Izrael raketom sravnio 13-katnicu u Gazi

8

Izrael je u nedjelju nastavio sa zračnim napadima na Pojas Gaze, pošto je dan ranije svoju vojnu kampanju podignuo na višu razinu sravnivši sa zemljom 13-katni stambeni neboder nakon što je upozorio stanare da napuste tu građevinu.

izrael-gaza-bombardiranjePalestinski militanti također su nastavili sa sporadičnim ispaljivanjem raketa na Izrael, dok su napori tradicionalnog posrednika Egipta da se ponovno pokrenu pregovori o trajnom prekidu vatre između Palestinaca i Izraela zasad neuspješni.

Pokop dječaka

U izraelskom zračnom napadu na Gazu u nedjelju ubijene su dvije osobe na motociklu, rekli su medicinski izvori, nekoliko sati nakon što je u izraelskom udaru neboder Al Zafer Tower u gradu Gazi srušen do temelja.

Riječ je o prvom takvom slučaju da je Izrael uništio tako veliku građevinu u Gazi. Neboder je napadnut dan nakon što je u palestinskom raketiranju juga Izraela ubijen jedan četverogodišnji dječak.

Dječak je pokopan u nedjelju a njegovu su pogrebu nedaleko od granice s Gazom nazočili i visoki izraelski dužnosnici.

Ozlijeđeno 17 osoba

Izraelska vojska objavila je da je u srušenom neboderu bio zapovjedni centar Hamasovih militanata, te da je 10 minuta prije napada na zgradu ispalio upozoravajuću raketu bez eksploziva. Lokalni stanovnici tvrde da su u neboderu živjele 44 obitelji. Medicinski dužnosnici navode da je u tom napadu ozlijeđeno 17 osoba.

Egipat je u subotu pozvao Izrael i Palestince da prekinu s neprijateljstvima i vrate se pregovorima. Ipak, zasad nema nikakvih naznaka da bi se pregovori u Kairu, koji su prekinuti u utorak, mogli uskoro nastaviti.

Rakete iz Sirije prema Gazi

Rakete ispaljene iz Sirije pogodile su u nedjelju dio Golanske visoravni pod kontrolom Izraela, objavila je izraelska vojska ne navodeći je li bilo žrtava.

“Najmanje pet raketa ispaljenih iz Sirije pogodilo je različite točke na Golanskoj visoravni”, piše u priopćenju.

Glasnogovornica vojske kazala je da autor pucnjave nije neposredno poznat te da izraelska vojska nije odgovorila.

U srpnju, raketa ispaljena iz Sirije navela je izraelsku vojsku da bombardira položaje sirijske vojske U lipnju su izraelski borbeni zrakoplovi napali sirijske vojne ciljeve nakon što je ubijen izraelski dječak u pograničnom napadu snaga lojalnih režimu Bašara al-Asada, kako je smatrao Izrael.

U subotu navečer jedna je raketa, ispaljena iz Libanona, pogodila sjever Izraela ne prouzročivši materijalnu štetu ni žrtve te nitko nije preuzeo odgovornost za tu akciju.

(Upozorenje: Stišajte zvučnike)

(h/kamenjar.com)

 

facebook komentari

 • Alan B’Stard

  Dvi rakete i kao da je Bog nije ni dao..

  • Ida Galić

   STRAŠNO ZA VIDJETI I ČUTI!!

  • Ljuta Trava

   Nije imala građevinsku

   • peppermintt

    nema šale s mrak-taritaš 😛
    malo crnog humora

   • Ida Galić

    Premalo cementa je bilo ugrađeno u nju! Većinu su upotrijebili za gradnju tunela prema Izraelu!

 • Ovakvu razornu moć još nisam vidio! Strašno! Mislim da je Alber Einstein rekao: ‘Ne znam čime će se voditi treći svjetski rat, ali znam da će četvrti s kopljima i sjekirama’

  • HRSmoock

   Šuti…Nije ovo najgore. Prilikom prethodne “ekskurzije” 2008. u Lebanonu su u par navrata koristili aerosol granate. Ošinu po prizemlju ili prvom katu…Užas. Koga ne ubije natpritisak, gori kao buktinja.

 • Herceg-Bosna

  daje je ovako lako napraviti ko srušiti bilo bi dobro