Ja tužna … a vi ? Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima

  2

  Sutra je 23. kolovoza . To je Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima.

  Od 1. srpnja Hrvatska i njezini mediji se intenzivno pripremaju za taj dan.

  Na četvrtom programu HRT gledamo serijal kako je tzv drug tito bio romantična i lepa dušica koja ni mrava ne bi zgazila. Čovek je bio lep ko greh i brao rožice svojoj Jovanki i sve razumio i sve jednako i beskrajno volio.

  Nigdje ni zareza o tome kako je bio diktator i chef totalitarne politike koja je gazila, palila, uništavala, ubijala sve različito i sve drugačije.

  Mjesecima naši tv programi vrte i troše naše kune za prikazivanje potrošenih i lažnih istina o slavnoj antifašističkoj prošlosti (????) ma što im to značilo.

  Čak i CIA raspravlja da li je tzv tito imao kažiprst ili nije … (mi Hrvati smo ga vidjeli svaki put kada bi nam se obraćao iako mu ga je, kažu, netko odgrizao dok je još bio zelen i nadobudan … ali, narastao mu je opet … radi nas Hrvata.

  Netom se dilaju imena novinara i udbinih poslušnika kojima ni vlas s glave nije pala … ali pada po klupama hrvatske sabornice i hrvatskih preplaćenih fotelja .

  Ukratko … sve, sve je isto ko pre osim što, Hrvatska sutra, zajedno sa svojom novom familijom (namjerno familija) .. slavi Dan žrtava čija ćemo imena i dalje šaptom izgovarati i na čijim ćemo grobovima i dalje tajno, paliti svijeće.

  Ja tužna … a vi ?

  SamoNera/Kamenjar.info

  samo nera

  facebook komentari

  • peppermintt

   tuga nas neće pokrenut..
   triba nam malo dišpeta i pozitivne “ljutnje ” na postojeće stanje

   inače simpa ova SamoNera 🙂

  • nakarada

   Nera je prva liga.Ali ja i dvije takve znam:) 🙂