Pratite nas

Vijesti

Jugoslavenski tužitelj Nobilo ni po čemu nije zaslužio toliku medijsku pažnju!

Objavljeno

na

“Taj bivši jugoslavenski javni tužitelj, Ante Nobilo, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, a koje mu je ispričao pokojni junak Miro Barešić koji je na jednom natjecanju u Paragvaju porazio u jednoj borilačkoj disciplini svestranog Nobila, a koji je kao Hrvat morao nastupati za Paragvaj, zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku!” [pullquote_right]’Estradni odvjetnik’ i jugoslavenski tužitelj Nobilo ni po čemu nije zaslužio toliku medijsku pažnju![/pullquote_right]

Anto Nobilo inače je poznat po pojavljivanju u medijima, a ovih dana opet je došao u centar pozornosti zbog uhićenja Josipa Perkovića koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Pročitajte komentar Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., na čestu pojavu ovog ‘televizijskog’ odvjetnika u medijima.

“Nakon uhićenja navodnog Udbaškog krvnika Josipa Perkovića, ali i prije toga, Ante Nobilo, bivši javni tužitelj u Jugoslaviji, koji je u vrijeme početka stvaranja hrvatske države poput mnogih sličnih njemu jednostavno okrenuo kaput i kao ‘okorjeli kameleon’ počeo se baviti tzv. običnim poslom-odvjetništvom, svaki dan, ali svaki dan je u medijima, od televizije pa do dnevnih i inih novina. I sada, zamislite, taj bivši navodni Udbaš, koji brani svog kolegu ‘po struci’, neprestano daje izjave, objašnjava, brani navodnog okorjelog ubojicu i dijeli savjete Hrvatima i Europskoj uniji, pa i sucima. Što ima barem u ovom slučaju govoriti jedan Nobilo (inače prosječan ‘estradni’ odvjetnik)? Novinari valjda od njega očekuju da će blatiti čovjeka kojeg brani (vjerojatno ne za mali honorar), ali on iskorištava svaku i najmanju prigodu da svima nama drži lekciju kako su bivši Udbaši ala Perković ustvari nevini ljudi, kako je sve to jedna obična zavjera i tome slično. Čak nam priča kako će sve ili kako je sve već palo “u zastaru”! Pa, da je i palo u zastaru, ako je Perković to učinio za što ga se tereti ne može se oprati ni on ni njegova obitelj do ‘koljena sedmog’! Pogledajte samo facu tog Nobila kad nakon izlaska iz suda objašnjava novinarima što se u sudnici zbivalo: smije se, pravi sprdačinu, i u onoj ‘šajkači’ na glavi tumači što će se dogoditi, odnosno da se ne će dogoditi – ništa. Zbog čega se i drugim odvjetnicima koji brane navodne kriminalce ala Perković i Mustač ne daje gotovo ni malo prostora u medijima (poglavito u središnjem Dnevniku HTV-a) da i oni na isti način brane svoje klijente? Po čemu je to bivši jugoslavenski javni tužitelj, koji potječe iz partizanske obitelji zaslužio takvu propagandu, a odvjetnici se kao ‘ne smiju’ reklamirati? Nobilo je očito nekima u medijima, osobito na HTV-u učinio ili će učiniti neke usluge, pa je to sve po onome – ja tebi- ti meni! Osim toga, kako je moguće da nitko nije snimio uhićenje jednog Perkovića? A one, zamislite, kod kojih nađu neznatne količine droge ili novca odmah fotografiraju, snimaju s lisicama na rukama, vode ih kao ‘štakore’. Sjetimo se samo onog Ortinskog kad je uhitio članove tzv. zločinačke organizacije kako su ih kao zlotvore privodili na sud, vezane lancima, kao u srednjem vijeku, da bi na kraju bilo – pojeo vuk magare! Kakva je razlika između tih iz tzv. zločinačke organizacije i jednog Perkovića, da ga se ne smije ni snimiti, niti znati gdje su ga uhitili? A osumnjičen je za najteža zločinačka djela.

Taj bivši jugoslavenski javni tužitelj, Ante Nobilo, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, a koje mu je ispričao pokojni junak Miro Barešić koji je na jednom natjecanju u Paragvaju porazio u jednoj borilačkoj disciplini svestranog Nobila, a koji je kao Hrvat morao nastupati za Paragvaj, zahtijevao je da se uz paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku! Za taj čin naravno nitko ga nije osudio, jer je on ipak bio ‘Brozov kameleon’, čovjek od najvećeg povjerenja tadašnje (a vjerojatno i današnje) Udbe.

I sad se postavlja pitanje, zbog čega Nobilo tako žestoko brani Perkovića, a branio bi i Mustača da može? Pa, u prvom redu zbog sebe samoga i svoje obitelji, da ga netko ne pita- tata, što si radio u vrijeme Broza?

Stoga, maknite Nobila iz medija (njegove izjave su uz sve to već postale i smiješne), jer on osim navodnih laži, podmetanja i blaćenja Hrvata nema što reći, a Hrvati, poglavito hrvatski branitelji bi ipak mogli pitati: kako to da taj čovjek još uvijek nije ni pod istragom, barem za navodna zla koja je činio u vrijeme komunizma?

Ili bolje rečeno, kakva je razlika između njega i Severine?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)”

[box_light]

Nobilo o Perkoviću: ‘Možete li zamisliti da bi Mosad ili CIA predali svojega agenta?!’

Željko Peratović, istraživački novinar tvrdi da je prije ubojstva Đureković trebao doći u Hrvatsku posvjedočiti o korupcijskom skandalu koji se dogodio u Ini. “Naručitelj ovoga ubojstva kojem se sudi u Njemačkoj je Mika Špiljak, tadašnji član predsjedništva SFRJ. Njegov sin Vanja Špiljak i sin pokojnog Josipa Broza, Miša, bili su upleteni u veliku korupcijsku aferu u Ini. U tu aferu, i to mnogo manjoj mjeri, bio je upleten i pokojni Đureković”, rekao je Peratović.

U emisiji HRT-a gostovao je odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo. “U presudi Pratesu Perković se označava kao organizator i naredbodavac. Međutim, u uhidbenom nalogu koji sam jučer prvi put vidio, Perković se označava kao pomagač nepoznatim osobama u izvršenju kaznenog djela ubojstva, a njegova je radnja izvršenja pribavljanje ključa, i to je sav krimen koji oni stavljaju Perkoviću na teret”, komentirao je Nobilo za HTV.

Željko Peratović, istraživački novinar tvrdi da je prije ubojstva Đureković trebao doći u Hrvatsku posvjedočiti o korupcijskom skandalu koji se dogodio u Ini. “Naručitelj ovoga ubojstva kojem se sudi u Njemačkoj je Mika Špiljak, tadašnji član predsjedništva SFRJ. Njegov sin Vanja Špiljak i sin pokojnog Josipa Broza, Miša, bili su upleteni u veliku korupcijsku aferu u Ini. U tu aferu, i to mnogo manjoj mjeri, bio je upleten i pokojni Đureković”, rekao je Peratović.

U izjavi za HTV prije osam godina bivši agent Udbe Božo Spasić rekao je da je  Đureković bio legitimna meta službi – ne zbog političkih razloga već novca. Nobilo tvrdi da iza Đurekovićeva ubojstva stoji Stane Dolanc, tada najmoćniji čovjek jugoslavenskih službi, međutim, da hrvatski ogranak službe nema veze s tom akcijom. Nobilo također ustvrđuje da neka druga zemlja nikad ne bi pristala izručiti svog visoko rangiranog obavještajca. “Možete li zamisliti da bi Mosad ili CIA predali svojega agenta – oni rat započnu da bi izvukli svoga agenta”, zaključuje Nobilo.

[/box_light]

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati