Izvješće s današnje konferencije za medije predsjednika HSP-a Daniela Srba održane danas u Osijeku.

0

Na današnjoj konferenciji za medije u Osijeku  predsjednik HSP-a Daniel Srb osvrnuo se  na analizu Hrvatske narodne banke koja pokazuje kako će do 2016. godine članstvo u Europskoj uniji Hrvatskoj donijeti 16 milijardi kuna gubitka. To je posljedica plaćanja članarine uz slabo povlačenje novca – upozorio je Srb te dodao kako se novac koji se i povlači iz fondova Europske unije ne iskorištava na pravilan način, odnosno na razvoj gospodarstva. Hrvatska stranka prava nebrojeno je puta upozoravala  na štetnost ulaska Hrvatske u EU i svakim danom naši stavovi se pokazuju kao ispravni – zaključio je Srb.

daniel-srb-1Upozorio je Srb i na  neprihvatljivu praksu Ministarstva vanjskih poslova koja reducira mrežu  konzularnih predstavništava  u zemljama s jakom  hrvatskom dijasporom i istakao primjer Australije  gdje se ukidaju sredstva za normalan rad  zaposlenika u konzularnim predstavništvima.

Naveo je  također i primjer imenovanje  konzula u Subotici  iz redova SDSS-a, te dodao da netko namjerno radi pomutnju u mreži hrvatskih diplomatskih predstvaništava.

Hrvatskoj stranci prava neprihvatljiva je i ideja da se  veleposlanstva  Republike Hrvatske i Srbije spajaju radi smanjenja troškova. Zašto ne s Austrijom, Mađarskom, BiH ili Slovačkom? –  upitao je Srb i dodao da će u slučaju da se to dogodi pozvati pravaše i  sve građane Hrvatske na prosvjed ispred Ministarstva vanjskih poslova.

Hrvatska stranka prava podupire ideju kojom bi hrvatski iseljenici kupili MOL-ov udio u INA-i  to je pravi način na koji bi se trebala Hrvatskoj vratiti ova tvrtka – rekao je Daniel Srb. Dodao je kako bi se time spojili nacionalni i ekonomski interesi u funkciji razvoja naše zemlje.

Prokomentirao je je Srb i  negativni odgovor MUP-a o zahtjevu Saveza za Hrvatsku za zabranu  skupa u Srbu 27. srpnja 2014. godine u organizaciji SNV-a Milorada Pupovca upozoravjući na neprihvatljivost  proslave jednog čina koji je za posljedicu imao nekoliko tisuća ubijenih i protjeranih Nesrba u zapadnoj Lici i jugozapadnoj Bosni.
    Pozvao je još jednom sve da se pridruže na  prosvjednom skupu 26. srpnja 2014. godine u 11.00 sati u Srbu.

Drago Marković