Jordan počeo napade na ISIL

5

Jordan je izvršio zračne napade na položaje Islamske države (ISIL) prilikom kojih je ubijeno najmanje 55 militanata. Među ubijenima je Princ Nineveh, jedan od viših zapovjednika ISIL-a, javlja Al Arabiya. Jordanski napad došao je nedugo nakon obećanja kralja Abdullaha kako će odgovor za smaknuće pilota Maaza al-Kassasbeha biti žestok.

“Krv mučenika Al-Kassasbeha nije tekla uzalud i odgovor jordanske armije zbog smaknuća njenog sina bit će jak”, rekao je kralj Abdullah. Jordanska javnost bila je podijeljena kada je riječ o sudjelovanju vojske u američko-arapskoj koaliciji i akciji bombardiranja ISIL-a. Nakon smaknuća pilota, javnost je skoro jedinstvena u htijenju i želji za vojnim odgovorom.

Jordanski kralj Abdullah II posjetio je danas obitelj pilota i izrazio im sućut. Kralj Abdullah II obećao je da će jordanski odgovor na ovaj “gnjusan teroristički zločin” biti nemilosrdan jer se ta “teroristička organizacija bori i protiv islama i njegovih čistih vrijednosti”, te izrazio uvjerenje da jordanska vojska može osvetiti ubijenog pilota.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Otporaš

  To je tako kod onih naroda kada progovori nacionalna svijest. Kod nas Hrvat je malo drugačije, ne poradi toga da bi mi takovihtijeli biti, no Bože sačuvaj!, nego poradi onih koji se grčevito drže izdajnika hrvatskih nacionalnih probitaka, a to su oni svrstani u ostatak ostataka propalog YU sistema: Mesića, Josipovića i njihovih PAJDAŠA.

  • Alan B’Stard

   naljutili su Jordance!

 • gost

  Zato je jadnik i bio zrtvovan , kako bi podijeljena javnost postala jedinstvena u zelji i htijenju za vojnom intervencijom.

  • srka

   Mlad momak…neka mu Uzviseni podari vjecni rahmet.

   by Srka®

 • dane

  Jordanci to je pravi put tu terorističu državu može se poraziti jedino siliom no nažalost to sam Jordan nije u mogućnosti već treba širu Arapsku koaliciju,