Pratite nas

Komentar

Josip Klemm: Svi smo mi u Savskoj 66 organizatori prosvjeda

Objavljeno

na

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm poručio je s tribine “100 posto za Hrvatsku” da nitko ne može izdvojiti nijednog branitelja i reći da je on organizator prosvjeda ispred Ministarstva branitelja jer su to svi u Savskoj 66.

“Ovih dana svi se pitaju tko je organizator prosvjeda. Meni bi bila čast kada bih mogao stati u ime nazočnih stradalnika Domovinskog rata i branitelja, ali svi smo mi u Savskoj 66 i nitko ne može izdvojiti nijednog branitelja i reći da je on organizator”, rekao je Klemm u utorak navečer u punoj dvorani HVIDR-e grada Zagreba i Zagrebačke županije.

I predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm rekli su da nisu organizatori braniteljskog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, a Glogoški je poručio ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću da postupi po zakonu ako ima saznanja da su Klemm i on organizatori prosvjeda.

Ministar Ostojić poručio je pak danas Klemmu i Glogoškom, koji često u ime prosvjednika istupaju u javnosti, da smognu malo hrabrosti i kažu da su organizatori tog prosvjednog okupljanja.

“Sigurno je da nekoga boli što to 127 dana hrvatski branitelji rade u Savskoj 66 i kako to da nema govora mržnje tamo”, rekao je Klemm i upitao ima li ijedna skupina stradalnika i branitelja koja nije ondje.

“Znaju oni dobro da u Savsku 66 dolazi domoljubna Hrvatska”, istaknuo je, dodajući da ih danas “neki čudni ljudi prozivaju da su štakoraši, šatoraši i slično” te da su i “neki saborski zastupnici govorili da su militanti i teroristi”.

“Hvala im na tome i što nas zovu takvim imenima, međutim, oni ne mogu prekorojiti povijest i sakriti istinu o Domovinskom ratu i zato se nalazimo u Savskoj 66”, istaknuo je Klemm.

U svojem je govoru kritizirao predsjednika Vlade Zorana Milanovića, optužujući ga, među ostalim, da je pobjedničku vojsku i branitelje slabijega imovinskog stanja prebacio u Ministarstvo socijalne politike i, kako je rekao, “time ponizio njih i nas”. “Završili smo u socijali”, kazao je i istaknuo da hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata žele malo poštovanja i malo poštovanja prema Domovinskom ratu.

Ponovio je da mnoge kategorije branitelja ne mogu ostvariti svoja prava i da se za njih bore u Savskoj 66. “Borimo se i za demokratsko pravo onih koji nas napadaju jer – da nije bilo hrvatskih branitelja – ne bi bilo ni demokracije i ne bi nas mogli nazvati štakorašima i šatorašima”, izjavio je Klemm, što su nazočni pozdravili burnim pljeskom.

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški rekao je da je danas 128. dan prosvjeda, a mnogi se još pitaju zašto su u Savskoj. Dodao je da će prosvjed nastaviti te ponovio da su oni koji su se trebali brinuti za hrvatske branitelje prepustili Hrvatsku drugima. Ocijenio je da su u medijskoj blokadi te naglasio da i dalje traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Sva prava hrvatskih branitelja trebaju biti u jednom zakonu koji treba postati ustavnim, rekao je Glogoški te najavio da će javnost upoznati s budućim koracima u srijedu u 12 sati na izvanrednoj konferenciji za novinare.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Akademik Davorin Rudolf: Premijeri mogu pitanje zaljeva riješiti uz kavu u pet minuta!

Objavljeno

na

Objavio

Slovenska  strana, točnije ministar vanjskih poslova Erjavec, svojedobno je izjavio kako se problemi s Hrvatskom ne mogu riješiti u idućih sto godina. Čini se kako se od te izjave do danas ništa nije promijenilo.

Hrvatska je izišla iz arbitraže, a nakon govora našeg premijera Plenkovića na zasjedanju Oće skupštine UN-a Slovenci su otkazali sastanak u Zagrebu.

Gostujući iz splitskog studija u Studiju 4, Davorin Rudolf naglasio je kako pitanje granica  nije stranačko pitanje . To je vitalno nacionalno pitanje.  Trebamo mogučnost opoziva političara koji strše s neodmjeenim i za Hrvatsku štetnim izjavama.

Potpuno je neshvatljiva pretenzija Slovenije da čak i nalaže našem predsjedniku Vlade što mora govoriti kad je na međunarodnim pozornicama.  U svojoj sam karijeri susretao mnoge ministre vanjskih poslova, ali ovakvog kao što je ovaj slovenski još nisam nikad, naglasio je Rudgolf. Više od oštre reakcije Ljubljane zanimljivije su mu oštre reakcije u zemlji. Nastup Vesne Pusić koja je govor Plenkovića prozvala štetnim, politički je nedopustiv, neutemeljen i diletantski. Ostao sam jako začuđen, naglasio je.

Granica na moru je crta sredine, jednako udaljena od obje obale. Sud je presudio da Sloveniji ide 4/5 zaljeva ili 80 posto, obrazlažući presudu na redikulozan način. Srećom ta presuda nije na snazi jer je naš Sabor donio odluku da napuštamo arbitražu, podsjetio je Rudolf. Zalaže se za model kondominij ili koimperij (zaljev Fonseca, Bodensko jezero..) kojim, kada nema teritorijalnih pretenzija, bi se Hrvatska i Slovenija složile da Savudrijski zaljev bude zajednički, da dijelimo suverenost, da nema granica, da ga zajednički koristimo – za ribolov, plovidbu i što je izuzetno za važno ekologiju. Spor koji traje već 27 godina, premijeri mogu dogovoriti uz kavu u pet minuta, poručio je!

Neka međunarodna zajednica uhvati Ljubljanu za uši i pita što oni to prijete, što oni hoće. Samo strpljenja, bit će sve u redu, zakljućio je Rudolf.

Akademik Davorin Rudolf: Predlažem kondominij – rješenje koje nije ni prohrvatsko ni antislovensko

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slaven Letica: Stanković je Bandića tretirao kao mrskog neprijatelja

Objavljeno

na

Objavio

Politički analitičar Slaven Letica komentirao je gostovanje Milana Bandića kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u dva”.

STANKOVIĆ JE BANDIĆA TRETIRAO KAO MRSKOG NEPRIJATELJA

Aleksandar Aco Stanković postavio se prema Milanu Bandiću kao prema ljutom i mrskom neprijatelju, ali na vrlo jasno i jednostavno Bandićevo pitanje nije želio, po cijenu života i vjerodostojnosti, odgovoriti: ‘Je li vama draži Tito ili Republika Hrvatska?’

Da je odgovorio na to pitanje pokazao bi minimum profesionalizma kojeg se, nažalost, davno odrekao: dočekujući snishodljivo sve one čiji mu je svjetonazor blizak, a arogantno, neprijateljski, s pjenom na usnama sve one kojima je Republika Hrvatska draža od Josipa Broza Tita”, napisao je Slaven Letica na Facebooku.

facebook komentari

Nastavi čitati