Pratite nas

Izvanredne mjere obrane od Kukuriku vlade

Objavljeno

na

Dok jedna loša vijest u državi prestiže drugu, tvoreći tako u glavama stanovništva opći nered i beznađe, vlada i njeni ministri pronašli su izlaz u još većoj potrošnji, još većem zaduženju i naravno, kupovini skupocjenih limuzina. Prema medijskim natpisima dijabetičari bi uskoro mogli početi plaćati inzulin, oboljeli od povišenog krvnog tlaka plaćati će lijekove za reguliranje tlaka, a o zdravstvu u nekadašnjem obliku moći ćemo samo sanjati.

[dropcap]G[/dropcap]ledajući nesposobnost, bezidejnost i očaj sadašnjih čelnika ministarstava i predsjednika vlade pitam se što bi se dogodilo sa državom da je kojim slučajem sadašnji postav vlade bio na funkciji u vrijeme Domovinskog rata. Pa oni ne mogu organizirati funkcioniranje sustava u miru, a kako bi se onda snašli pod kišom granata. Pod pretpostavkom da ih pola ne bi pobjeglo iz zemlje ili se skrilo u podrumu, mislim kako bi Hrvatska bila tek narodna predaja da je na njenom čelu devedesetih bila sadašnja postava ministara. Naravno, za voditi zemlju, vjerovati u njen boljitak i budućnost treba i malo ljubavi prema toj zemlji i narodu, uvjet previše za brojne članove sadašnje vlade.

Sjećam se priče o vrhunskom policijskom službeniku iz vremena prije demokratskih promjena devedesetih. Jedno vrijeme je bio čak i načelnik policije ili tadašnje milicije. Čovjek je bio profesionalac odan sustavu tadašnje države do posljednjeg daha. Onda se početkom devedesetih, nakon demokratskih promjena, prometnuo u okorjelog kriminalca. Nije prezao od ni od najtežih prevara, prodaje vozačkih dozvola, registriranja lažnih tvrtki, uzimanja raznih roba na navedene lažne tvrtke te potom gašenja istih prije nego su potraživanja stigla na naplatu. Danas taj nekadašnji uzorni milicajac bježi od hrvatskog pravosuđa i skriva se u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kako se dogodilo da se čovjek od vrhunskog policajca/milicajca prometnuo u kriminalca? Odgovor je jednostavan, srušen je sustav u koji je vjerovao, nestao je sustav u kojem je stvoren i u kojem je funkcionirao kao riba u vodi. Novu državu i njene zakone jednostavno je doživljavao kao neprijateljske, kao zakone države koja je srušila „njegovu“ državu. Međutim, trebao je živjeti, a kao iskusni policajac primijenio je sva znanja kako bi postao vrhunski kriminalac, a ako pritom još ošteti mrski mu novostvoreni sustav i državu eto dvostruke koristi.

Možda će usporedba sadašnjih članova vlade sa starim lupežom milicajcem iz gore navedene priče djelovati pomalo grubo, ali njihovo ponašanje neodoljivo me podsjeća upravo na njegovo ponašanje. Zemlja grca u siromaštvu, legije gladnih opsjedaju pučke kuhinje i kopaju po kantama za smeće, nema lijekova, cijene lete u nebo, nezaposlenost obara sve rekorde, a oni naručili 1500 novih automobila, neki vrijede koliko i prosječan stan. Koja je poruka? Zemlja i tako i tako propada, ne da mi se je spašavati niti želim da opstane,međutim ja moram živjeti pa neka mi je barem puni komfor dok sam na mjestu na kojem jesam.

Gledajući sve ovo sve sam više siguran kako nam ne trebaju samo izvanredne mjere obrane od poplava već i izvanredne mjere obrane od Kukuriku vlade.

Željko Primorac

facebook komentari

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati