Jasen Mesić: Kamo sreće da se ovako brzo riješio incident nacističkih simbola na Poljudu

4

Rasprava u Hrvatskom saboru započela je, uobičajeno, stankama na zahtjev klubova zastupnika – u  današnjem slučaju zbog teških, seksističkih uvreda pripadnika Torcide na račun državne tajnice Janice Kostelić na Braču.

U ime Kluba zastupnika HDZ-a izlagao je Jasen Mesić:

HDZ oštro osuđuje vulgarni verbalni napad na gospođu Janicu Kostelić, posebno što je riječ o ženskoj osobi i svijetlom primjeru u hrvatskom sportu. To je nedopustiv čin! Ne mogu se načuditi da pojedinci kritiziraju promptnost reakcije hrvatske policije – pa to je odlično!

Sigurni smo da se sve odvija po pravilima. Kamo sreće da je tako bilo dok je ministar bio Ranko Ostojić kad je na Poljudu iscrtan kukasti križ. Klub HDZ-a osuđuje svako nasilje, a apeliram na oporbene zastupnike da pokažu da se javna polemika može voditi bez teških riječi.

Nedopustivo je da neki kolege – koji se inače zalažu za prava žena – nastoje relativizirati seksističke uvrede i ovaj ružni događaj koristiti u politikantske svrhe.

Na novoj sjednici, koja je počela prošlog tjedna i na kojoj je potvrđeno sedam novih članova Vlade HDZ-a i HNS-a, zastupnike čeka puno posla, o čemu svjedoči i dnevni red na kojemu je više od 130 točaka.

Željka Markić: Nije ovo sukob sjevera i juga, HNS-a i navijača

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  ‘ebo vas Plenković….napravio je od HDZ-ovaca političke uškopljenike! Umjesto da “opletete”,pa makar i insinuacijama,po organizatorima te rulje,a vidi se isti “rukopis” kao i za svastiku i napade na reprezentaciju,vi to svodite na humanistički nivo,da ne bi slučajno uznemirili crvene fašiste!!

  • miro

   U potpunosti dijelim Vaše mišljenje.Čak i bivši Hrvatski ratnici koji su u Saboru nemaju svoje ja.Nažalost !

 • Sivooki

  Evo ste vi sad na potezu s novim ministrom MUP-a.

  • Dusko Besenic

   Ako misliš na J.Mesića i HDZ,u pravu si…sada imaju svoga ministra i to će biti dobar pokazatelj njihove iskrenosti,namjera i političkog stava.