Jeremy Clarkson: Rimac mi je promijenio mišljenje, Concept One je briljantan!

5

Jeremy Clarkson, jedan od trojice nekadašnjih legandarnih voditelja Tog Geara, koji nikad nije bio pretjerano oduševljen električnim automobilima, u tekstu objavljenom u britanskom The Sunday Timesu, nahvalio je Concept One, automobil kojeg proizvodi tvrtka Rimac automobili.

Riječ je o automobilu u kojem je nedavno Clarksonov kolega Richard Hammond doživio tešku nesreću iz koje se srećom izvukao samo s nekoliko ozljeda, dok je Concept One potpuno izgorio.

Clarkson i u ovom tekstu priznaje da nikad nije bio veliki obožavatelj električnih automobila. “Ali taj Rimac mi je promijenio mišljenje”, priznaje Clarkson, koji Concept One opisuje samo s jednom riječju – briljantno.

“Ideja kupnje električnog vozila, osim ako ne raznosite mlijeko, jednaka je onoj da kupite blender na benzinski pogon”, kaže Clarkson, no dodaje da bi Rimac to mogao promijeniti.

“Samo sam nakratko bio iza volana tog automobila i jednostavno nisam mogao vjerovati kako brzo ubrzava. Ne razgovaramo ovdje o automobilu koji je brz kao Lamborghini Aventador. Daleko je brži od toga. Brži je od bilo čega što sam vozio i to jako, jako puno”, napisao je Clarkson u The Sunday Timesu, prenosi dnevnik.hr

Clarksonovim opisom pohvalio se i sam Rimac na Facebooku.

facebook komentari

 • bakran

  Ima li osim komentara ”Daleko je brži od toga. Brži je od bilo čega što sam vozio i to jako, jako puno”, još nešto krucijalno?! Naprimjer, koja riječ o cijeni tog proizvoda?! Da se rzumijemo; ja apsolutno cijenim i podržavam čitav projekt g-dina Rimca. I želim mu poslovni uspjeh. Ali, budimo realni, barem za sada radi se tek o još jednoj igračkici za bahate bogatune.

  • Dusko Besenic

   Je, u pravu si da je to igračka za bogataše, ali je vrhunska igračka proizvedena i smišljena u Hrvatskoj od Hrvata i velika ulaznica za svjetsku automobilsku industriju, ako imamo mozga?! Važnija su mi sva ona inovativna riješenja nastala u Rimčevoj firmi koja se mogu prodavati svjetskim proizvođačima, a koja čine tu ,,igračku” jedinstvenom i ,,naj”! Bogataša, pa i bahatih i glupih, bilo je uvijek i biti će ih, a mi ih možemo samo gledati sa velike distance…na žalost :)))

   • bakran

    Ponavljam; apsolutno podržavam projekt g-dina Rimca. Ako neka roba ima kupca, nek’ se prozvodi. A pogotovo ako je produkt hrvatske pameti i/ili sposobnosti.

  • Vladimir Dananić

   Tako je. Za sada je to još uvijek samo zgodna igračka. Još uvijek je mali domet s jednim punjenjem. Jako je skupo. Već se desetljećima ljudi time bave ali ne mogu riješiti fundamentalni problem pohrane elekrične energije. Za to vrijeme su motori s unutarnjim izgaranjem bitno naprjedovali uz pomoć elektronike i uobće bolje izradbe pokretnih dijelova u motoru, tako da je potrošnja goriva po jedinici puta bitno smanjena.

   • Dusko Besenic

    Sve je točno što si napisao, a najtočnije je u svezi cijene (naročito za ovaj ,,automobil”). U ovom slučaju se radi o ,,superautomobilima”, koji ne podliježu standardima, ni cijenom, ni potrošnjom goriva (ta klasa ,,guta” benzin i istovaruje štetne plinove!), pa je i njihov domet sa jednim rezervoarom dosta manji nego standardnih automobila, kod kojih je osjetno smanjena potrošnja i ispušni plinovi. Rimčev auto ima ,,domet” od cca 500 km, uz obećanje Rimca da će ga još značajno povećati, o čemu drugi proizvođači električnih automobila još samo ,,sanjaju”, što je područje gdje će Rimac napraviti (već i sada je dosta uspio) najveći posao, jer mu akumulatore proizvode po njegovim tehnološkim riješenjima, što je sada, a biti će još više, moć budućih električnih automobila. To se uopće ne sviđa industriji nafte! Pred oko 50 godina je na svjetskoj izložbi inovacija prikazan prvi TV prijamnik debljine oko 2 cm, a kada su odbacili katodnu cijev? Na istoj izložbi prikazan je stroj za pranje rublja bez uporabe deterdženata, patent je odmah odkupljen, ali još uvijek čekamo njegovo pojavljivanje u javnosti! Zašto?? Odgovor je jasan i nema veze sa ekologijom!!!