Pratite nas

Je li Pupovac opet “igra kolo”, kad je u pitanju navodno njegova djevojka?

Objavljeno

na

Ipak se može! Eto, nakon što je zbog kaznenog djela “sramoćenja”  Slavica Lukić, novinarka Jutarnjeg lista i potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva (HND) nepravomoćno osuđena na novčanu kaznu od 26.133 kuna, odnosno 80 dnevnih dohodaka, zbog jednog svog teksta, organizirana je cijela kampanja (kao “za izbore”), pa je i Hrvatsko novinarsko društvo, na čelu s predsjednikom  Zdenkom Dukom, odmah sazvalo i konferenciju za novinare u povodu ovog nemilog događaja. Svi su osudili i suca koji je donio ovakvu “sramnu” presudu, a zbog toga se traži od Ministarstva pravosuđa, Vlade i Hrvatskog sabora da se po hitnom procesu izmjeni ovaj zakon, jer Slavica Lukić, – ne smije biti osuđena!

I točka.

pupovac

Međutim, na portalu Dnevno hr. objavljen  je članak “Udarac srpskog lobija na hrvatsko pravosuđe zbog djevojke MiloradaPupovca” (srijeda, 9. travnja 2014.) u kojem Ivan Babić uz ostalo naglašava da odvjetnik Zvonimir Hodak i niz drugih pravnih stručnjaka vjeruju da je mijenjanje Zakona zbog jedne osobe nepotrebno, da novinarka Lukić iza sebe ima jaki prosrpski lobi kojemu je cilj, štiteći jednu osobu, intervenirati u izmjenu hrvatskih zakona. Također se u istom tekstu ističe da je “ova dama u ljubavnoj vezi s Miloradom Pupovcem, jednim od najpoznatijih Srba u Hrvata”, te da je “Pupovac očigledno iznimno utjecajan pa je svoju djevojku, priča se po saborskim hodnicima, postavio u saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije”. Autor članka podsjeća i na to da “uz potporu Pupovca  iza  Lukićeve stoji i odvjetnica Vesna Alaburić, koja također korijene vuče iz susjedne nam Srbije!”

Takva galama, kakva se digla oko nepravomoćne (!) presude jednoj novinarki ne pamti se “od stoljeća sedmog”, odnosno od stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Međutim, prije svega Dukino novinarsko “društvo” (a o SDP-ovim političarima da i ne govorimo) nije se ni osvrnulo kad  su bili osuđeni i mnogi drugi, daleko značajniji novinari, urednici novina, televizije i portala, također zbog pisane riječi, pa ispada da su u Hrvatskoj zasad jedino dobro zaštićene Lukić, a u književnosti Matvejević (“brat do brata”). Dakle, naše je pitanje: zbog čega se toliko prašine ne diže i za ostale kolege novinare kojima se sudi ili koji su osuđeni, zbog čega nisu Duka i kompanija i tada “suci” pa da tumače zakone kako njima odgovara, a ne da su svi ostali pušteni na milost i nemilost.

slavica lukić

Zakoni, koliko znamo, vrijede, (dok vrijede) za sve, pa zašto se ne pričeka što će na sve to reći viši sud, a ne da se zbog “djevojke Milorada Pupovca” vrši ovakav dosad neviđen pritisak. Mene je primjerice svojedobno jedan saborski zastupnik tužio da sam napisao da je “za đurđevačku općinu učinio veoma malo”! Obraćao sam se svima i svakome da me zaštiti kao dugogodišnjeg novinara, ali nigdje ni Duke, ni Pupovca  ni Alaburićke, a kamoli drugih političara, što znači da pred zakonom ipak nismo svi jednaki!

Činjenica je da je Lukić prva u Hrvatskoj osuđena od novinara zbog djela “sramoćenja”, ali zna li itko tko je u Hrvatskoj prvi novinar koji je pravomoćno osuđen zbog jednog teksta (tekstića) u novinama?

Ne slažemo se da se novinarima sudi za svaku objavljenu riječ, ali ni time da se jedan dio naših kolega koji se bave tzv. istraživačkim novinarstvom uzdiže, jer kod nas se “istraživačko novinarstvo” sastoji od toga – ja tebi dam papire, ti to prepišeš, i otkrio si “toplu vodu”, odnosno – senzaciju! Istraživačko novinarstvo je, ili bi trebalo biti, ipak nešto više od toga.

Dakle, gospodo duke, čekamo da na isti ili sličan način zaštitite i ostale kolege novinare i urednike, koji nisu toliko “poznati”, a ne samo ako su “u ljubavnoj vezi s nekim utjecajnim političarom”.

Pored toga, iz ovog slučaja trebali bi nešto naučiti i hrvatski branitelji. Koliko se samo njih sudi i koliko se samo njih dosad osudilo, a koji su prošli sva ratišta i uz poginule su najzaslužniji za hrvatsku državu. Idemo sad i mi, hrvatski branitelji, tražiti po hitnom postupku da se iz kaznenog zakona izbrišu propisi po kojima se može prvo suditi ljudima koji branili hrvatsku Domovinu, a uvesti zakone i propise da se prvo osude oni koji su bili na strani srpskog i inog agresora, a ne da se miješaju kruške i jabuke. Prvo se proganjaju žrtve, a potom agresori!

E, to vam se razni pupovci, duke i ostali, koji uvažavate sud i njegove odluke samo i isključivo kad su “oni drugi u pitanju” sigurno ne dopada!

Ali, kad je riječ o “vašima” onda se diže Nebo i Zemlja!

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati