JOŠ JEDNOM BRANITELJU POZLILO: Nakon sastanka s Vargom završio u bolnici!

1

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih invalida Domovinskog rata prve kategorije Đuro Glogoški, naglasio je kako se branitelje liječe jeftinim lijekovima bez poboljšanja zdravstvenog stanja te ih se takve prijevremeno otpušta iz bolnice, a ima i neprimjerenog odnosa medicinskog osoblja prema ratnim veteranima.

Izaslanstvo hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, predvođeno Đurom Glogoškim, koji već deset dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, razgovaralo je danas s ministrom zdravlja Sinišom Vargom iznijevši mu niz problema bolesnih ratnih veterana – preskupo i nedostupno liječenje, preduga čekanja na liječničke preglede, a založio se i za otvaranje bolnice za ratne veterane u Lipiku.

Hrvatski vojni invalidi od prošlog ponedjeljka prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, tražeći, uz ostalo, smjenjivanje ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, a sastanak s ministrom Vargom održan je uz posredovanje pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak u prostoru Pravobraniteljstva.

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih invalida Domovinskog rata prve kategorije Đuro Glogoški, naglasio je kako se branitelje liječe jeftinim lijekovima bez poboljšanja zdravstvenog stanja te ih se takve prijevremeno otpušta iz bolnice, a ima i neprimjerenog odnosa medicinskog osoblja prema ratnim veteranima.

Također je upozorio na problem nadoplate skupih lijekova kojih treba sve više. Založio se za osnivanje bolnice za ratne veterane u Lipiku i centra u Varaždinskim toplicama, te za imenovanje kontakt osobe u Ministarstvu zdravlja za koordinaciju s invalidima Domovinskog rata.

Svjesni smo da novca nema ali moramo pronaći rješenje jer hrvatski branitelji gube živote, i braniteljska je populacija najpodložnija raznim oboljenima, naglasio je Glogoški.

Ministar zdravlja Siniša Varga izrazio je žaljenje zbog problema s medicinskim osobljem, rekavši kako ne smije biti diskriminacije među pacijentima te najavio da će prioritetno pokušati riješiti njihove zahtjeve i probleme i maksimalno im pomoći. Pozvao je branitelje da prijave neprimjeren medicinski tretman.

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić izvijestio je kako je dogovoreno da će hrvatskim braniteljima već u četvrtak ujutro biti na raspolaganju e-mail adrese [email protected] i [email protected] na koje će branitelji i ratni vojni invalidi moći prijaviti problem s dostupnosti liječničke njege i terapije.

Nakon sastanka jednom od sudionika u braniteljskom izaslanstvu je pozlilo pa je pozvana hitna medicinska pomoć, no na kraju je odvezen civilnim vozilom. (hina)

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Trebaju se Ustaše povratiti na vlast, i sve bi bilo po Božijem planu. Branitelji bi bili na prvom planu za svaku prigodu. Hrvattska Državotvorna Vlada, HDV bi se za njih brinula, i nikm ništa ne bi hvalio. Kako ova sadašnja vlada Ive YUsipovića nije državotvorna, onda se ona i ne bavi hrvatskim invalidima. Glupi Hrvati izvolite na slijedećim izborima opet glasovati za sina partizana koji veliča partizanske zločine počinjene nad hrvatskim narodom.