Pratite nas

Vijesti

Javno Dopisivanje: Radončić odgovorio Nikšiću

Objavljeno

na

Nermin Nikšić ima nerješive probleme s privatizacijama i sistemskom korupcijom opljačkanim narodom, a ne ministrom sigurnosti koji neće – čak i kada bi imao zakonske ovlasti za tako nešto – da ohrabruje policiju za tuču sa svojim narodom zbog lopovskih zadnjica i toplih ministarskih fotelja, priopćeno je iz Saveza za bolju budućnost.

[dropcap]S[/dropcap]vatko normalan u ovoj zemlji zna da Ministarstvo sigurnosti BiH, i to je striktno regulirano Zakonom koji Nikšić namjerno pogrešno tumači, ne odgovara za javni red i mir. Upravo obratno, to je isključiva odgovornost Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i županijskih policija, koje trebaju i jesu međusobno koordinirane od Federalne uprave policije.

Neka Nikšić nikoga ne plaši terorizmom, jer to je podvala u istom stilu u kojem je Nikšić gladnom narodu javno podmetnuo da dila 12 kilograma narkotika! Umjesto traženog ispričenja, on se i dalje igra lažnih državnih udara, iako se radi samo o udaru na državnu mafiju! Ovakvim lažima on samo otkriva koliko mu je stalo da funkciju premijera obavlja do zadnje moguće minute. Ali, zbog građana treba reći da mu je to toliko važno iz jednostavnog razloga da što duže nastavi upravljati novcima “Elektroprivrede”, “Telecoma”, ili “Autocesta”, odakle se korupcijski crpe ogromne pare u osobne i stranačke svrhe.

Optužbe da je SBB navodno bio protiv procesuiranja kriminala u ratnoj privatizaciji su, također, nesuvisla priča uspaničenog čovjeka. Državni parlament je još 1997. godine donio Zakon o praktičnoj amnestiji svega toga.Tada nije bilo SBB-a, već su svoje ruke za taj zakon digli upravo članovi SDA ili SDP-a. Ovom pričom Nikšić želi sakriti  činjenicu da pune tri godine u njegovoj ladici stoji prijedlog zakona SBB-a o poništenju nelegalnog dijela poratne privatizacije. Time je Nikšić direktno zaštitio otimače nekada velikih uspješnih kompanija i sistema, Tuzlanske banke, “Dite”, “Željezare Zenica”, metaloprerađivačke industrije i mnogobrojnih kompanija čiji otpušteni radnici danas od njega traže odlazak s funkcije.

Zato je tužno kad on mene proziva da SBB ne želi zaštititi prava radnika, od kojih je tri godine uporno skrivao najveće porezne dužnike i najveće plaće u javnom sektoru koje su na kraju morale biti otkrivene zastupničkim pritiskom upravo SBB-a.

Posebna je laž o tome da u Federaciji postoje inozemne investicije, jer su one pod vlašću Nermina Nikšića na godišnjem nivou svedene na mizernih 100-tinjak milijuna KM. Varanje naroda da je u autoceste uloženo 1,2 milijarde KM je dobra prilika da se javnost podsjeti kako Nikšić i družina grade najskuplji kilometar autoputa u Europi, kako odjednom nestaju tuneli i vijadukti koji se plaćaju turskom izvođaču “Čengiz”, i kako tužiteljstva otkrivaju beskrupuloznu krađu na debljini asfalta. Činjenica da je vlasnik “Čengiza” u Turskoj pod korupcijskom istragom dovoljna je sama po sebi, kao i podatak da Turci na našim gradilištima angažiraju domaće kompanije, mizerno ih plaćaju, a “kajmak” mjeren ciframa od 70 – 80 milijuna KM dosadašnje razlike u cijeni odnose u Istanbul i dijele s ovdašnjim
političkim taldžijama.

