Josip Jurčević: Vlastima u Hrvatskoj branitelji su ratni zločinci i narodni neprijatelji

1

-Samo je krajnje neupućene i naivne osobe iznenadila „povjerljiva informacija“ da vladajuća struktura u Hrvatskoj protivzakonito prisluškuje, prati i obrađuje hrvatske branitelje koji su uključeni u sadašnje prosvjede, te da se na isti način postupa i prema vukovarskim braniteljima i prema mnogim drugim braniteljima koji djeluju na tragu hrvatskih domovinskih vrijednosti. U toj obavijesti zaista nema ništa nova – smatra prof. Josip Jurčević.

Temeljni problem vidi unutar državnih institucija RH, te naglašava da je upravo unutar tih institucija kreirana teza da nastanak i obrana hrvatske države predstavlja udruženi zločinački pothvat.

>>Branitelje se tajno prisluškuje i u formi `non papera` o svemu se izvješćuje državni vrh

– Nakon takve jedne kreacije na tu su tezu zajašili svi protivhrvatski okolni i međunarodni interesi koristeći je za sofisticiranu okupaciju i kolonizaciju Hrvatske – pojašnjava prof Jurčević.

Prema njegovim tumačenjima sve hrvatske državne institucije sustavno, intenzivno i dugotrajno djeluju na percepcijskoj, političkoj i pravosudnoj kriminalizaciji Hrvatskog domovinskog rata kao cjeline, te kriminalizaciji hrvatskih branitelja kao društvenog sloja.

Osobito naglašava sustavnu zamjenu teza kojom se hrvatske branitelje godinama kriminalizira.

-Hrvatske državne institucije čine sve kako bi najistaknutije heroje hrvatske obrane proglasile ratnim zločincima, a istovremeno ratne zločince, pljačkaše i druge kriminalce pretvaraju u ugledne i iznimno bogate osobe – ističe prof. Jurčević.

>>Josip Jurčević: Perkovićeva udbaška struktura je omogućila Josipoviću da dođe na mjesto predsjednika

Temeljni problem vidi u činjenici da su hrvatske institucije neprekidno zarobljene od zagovornika protucivilizacijske teorije.

-U hrvatskim državnim institucijama, usprkos promjenama stranak na vlasti, najmoćnije položaje neprekidno imaju začetnici, zagovornici i operativni provoditelji protucivilizacijske teorije i prakse da samo hrvatski branitelji moraju u dugotrajne zatvore kako bi na montiranim i iscrpljujućim suđenjima imali obvezu dokazivati svoju nevinost. – izričit je.

Odgovornost za suicid preko 200 branitelja

Odgovornost tih istih institucija vidi u činjenici da je preko 2300 hrvatskih branitelja počinilo suicid.

– Upravo Institucije hrvatske države učinile su gotovo sve kako bi na suicid navele već preko 2300 hrvatskih branitelja, te ne čine ništa kako bi se ta tragedija zaustavila. – smatra Jurčević.

Prosuđuje da je taj odnos sada došao do kritične točke.

-Sada je razarajući odnos državnih institucija RH prema svim hrvatskim nacionalnim interesima i vrijednostima očigledno došao do kritične točke, koja je navela 30-ak veoma uglednih članova Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta da protiv nekolicine najistaknutijih predstavnika vlasti podignu etičke i društvene optužnice za veleizdaju – prosuđuje prof Jurčević.

Za model upravljavlja institucijama kakav imamo posljednjih godina tvrdi da je već primjenjivan u razdoblju od 1945. do 1990. godine.

-Zar je u takvim okolnostima neobično što moćna veleizdajnička struktura u RH postupa prema hrvatskim braniteljima kao prema navodnim ratnim zločincima i narodnim neprijateljima. Nije to ništa nova, jer sličan model vladanja u Hrvatskoj je primjenjivan i u razdoblju od 1945. do 1990. godine – kaže Jurčević.

Jedini sadašnji problem vidi u tome da većina stanovnika Hrvatske već predugo pristaje podnositi ubijanje hrvatske budućnosti.

-Za ovo trpljenje nema nikavog opravdanog razloga, jer hrvatski su nam branitelji 1991. godine darovali slobodu, u kojoj imamo pravo sami odlučivati o svojoj nacionalnoj i osobnoj sudbini. Stoga je za provođenje temeljitih promjena u Hrvatskoj potrebno najprije osvijestiti da svi koji volimo svoju domovinu Hrvatsku imamo obvezu biti ogovorni prema slobodi i budućnosti. Tek tada će rješavanje problema postati izvedivo, kao što je – sjetimo se- bilo i 1991. godine – zaključio je prof Jurćević.

R.H.
izvor:HR:Svijet

facebook komentari

  • Agromentum

    Uskraćivanje prava braniteljima govori samo o etičkom i moralnom kolapsu vladajućih struktura.