Josip Pečarić: Druženje s Glogoškim, Deurom i Klemmom

5

Obradovala me je vijest da je jučer naše branitelje posjetio i moj dragi prijatelj Marko Perković Thompson u društvu s drugim mojim prijateljem generalom Željkom Glasnovićem.

‘Ovo je borba dvaju svjetonazora, jedan njeguje kršćanske vrijednosti, Domovinski rat i sve ono što je stečeno i na čemu je ovaj narod podignut. I drugi koji je potpuno antinacionalan i antibraniteljski, potpuno antinarodni”, rekao je Thompson

Jedino mi je žao što se nismo dogovorili da dođemo zajedno, jer smo jutros naše branitelje posjetili predsjednik HKV-a veliki hrvatski književnik Hrvoje Hitrec i ja.

S druge strane, lijepo je bilo jer smo se mogli ponovno sresti s dragim prijateljem generalom Markačem, koji je već nazočio na predstavljanjima nekoliko mojih knjiga, a u knjizi o njemu sam svojevremeno napisao jedan od predgovora. Poslije toga zadržali smo se u poduljem razgovoru s Đurom Glogoškim, Antom Deurom i Josipom Klemmom.

Salili smo se na Josipovićevu tvrdnju kako je među braniteljima i dobro situirani poduzetnik i ništa mu u životu ne fali, jer je bilo očito da misli na Klemma. Zapravo, smiješno je da to kaže Josipović za kojega neki tvrde da je najbogatiji sveučilišni profesor u Hrvatskoj. To me podsjeća na njegovo nedavno prozivanje predsjedničkog protukandidata Kujundžića zbog liječničkih plavih kuverata. A za Kujundžića se ne zna za nikakve plave kuverte, a za neke njegove mutne poslove se itekako zna, na što ga je Kujundžić naravno podsjetio. Josipoviću je to normalno ponašanje jer su mediji u njegovim rukama pa zna da ga neće ismijati za takove gluposti. Tako je I protukandidatkinju Grabar Kitarović prozvao da je zamrznula plaću u NATO-u (što je normalno jer predsjednička kampanja nije ni počela), a on je zamrznuo profesuru na Pravnom fakultetu. Naravno gdja Kolinda ga je na to također podsjetila.

Meni je najsmješnije kada se Josipović u svojoj borbi za crvenu Hrvatsku poziva na to da je Tuđman bio partizan, a pri tome “zaboravlja” da mu je otac bio predsjednik partijske komisije koja je poslije Hrvatskog proljeća odlučivala o sudbini desetak tisuća Hrvata: kome zatvor, kome gubitak posla, kome ovo, kome ono. A znamo da je Tuđman tada “zaradio” zatvor, a Josipović je otac bio uzor u definiranje “Nove pravednosti”.

Nekako mi je najzabavnija tema u jučerašnjem razgovoru bila izjava potpredsjednika Hrvatskog sabora, Nenada Stazića, koji je, komentirajući taj spontani prosvjed branitelja i stradalnika Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja, u emisiji Hrvatskog radija, dana 28. listopada, izjavio da su branitelji „politička grupacija, odnosno Sinn Fein, vojno krilo HDZ-a“.

Evo nekoliko zanimljivih reagiranja na tu izjavu (u prilogu je Krsnikov komentar na MrežaTV)

Već na dolasku su se i stali branitelji rugati na račun potpredsjednika Sabora pitajući nas jesmo li i mi dio tog vojnog krila. Ali Glogoški je bio sjajan pokazujući kako on može iz svojih kolica biti opasan u vojnim akcijama.
A zapravo Stazić je izjednačujući 100-postotne invalide Domovinskog rata s vojnim krilom Sein Feina pokazao koliko sam bio u pravu kada sam ove velikosrpske sluge, koje su danas na vlasti nazvao najogavnijim među najogavnijima. Naime, veliki kineski ratnik i filozof Sun Tzu je najogavnijima nazvao one koje možeš kupiti da rade za neprijatelje svog naroda, odnosno svoje države.
Ovdje imamo još goru situaciju, jer smo mi u ratu porazili neprijatelje i to tako da ih je njihov vođa Slobodan Milošević usporedio s zečevima.

Pred hrvatskim braniteljima Srbi su bježali kao zečevi, a Stazić i njegovi se još više plaše 100-postotnim invalidima Domovinskog rata.

Zato su se  naši branitelji pred Ministarstvom s pravom rugali tim najogavnijim među najogavnijima, zar ne?

A na tvrdnje Sun Tzua još nas više podsjeća predsjednik Josipović, od HNES-a optuženog za veleizdaju. S tom optužbom je i počelo predstavljanje Tomčeve knjige Crveni predsjednik. (Vidjeti)

O Josipovićevoj suradnji sa Srbijom progovorila je i njegova protukandidatkinja

(O toj suradnji Veleizdajnika sa Srbijom vidjeti )

Mislio sam vam jutros poslati ovu dragu mi priču o druženju s našim braniteljima. Nisam, jer sam znao da će vam biti draže pročitati što je rekao na predstavljanju knjige Crveni predsjednik naš veliki domoljub biskup Vlado Košić. Srećom, jer se danas dogodio nastavak te jučerasnje priče. Odlazio sam s fakulteta i u Savskoj “naletio” na kolonu branitelja koja se vraćala iz Sabora. Neki branitelji su me prepoznali i pozvali da im se pridružim. Tako sam nastavio druženje s Glogoškim, Deurom i Klemmom na čelu kolone sve do šatora ispred Ministarstva. Doista prekrasno, zar ne?

Josip Pečarić

glasbrotnja.net

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Ako ovoga puta crvenjaši na čelu izdajnika Mesića i drugara mu YUsipovića pobjede, Hrvati onda nisu više kadri se zvati Hrvatima, nego bjednicima, takojevićima, klimavcima glavom, drugim riječima: NITKOVIMA.

  Ovo su velike riječi, ali u ovo značajno vrijeme za nas državotvorno Hrvate netko je ovo morao i trebao reći, a taj netko, glavom, bradom i petom je: GABRO VUSKIC

  • Osim ako se bude radilo o nekakvoj prijevari, Yoso bi trebao sletiti ovaj put! Istina ne će biti lako, ipak je yosipović poduzeo mnoge radnje i upregao čitav aparat u izbornu kampanju…

 • perokvrzica

  nemreš bilivit….uzimač domoljubivog mita za nepjevanje i utajivač domoljubivog poreza došao dati podršku. trakvi nemaju srama-činjenica!
  gdje je mirko čondić pa da sve bude isto ko, onomad, na rivi na prvom “protestu” ovakvog tipa?

  • peppermintt

   ajde pero evo za utaju poreza to stoji al za ovo čuj uzimanje mita za nepjevanje, daj nismo djeca