Podvala da je SBB protiv antikorupcijskih zakona je poznata priča kako je lisica u Nikšićevom liku htjela dobiti pravo da čuva kokošinjac. Podatak da su Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Federalno tužiteljstvo, Vrhovni sud FBiH, Europska komisija i nevladin sektor odbacili to pravno smeće, meni daje za pravo da smo uradili povijesnu stvar što reket-stranka nije uspjela nametnuti reket-zakon i zajedno s Dodikom srušiti Kazneni zakon BiH, prema kojem je već u 185 slučajeva Sud oduzeo nezakonito stečenu imovinu.

Na kraju, još jedno pojašnjenje: Nije “Avaz” privatizirao firmu “Alhos” već je to uradio fantomski pakistanski biznismen kojega je dovela SDA i koji je uništio nekada uspješnu kompaniju. Sud je proveo stečaj i na tenderu koji je u više medija raspisao Osnovni sud u Sarajevu, odnosno stečajni upravnik, “Avaz” je u potpuno transparentnom postupku ponudio najveću cijenu za preostalo zemljište u iznosu od 4,5 milijuna KM. (samo 50 metara udaljenu mnogo vrijedniju lokaciju, na samoj raskrsnici, SDP-ov općinski načelnik je vašem stranačkom tajkunu Širbegoviću poklonio za samo 200.000 KM, koliko košta veći stan u Sarajevu).

Inače, “Avaz” je u skupo kupljeni plac dodatno investirao više od 80 milijuna KM i Sarajevo je tako dobilo jednu od najljepših zgrada u svojoj historiji u kojoj danas radi na stotine novinara i drugih uposlenika.

Također, i u Tuzli je “Avaz” za lokaciju dao 9,5 miliona KM na bazi najbolje tenderske ponude za lokaciju koja je bila na javnoj prodaji i to istovremeno dok je SDP-ova urbanistička ergela na istom mjestu i lokaciju iste veličine poluilegalno ustupila “Merkatoru” za samo jedan milijun KM i donirano vozilo Hitne pomoći.

Što se tiče privatizacije GIK “Oko”, “Avaz” je u javnom tenderskom nadmetanju pobijedio više ponuđača, između ostalih i “”Oslobođenje”, a na mjestu srušene zgrade podigao veleljepni objekt.

Privatizacija GIK “Oko” je nakon tri godine i ispunjenih svih preuzetih obaveza u vidu investiranja 20-tak milijuna KM, od Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo službeno proglašena jednom od najuspješnije završenih privatizacija!

Fahrudin Radončić i “Avaz” su napravili najljepše objekte u Sarajevu, na kojima su radile tisuće domaćih građevinara, a menadžerski i ekonomski impotentni Nikšić, s ogromnim proračunskim novcima i dalje drži Vladu FBiH kao podstanara, i kao generalni tajnik SDP-a sam sa sobom, odnosno premijerom Nikšićem, potpisuje ugovor o mjesečnom zakupu vrijednom na tisuće  maraka koje njegovoj stranci praktično plaćaju građani danas okupljeni oko Vlade FBiH.

Što se tiče Nikšićevog zahtjeva da mu moji mediji naprave listu privatizacija koje treba procesuirati i da će je on naslijepo potpisati, zadnji sam čovjek koji će surađivati s ljudima koji naslijepo i zaslijepljeno otimaju od naroda, stoji u priopćenja SBB-a.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Crtice uz biografiju rahmetli Alije Izetbegovića 2. DIO

Objavljeno

na

Objavio

4). Islamska deklaracija dokument je koji je nastao 1969., a objavljen 1970. godine i najčešće se vezuje uz ime Alije Izetbegovića, mada je posve izvjesno da je u njegovoj izradi sudjelovalo više osoba. Uostalom zbog teza iznesenih na te 32 stranice teksta i konspirativnog djelovanja, osim Alije osuđeno je još 12 njegovih suradnika, u sudskom procesu održanome u Sarajevu 1983. godine. Ova skupina bila je dio tajne organizacije „Mladi muslimani“ (utemeljena 1939. godine u Kraljevini Jugoslaviji) koja se borila protiv ateizacije i asimilacije muslimanskog naroda na prostoru Jugoslavije, za islamske vrijednosti i opredjeljivala kao „antikomunistička“ i „antifašistička“.

