvrdi da je američki tužitelj pročitao ime predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića kao dijela zločinačke organizacije Nasera Keljmendija i da to „Radončića diskvalificira kao ozbiljnog kandidata za člana Predsjedništva BiH“, samo potvrđuje da je „slučaj Keljmendi“ i fabriciranje Radončićevog imena u njemu  politički motivirano, kako bi nepopularni Izetbegović uklonio nepoćudnog rivala. Obzirom da Kosovo i BiH nemaju diplomatske odnose, predstavnik Eulexa u vidu spomenutog tužitelja, samo je pročitao ono što je napisano u Sarajevu, navodi se u priopćenju.

radončić fahrudin kamenjarIz SBB-a napominju da je državni tužitelj Goran Salihović svojim pečatom i pod brojem A-I-231/14 od 16. 07. 2014. godine eksplicitno potvrdio da u predmetu „Keljmendi“ Radončić nema nikakav pravni status, te dodaju da je Keljmendi lociran i uhićen dok je Radončić bio ministar sigurnosti BiH.

Radončić nema namjeru pravdati se Izetbegoviću koji je od ove zemlje oteo basnoslovno blago koje je skupljala njegova obitelj za lažnu pomoć obrani BiH u ratu, te čovjeku koji je bio mentor dolasku mudžahedinima, vehabijama ili iranskim špijunima, te neviđenoj sustavnoj korupciji kroz razne El Šidijeve poslove, a što je stotine tisuća ljudi ostavilo bez posla i perspektive, navode iz SBB-a.

Kako se navodi u priopćenju, „Izetbegović je problem Radončiću, jer Radončić neće odustati od otkrivanja političkih ubojstava i borbe protiv sustavne korupcije“.

Pravdanju tek nema mjesta posebno ako se zna činjenica da je upravo Izetbegović godinama živio i upravljao s kriminalnim likovima kao što su Juka Prazina, Ćelo Delalić, Ismet Bajramović Ćelo, Mušan Topalović Caco i dobro je upoznat sa više naručenih političkih ubojstava koja, zbog blokade iz centara moći, nije bilo moguće otkriti, priopćeno je iz SBB – Fahrudin Radončić.

M.J.hrsvijet

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati