Jedan od najuspješnijih bh. poduzetnika Jozo Bogdan dao jamčevinu za gradonačelnika Zagreba

14

Bogdan: S Bandićem sam prijatelj iz djetinjstva i osjećao sam moralnu obvezu pomoći prijatelju u nevolji

Kako je za direktno.hr ekskluzivno otkrio Bogdan, Bandiću je odlučio pomoći jer su prijatelji iz djetinjstva. Bogdan je, naime, odrastao u malom selu Smokinje, nedaleko Gruda…

Nekretnine kao jamčevinu za slobodu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u vrijednosti 22 milijuna kuna, skupilo je šestero ljudi, bliskih Bandićevih prijatelja. Svoj doprinos dao je i gradonačelnikov prijatelj iz djetinjstva, Jozo Bogdan, poznati hercegovački poduzetnik, vlasnik tvrtke FEAL, koja uspješno posluje u BiH, ali i inozemstvu.

Kako je za direktno.hr ekskluzivno otkrio Bogdan, Bandiću je odlučio pomoći jer su prijatelji iz djetinjstva. Bogdan je, naime,  odrastao u malom selu Smokinje, nedaleko Gruda, a niti kilometar dalje u Poganoj Vlaki živjela je Bandićeva obitelj, s kojom su Bogdani ostali bliski, i nakon što su se prijatelji rasuli po bijelom svijetu. Kao jamstvo je Bogdan ponudio stan u Zagrebu.

”Naši stari su bili od davnina prijatelji. Tako smo odgojeni, da prijatelju i susjedu pomažemo. S Milanom su mi se mišljenja razilazila jedino dok je bio u komunističkoj partiji. Sad kad je u nezavidnoj situaciji i ne može se braniti iza rešetaka, osjećao sam moralnu obvezu pomoći prijatelju u nevolji”, rekao je Bogdan za direktno.hr.

Inače, ovaj širokobriješki poduzetnik u Hercegovini je poznat kao dobrotvor, često je donirao novac u humanitarne svrhe i pomagao ljudima u nevolji. Hrvatska ga je javnost mogla vidjeti kad je u izbornoj noći Bandić jurio za Mostar staroj majci u bolnicu. Ondje je Bandića, uz gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, dočekao upravo Bogdan.

Direktno.hr doznaje i kako je svoju nekretninu u Zagrebu kao jamčevinu za Bandića ponudila Bogdanova sestra Zdenka Čolak te još nekoliko Bogdanovih prijatelja. Dio svoje zgrade je već ranije ponudio i Bandićev odvjetnik Krsnik.

Tako priča o Bandićevoj jamčevini potvrđuje uvriježeno mišljenje kako će Hercegovci uvijek pomoći jedan drugomu u nevolji. Tko će kome nego svoj svome!

Direktno.hr

facebook komentari

 • 1diablo

  A ja mislio kako su bajke na drugom katu..

  • Alan B’Stard

   Treba pomagat jedni drugima. Ovo je lijep primjer

  • wolf

   A ono na prvom gluho bilo.

   • peppermintt

    čuvaj svoga i u gori vuka 😉

    • wolf

     A i onog Grudskoga ajduka :))))

     • 1diablo

      Šta će,skupa su igrali sakrive,još u školskim danima.. :)))

     • wolf

      Ko se nije skrio,magarac bio :))))))

     • 1diablo

      a drugi kauciju platio :)))

     • wolf

      A stas,za mi onog drugog.
      Siromah oklen ih vise vadi :)))

     • 1diablo

      To je već za emisiju Krešimira Mišaka-na rubu znanosti- :)))

     • Vidiš da Bandića pokušavaju na sve načine onesposobiti, ali ne znaju kako.. sad kad ga po zakonu moraju pustiti smišljaju način kako mu oduzeti utjecaj!

      Nitko ne spominje članke statuta grada Zagreba i koje ovlasti ima on kao graonačelnik ali i drugi gradonačelnici.. Odrezali su mu veliku jamčevinu ali i to nije problem, Ovo s prijateljstvom s gospodinom Bogdanom je sve pravno legalno!

      Pita li itko tko su Mesićevi prijatelji koji su mu dali lovu za dva stana?! to se ne spominje

     • 1diablo

      Mesićevi prijatelji su samo 100 metara niže od ovoga i kupili su stanove uz svoju ikonu…

     • znači nije ništa sporno?! 🙂

    • tako je 🙂