‘Izrod i veleizdajnik Mesić na četničkom derneku pljuje po hrvatskom narodu koji je svirepo ubijan u Srbu’

11

Profesionalna danguba vremena, bivši predsjednik, čak je našao shodnim prozivati sve koji se ne slažu s obilježavanjem ovog događaja. Mesić ovakvim istupom pokušava samo izazvati neku reakciju, jer danas mu najteže pada da je njegov praktični politički utjecaj ravan nuli. A čovjek koji se dobro snalazio u svim sustavima to teško proživljava. Stoga je i s Pupovcem spreman ići i po četničkim ustancima

Često je popis onih koji slave možda i najbolji pokazatelji onoga što se slavi. Na današnjoj kontroverznoj proslavi u Srbu, tako su glavne uloge imali čelnik Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac te bivši predsjednik Lijepe naše Stjepan Mesić. Profesionalna danguba vremena, bivši predsjednik, čak je našao shodnim prozivati sve koji se ne slažu s obilježavanjem ovog događaja. Mesić ovakvim istupom pokušava samo izazvati neku reakciju, jer danas mu najteže pada da je njegov praktični politički utjecaj ravan nuli. A čovjek koji se dobro snalazio u svim sustavima to teško proživljava. Stoga je i s Pupovcem spreman ići i po četničkim ustancima. A Pupovac, koji često prodaje demagogiju prosvijećene osobe kojoj nije bitno tko je što, tek za vrijeme proslava u Srbu te obilježavanja Oluje pokazuje svoje pravo lice.

‘Ustanak u Srbu je antifašistički ustanak’, kaže Mesić danas. No, vremešni Mesić s uma je smetnuo podatak da je odred iz Srba vodio  srpski žandarmerijski oficir. Dio odreda je odmah prvi dan postojanja počinio zločine nad civilima hrvatske nacionalnosti, a nakon rasformiranja postrojbe, veći dio jedinice je otišao u četnike, a ne partizane. Sve te povijesne činjenice pokazuju da je Mesić spreman za par minuta pred mikrofonima ići i na događaje koji su u svojoj srži četnički. Pupovac svojom prisutnošću pak ne iznenađuje, jer sklonost čudnom povijesnom revizionizmu, koji umanjuje zločine njegovog naroda, iskazuje već godinama. Čovjek, koji vječno ima nešto za reći, šuti kao zaliven dok njegov kolega Vojislav Stanimirović  blati Domovinski rat i naziva ga građanskim. Pupovac se radije vraća u 1941. ; računa, možda je manje živih svjedoka iz toga vremena – lakše ćemo da mijenjamo povijest, braćo Srbi.

‘Zašto Milorad Pupovac radi četničke derneke? Zato što su oba njegova brata, Mladen i Vojislav, bili u četnicima, Mladen Pupovac čak je ratovao u postrojbama kapetana Dragana’, rekao je predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec u razgovoru za naš portal.

Komentirajući izjavu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da se u Srbu 1941. dogodio ustanak protiv naci-fašističkih okupatora i da prikriveni ustašofili to neće moći izmijeniti u povijesti, Keleminac nije imao zadrške. Mesića je nazvao izrodom koji pljuje po vlastitom narodu koga su četnici svirepo ubijali. ‘Sramota je da bivši predsjednik ne zna povijesne činjenice,  neka čita knjige’, poručio mu je predsjednik A-HSP-a.

Keleminec je u Srb stigao sa stotinjak svojih ljudi kako bi prosvjedovali protiv  tradicionalnog obilježavanja Dana ustanka naroda Like, koji se u bivšoj državi slavio kao  Dan antifašističke borbe. U razgovoru za dnevno.hr rekao je kako je samo jedan cilj dolaska u Srb –  da laž nikada ne postane istina. ‘Narod mora znati da to nije bio antifašistički već četnički ustanak’.

Prosvjednicima iz Autohtone – Hrvatske stranke prava s govornice u Srbu poruke su poslali i Mesić i Pupovac, koji je po tko zna koji put ‘opleo’ o povijesti na način na koji je vidi samo njegov narod.  Bivši hrvatski predsjednik nadopunio je Pupovca, gdje je ovaj zapeo.

‘Oni ne priznaju činjenicu, ne priznaju povijest, oni žele povijest prekrajati i iznova je pisati. I moram reći, bez ikakve želje da dramatiziram stvari, taj im posao ide sasvim dobro od ruke. Kao što vidite, oni u njemu i uspijevaju”, poručio je Mesić svima onima koji se ne slažu s četničkim viđenjem događanja u Srbu.

Predstavnik Srpskog narodnog vijeća, koje je, uz Savez antifašističkih boraca Hrvatske, organizator derneka u Srbu pozvao je hrvatsku vlast da zaustavi vrijeđanje onih koji slave Dan ustanka.
Rekao je da oni u Srbu šire bratstvo i toleranciju, požalivši se kako će oni koji misle suprotno od ‘ekipe’ koju su predvodili on i Mesić, dobiti isti medijski prostor.

Prosvjednici su im pak poručili da se srame  što slave četnički ustanak u Srbu koji je bio početak ubijanja i čišćenja okolnih sela od Hrvata.  ‘Tu su bili samo četnici u sprezi s fašističkom Italijom’, izjavio je Keleminac i  dodao kako su hrvatsko selo Boričevci 1941. četnici potpuno spalili, a sve hodočasnike koje su pronašli u vlaku kojeg su zaustavili, poubijali. ‘Katoličkog svećenika ubili su i nataknuli na ražanj’ rekao je na kraju Keleminec.

dnevno.hr

facebook komentari

 • srka

  Gospon Mesic je jedan od RIJETKIH mudrih, pametnih hrvatskih politicara koji je uspio ostati ciste syvjesti u balkanskom umno-poremecenom vrtlogu!!!
  Malo je u svijetu
  politicara koji su dozivjeli takav politicki obrat kakav biljezi politicka
  karijera bivseg i NAJVECEG hrvatskog predsjednika gospon Stipa Mesica!
  Ostace u povijesti i sjecanjima zapamcen kao veliki covjek, borac za pravdu i mir medju narodima bivse SFRJ. Dodavanjem negativnih epiteta gos. Mesicu od strane nesretnih gubitnika, razumije se, nije na vasem prostoru uopce nikakva novost i nije mjerodavna.
  Naprijed gospon Mesicu, naprijed do nove kandidature!!!
  by Srka®

  • $28092260

   Dovoljno je što ga Turčin hvali …hahahahahahaahaaaaa

   A da ga stavite umjesto Erdogana , odmah bi se ispričao za genocid nad armencima .

  • Trendafil Karanfilov

   Haj Srđane ne rise…Tite ti

 • $28092260

  Mesić o pobjedama

 • $28092260

  O izgubljenim čekovima za obranu Republike Hrvatske

 • $28092260

  Mesić o Bljesku

 • $28092260

  Svjedočenje u Haagu

 • $28092260

  Zašto Mesića musimani drže za ,,SVECA,,

 • $28092260

  kRIVOKLETNIK

  • Treba ga objesiti za noge na javnom mjestu za roglo i sramotu cijelom hrvatskom narodu, kao što su Talijani objesili Benita Mussolinija na javnom mjestu u travnju 1945., i za tri dana nitko ga nije smio skinuti dok smrad sam od sebe nije počeo odpadati od tijela. Tako se sa izdajicama radi, kao što je Ante Bušić Rošo rekao skoro ima tome dvjesta godina:

   “Prošteno je svima, svima,
   Zulumčaru, ubojici,
   prošteno je svima, svima,
   Samo nije izdajici.”

   • Laktashenko Shumski Shtrumph

    Ovaj lik iz ovih video zapisa je u najmanju ruku smiješan ali i opasan… Sramota za Hrvate! Valjalo bi mu napisat ispisnicu