Jače olujno nevrijeme od sutra najavljeno za čitavu BiH

0

vrijeme sutra

Stvaranjem i prolaskom ciklone preko Jadrana dalje nad južnu Italiju, očekuju se burni procesi i izraženo olujno nevrijeme uz jak vjetar, tuču

Moglo bi doći i do poplava, jer se očekuje između 40 milimetara i 80 milimetara kiše, pale se narančasti meteoalarmi

Nestabilnost na koju smo navikli ovoga ljeta nastavlja se i u rujnu, a od sutra i naredna tri dana, prema prognozama meteorologa očekuje nas izraženije nevrijeme. Sutra se u BiH očekuje jako nevrijeme, obilne oborine praćene jakim udarima vjetra, grmljavinom i ponegdje gradom zbog čega je Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao narančasto upozorenje.

Upozorenje se odnosi na veći dio Bosne i Hercegovine, gdje će očekivana količina oborina u tjeku 24 sata u središnjim, istočnim i zapadnim područjima biti od 40 do 60 l/m2, a na jugu i sjeverozapadu zemlje od 50 do 80 l/m2. – Ovog puta sva su područja pod većim rizikom, uključujući i Hercegovinu – potvrdio nam je profesor Zoran Zadro, čije prognoze dosad nisu zakazale, a isto to potvrđuju i iz meteoroloških zavoda. Stvaranjem i prolaskom ciklone preko Jadrana dalje nad južnu Italiju, očekuju se burni procesi i izraženo olujno nevrijeme uz jak vjetar, tuču. Najugroženiji su istok, jugoistok, zapad, jugozapad, sjeverozapad te središnji i sjeveroistočni dijelovi BiH, a poplava bi moglo biti i u dijelovima Hercegovine, ali ipak u manjoj mjeri.

VečernjiList

facebook komentari