Josip Jurčević: Ići će se na razvodnjavanje korupcijske afere HAVC

0

Protekli politički tjedan u Hrvatskoj i izbor nove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek u emisiji “Iza zavjese” Tihomira Dumovića komentirali su publicist i povjesničar Josip Jurčević i novinar Denis Kuljiš.

Kuljiš je rekao da ministrica Obuljen Koržinek ima neke natruhe liberalizma, ali misli da je ona nacionalist. Smatra da će funkcioniranje Vlade najmanje ovisiti o Ministarstvu kulture.

Govorili su o istrazi u HAVC-u te prosvjedu za bivšeg ministra Zlatka Hasanbegovića koji je poduprlo 150 ljudi.

Jurčević je rekao da su utvrđene nepravilnosti u HAVC-u. Držim da će se ići na razvodnjavanje cijelog problema i da se Nina Obuljen već štiti na razne načine, rekao je.

Govorili su o trenutačnim razlikama o vođenju politike HDZ-a i SDP-a. Jurčević smatra da je hrvatsko društvo mafijaško. U njemu je nemoguće primjenjivati kriterije liberalnog kapitalizma, naglasio je.

Govoreći o privatizaciji, Kuljiš je rekao da se korupcija pojavljuje u državnom, a ne privatnom sektoru. Jurčević je dodao da privatni sektor ne postoji bez državnoga.
Gosti su govorili o investiranju i izgradnji zagrebačkog aerodroma, Goranu Mariću – ministru bez portfelja, izboru ministra obrazovanja Pave Barišića, aferi o vjetroelektranama, o Lex Vlahušić, o migrantskom valu i novim ogradama koje podiže Slovenija te odlasku bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

facebook komentari