Tekst je doživio brojne kritike. Proglašen je „utopijskim“ pogledom na islam, od nekih čak i „anti-islamskim“, a većina kritika koje su dolazile iz islamskih krugova imale su za cilj relativizirati njegov sadržaj i ublažiti teze koje su se iznosile.

No, ono što je sasvim izvjesno sadržano je u činjenici da Deklaracija čvrsto stoji na temeljima islamskog fundamentalizma, odnosno, širenja i učvršćivanja Muhamedove vjere ISLAMIZACIJOM I PANISLAMIZACIJOM, sa šerijatskim zakonom kao osnovom tako uređenog društva. Islamizacija podrazumijeva islamiziranje stanovništva unutar muslimanskog korpusa u većinski muslimanskim državama ili regijama (pa i B i H – mada ona nije većinski muslimanska), dok je Panislamizacija proces ujedinjenja svih muslimana na svijetu i stvaranje homogenih islamskih vjersko-političkih cjelina (on spominje primjerice, islamski prostor „od Maroka do Indonezije“ i hvali Pakistan kao primjer čvrste islamske države koja treba biti uzor islamskom svijetu).

Među najvažnije teze koje se u Deklaraciji iznose, spada naglašeno DUHOVNO I POLITIČKO JEDINSTVO muslimana u takvim zajednicama, te uređivanje ukupnog života sukladno islamskoj tradiciji i onomu što je sadržano u Kur’anu. Već i ova činjenica izaziva najblaže rečeno nedoumicu, jer se postavlja pitanje: Kako s ovim pogledom na svijet uskladiti interese drugih naroda i drugih vjera koji slijedom povijesnih i društvenih okolnosti dijele životni prostor s muslimanima? Imaju li i oni pravo na „duhovno i političko jedinstvo“ ili to ekskluzivno pripada samo muslimanima? I što se događa kad se ta prava počnu prelamati na istim prostorima?

Pogledamo li pak malo pažljivije sadržaj Islamske deklaracije, bez ikakve sumnje možemo zaključiti kako je riječ o jednom radikalnom nacionalističkom programu u kojemu se otvoreno iznosi kako

„nema mira i koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija“

tvrdi da su

„islamski i neislamski sistemi nespojivi“

i decidirano navodi da

„islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi novu islamsku vlast“.

Da rezimiramo:

U Bosni i Hercegovini bi (prema zamislima „Mladih muslimana“ i Alije Izetbegovića) trebalo stvoriti duhovno i političko jedinstvo tamošnjih muslimana na temelju šerijatskog prava i vjerskih propisa utvrđenih u Kur’anu i to tako da islamska zajednica živi kao homogena, bez ikakve koegzistencije (dakle, suživota) s drugim narodima i vjerama (jer su ti sustavi vrijednosti i politički sistemi nespojivi), dok se ne steknu uvjeti za rušenje neislamske i uspostavu islamske vlasti – u sredinama gdje muslimani nisu većina i gdje to za sada nije moguće.

Dakle, crno na bijelo, Alija i njegovi istomišljenici stvaraju projekt Kalifata koji bi se trebao primijeniti u nekoj budućoj Bosni i Hercegovini (kalifat ili hilafet –arapskiخلافة – je islamski oblik vlasti koji predstavlja političko jedinstvo i vodstvo islamskog svijeta. Šef države (halifa) ima titulu utemeljenu na ideji nasljednika Muhammedovog, alejhi-selam, političkog autoriteta, kojeg prema sunnijama bira narod ili njegovi predstavnici;  Vidi: Encyclopedia of Islam and the Muslim World, (2004) v.1, p.116-123; istaknuo: Z.P.)

Uz neke neznatne modifikacije (vezano za poglede na zapadnu civilizaciju i „reformističku“ struju u samome islamskom svijetu), Alijina „Islamska deklaracija“ zagovara upravo to: KALIFAT.

Svakomu tko je pismen i raspolaže zdravim razumom i sposobnošću logičkog zaključivanja, nakon što pročita taj spis ne treba ništa dalje objašnjavati, jer u njemu sve piše (Vidi: http://www.vakat.me/wp-content/uploads/2017/01/Islamska-Deklaracija-knjiga-o-islamizaciji-muslimana-Alija-Izetbegovic.pdf )

Primjera radi, evo samo jednoga kratkog citata iz navedenog izvora, u kojemu se teritorijalna ekspanzija islama i osvajanje zemalja drugih naroda navode kao imperativ i određuju mjeru „muslimanstva“ (!?):

Muhamed a.s. je umro 632. godine, a nepunih sto godina nakon toga duhovna i politička vlast Islama obuhvaćala je ogromno područje od Atlantskog oceana do rijeke Inda i Kine, i od Aralskog jezera do donjih slapova Nila. Sirija je osvojena 634., Damask je pao 635., Ktesifon 637., Indija i Egipat su bili dosegnuti 641., Kartagina 647., Samarkand 676., Španjolska 710. godine. Pred Carigradom Muslimani su 717., a 720. u južnoj Francuskoj. Počev od 700. u Šantungu već postoje džamije, a oko 830. Islam je dospio na Javu.

 Ova jedinstvena ekspanzija, s kojom se ne može usporediti nijedna ni prije ni poslije nje, stvorila je zatim prostor za razvoj islamske civilizacije s tri kulturna kruga: u Španjolskoj, na Srednjem Istoku i u Indiji, koji u povijesti pokrivaju razdoblje od skoro tisuću godina.

Što Muslimani znače danas u svijetu?

Pitanje bi se moglo postaviti i na drugi način: koliko smo mi Muslimani?“

(Vidi: http://www.vakat.me/wp-content/uploads/2017/01/Islamska-Deklaracija-knjiga-o-islamizaciji-muslimana-Alija-Izetbegovic.pdf; str. 7.; istaknuo: Z.P.)

Ovi navodi ne dopuštaju nikakvo zavaravanje.

Riječ je o jednoj militantnoj i agresivnoj vjersko-političkoj (veliko-muslimanskoj) ideologiji koja koristi vjeru kao oruđe za osvajanje životnog prostora i uspostavu vlasti nad drugim narodima i vjerama ognjem i mačem, kako se to radilo od početka VII stoljeća nadalje.

Ovdje se islamska osvajanja i nametanje te vjere silom OPRAVDAVAJU, čak što više predstavljaju kao CIVILIZACIJSKI POMAK I NAPREDAK, dok se s druge strane potiskivanje islama i oslobađanje zemalja koje je on nasilno osvojio drži retrogradnim i štetnim procesom!?

Naravno, riječ je o jednom autističnom religijsko-političkom svjetonazoru i skučenom, egoističnom i primitivnom pogledu na svijet, u kojemu postoje prava samo islamskog svijeta i ono što taj svijet poduzima – pa bilo to i ognjem i mačem kad zatreba i kad mu se prohtije – ispravno je i neupitno.

Pođemo li od takvih premisa, tko onda ima pravo osuđivati Križarske ratove ili bilo koje druge sukobe koje su vodili kršćani? Jesu li stoljetna oslobađanja Europe od islama retrogradni i anticivilizacijski procesi?

Nemaju li i druge vjere (kršćanska, židovska, pravoslavna) isto tako pravo na DUHOVNO I POLITIČKO JEDINSTVO, ako ga već muslimani traže za sebe?

Kako bi se protumačilo da, primjerice, Katolici obnaroduju težnju za DUHOVNIM I POLITIČKIM JEDINSTVOM KATOLIKA U SVIJETU i pri tomu se pozovu na autoritet Boga (Jahve), Isusa Krista i Božje Riječi – Biblije (onako kako se muslimani pozivaju na Allaha, Muhameda i Kur’an zagovarajući islamizaciju i panislamizaciju)?

Vratimo li se u povijest (koja se dijelom spominje i u ovom citatu iz Alijine „Islamske deklaracije“), poznato je kako je Europa bila napadnuta na Pirinejskom poluotoku već početkom VIII stoljeća od strane islamiziranih stanovnika sjeverozapadne Afrike (Maura) i da je s njima vodila bitku punih 8 stoljeća dok ih nije potisnula, dok su ratovi s Osmanlijama trajali više od 500 godina (od sredine XIV do početka XX stoljeća).

Kršćanski svijet je krvavo platio islamska osvajanja u prošlosti i nikakvi izgovori i opravdanja (vezano za njihovu ostavštinu – u vidu kulturnih ili arhitektonskih djela što su ih tamo ostavljali nakon svojih osvajačkih pohoda) tu činjenicu ne mogu promijeniti.

Zar to nije dovoljno iskustvo i opomena, posebice u svijetlu svega što se na planu agresivne islamizacije u nekim dijelovima svijeta događa danas, u prvim desetljećima XXI stoljeća?

Suđenje Aliji i njegovoj skupini islamista za djelo „protiv naroda i države“; Sarajevo 1983.

Alijina „Islamska deklaracija“ bila je ništa drugo nego u celofan upakirana radikalna islamistička ideologija, čije su se temeljne odrednice nastojale prikriti hrpom riječi i floskula bez smisla i logike (vezano za tobožnji „položaj islama u suvremenom svijetu“, naglašavanjem „mira i poštivanja drugih naroda i vjera“ ili elaboracijama odnosa između „reformističke“ i „konzervativne“ islamske struje).

Može li se u isto vrijeme biti isključiv i kooperativan? Ratoboran i mirotvoran? Može li se u isto vrijeme osvajati tuđe i njegovati skladne odnose s okruženjem? Može li se biti „Božji čovjek“ ako se bilo koga uskraćuje za prava koja mu pripadaju kao ljudskom biću i po Božjim i po ljudskim zakonima – ako mu se otimaju zemlja i dom?

Alijinu mimikriju i prijetvornost vrlo je lako otkriti, samo treba pročitati njegov spis.

Opravdanja kako je riječ o „utopijskom tekstu“  koji je bio „odraz mladenačkog zanosa idealima“ (dakle, „idealima“ koji su imali za ishodište islamski Kalifat na području SR Bosne i Hercegovine u vrijeme socijalističke Jugoslavije), smiješna su.

Ako je sve to tako, i ako ta „Islamska deklaracija“ nije imala nikakvoga značaja i važnosti, zašto je netom prije raspada SFRJ (1989/90. godine), u isto vrijeme dok su predstavnici republika (a među njima i Alija) vodili pregovore o „razrješenju jugoslavenske krize“ mirnim putem, tiskana u preko 200.000 primjeraka i dijeljena u muslimanskim krugovima kao neka vrsta „islamskog manifesta“?

„Islamska deklaracija“ zagovara opasnije i pogubnije teze nego je to sadržano u (veliko-srpskom) Memorandumu SANU iz 1986. godine. Samo ga treba pažljivo pročitati, pa će i ono što se danas događa s islamskim terorizmom u svijetu i ISIL-om biti mnogo jasnije.

Alija je 90-ih godina javno izigravao „mirotvorca“ i „humanista“, a u isto vrijeme iza kulisa vodio sasvim drugu politiku – težio je stvaranju etnički čiste islamske države, baš onakve kakvu je zamislio sa svojim „Mladim muslimanima“ i čije je temeljne konture orisao u „Islamskoj deklaraciji“ i to je zorno dokazivao svojim djelima i ponašanjem.

Za njega je Bosna i Hercegovina bila sredstvo, a ne cilj (upravo je tako govorio svojim suradnicima na zatvorenim sastancima).

Sredstvo da se ostvari ISLAMSKA DRŽAVA, a ne multietnička Bosna i Hercegovina kao država s tri jednakopravna, suverena i konstitutivna naroda.

 -nastavlja se

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Prvi dio:

Crtice uz biografiju rahmetli Alije Izetbegovića

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati