Pratite nas

Hrvatska

Josipović besramno koristi patnju djece u kampanji

Objavljeno

na

Ivo Josipović sjetio se, nakon pet godina mandata, siromašne djece diljem „ruralne“ Hrvatske. U duhu svoje famozne nove pravednosti okupio je na Pantovčaku svu silu nevladinih organizacija, koje ga usput rečeno podržavaju u njegovoj politici, te je konstatirao kako u Hrvatskoj postoji 60 tisuća djece predškolske dobi koja žive ispod granice siromaštva.

josipovic_bebe1-02_334379S1

Trebalo je čak pet godina da predsjednik, iz udobne fotelje na Pantovčaku, shvati kako u Hrvatskoj žive gladna i siromašna djeca. Ta njegova spoznaja slučajno se poklopila sa predizbornom kampanjom kojom Josipović želi osvojiti još jedan mandat na čelu Republike. Možda u tom mandatu shvati kako gladna djeca trebaju jesti kako ne bi bila gladna pa sazove velebni kolegij i pompoznu press konferenciju kako bi to obznanio naciji.

Ivo Josipović nije ništa učinio kako bi pomogao siromašnoj djeci u Hrvatskoj u mandatu koji ostavlja iza sebe. Ustvari, taj čovjek koji je sada predsjednik Hrvatske nije pomogao nikome osim sebi. Licemjerno je i prozirno od njega, nakon što je pet godina sjedio skrštenih ruku, par mjeseci prije izbora skupljati poene na patnji najpotrebnijih- gladne djece.

Kako smo saznali iz objavljenih podataka u prvoj kampanji u kojoj se natjecao za predsjednika Republike, Ivo Josipović je iznimno bogat čovjek. Od nasljedstva i drugih izvora uprihodio je čak pet stanova, a posjeduje i golemu novčanu ušteđevinu. Nismo primijetili kako je Josipović otvorio novčanik ili vrata svojih stanova za siromašne Hrvate, a kamoli srce.

Za razliku od njega Urugvajski predsjednik, Jose Mujica, socijalist po političkom uvjerenju kao što se i Josipović deklarira, umjesto državne palače izabrao je farmersku kuću, većinu svoje plaće donira socijalnim projektima, leti socijalnom klasom i vozi Vollkswagen Bubu. Kada možemo očekivati ovakvo ponašanje od Ive Josipovića? Jednostavno, kada postane socijalist. Jer, iako se izdaje za socijalistu Josipovićev socijalizam nema nikakvih dodirnih točaka sa socijalizmom Josea Mujice. Urugvajski predsjednik posvećen je čovjeku, siromašnima i potrebnima. Njegov socijalizam nema dodirnih točaka sa komunističkom oligarhijom iz koje dolazi Josipović.

Hrvatski predsjednik, koji pripada generaciji crvenih prinčeva i princeza, socijalizmom se služi kako bi prekrio svoje komunističke i jugounitarističke korijene. Sve je to legitimno i dopušteno u političkoj borbi, ali nije dopušteno i moralno iskorištavati gladnu djecu u predizborne svrhe. Stoga, Josipoviću, miči šporke ruke od hrvatske sirotinje!

Željko Primorac

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Plenković: Sada se vidi da Vlada nije štitila Ivicu Todorića (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Ja sam zadnjih pet i pol mjeseci zajedno sa svim ostalim članovima Vlade koliko se ja sjećam od brojnih političkih aktera i komentatora bio optuživan da štitimo jednog čovjeka, da želimo prebaciti na porezne obveznike dug jedne privatne kompanije.

Sad odjedanput izgleda da te optužbe nisu točne.

Ne ulazeći u komentare gospodina Todorića, ono što ja imam reći jest da je naš jedini interes bio zaštiti interes hrvatskog gospodarstva. U tome smo uspjeli zahvaljujući zakonu koji smo donijeli, zahvaljujući mjerama koje su poduzete. Ne samo da su održana radna mjesta, nego je osigurana i opskrba Hrvatske u najuspješnijoj turističkoj sezoni. Dakle, temeljni cilj smo ostvarili.Nije bilo domino efekta, kazao je premijer Andrej Plenković u subotu na zagrebačkom Jarunu.

– Mi smo vlada koja poštuje pravnu državu. Ne miješamo se u pravosudna tijela i to je ono što našu stranku čini drugačijom – dodao je.

Na upit je li bilo pritiska na Ivicu Todorića da potpiše lex Agrokor, kako on to tvrdi u svojem novom blogu, kazao je da nije te da je jasno da je zakon donesen u skladu s Ustavom RH.

– Znate da su odredbe zakona bile takve da su se mogle aktivirati kada je to kompanija željela i nije bilo pritiska od strane Vlade. Naša pozicija je bila da restrukturiranje ima transformacijski učinak na hrvatsko gospodarstvo, mi smo otvoreni da se sve istraži. Jasno je da je zakon donesen u skladu s Ustavom RH. Ja znam što Vlada radi i kojim se načelima vodimo – kazao je.

Mislim da izjave koje kruže ovih dana po medijima pokazuju odvojenost jednog čovjeka od stvarnosti. Što se tiče trenutka i dana kada su gospodin Todorić i uprava Agrokora potpisali zahtjev za pokretanje izvanredne uprave, nije bilo nikakvih pritisaka, barem od strane moje ili od strane Vlade, koliko je meni poznato. A ono što bih željela istaknuti je da je taj zahtjev potpisala cijela uprava Agrokora, rekla je ministrica Dalić.

Podsjetila je da je Todorić još uvijek  upisan kao vlasnik društva Agrokor u Središnjem  klirinškom depozitarnom društvu (SKDD). On je i dalje upisan kao vlasnik i stoga kao vlasnik može u svakome trenutku doći sa sredstvima i ponuditi vjerovnicima da im isplati 40,2 milijarde kuna duga, kolika danas zanamo da je ta brojka, kazala je i ponovila da će konačnu brojku pokazati skoro revizorsko izvješće.

Na novinarski upit zašto se ona spominje u priopćenju, Dalić je kazala da se to mora pitati Todorića.

Dalić  je podsjetila da je mogućnost bankrota Agrokora do koje je doveo Todorić prijetila da više od 30.000 osoba u Agrokoru ostane bez posla, da više od 148.000 radnih mjesta dobavljača Konzuma bude ugroženo i da budu ugroženi brojni hrvatski sektori.

Na novinarski upit zašto je Todorić nakon pola godine promijenio strategiju prema Vladi, Dalić je odgovorila da ne zna. Meni to nije poznato. Kao što sam rekla, sve ovo što vidim po medijima meni izgleda kao govorenje čovjeka koji je u potpunosti odvojen od stvarnosti i koji u potpunosti ne povezuje kakva je gospodarska stvarnost, a kakva je stvarnost koja postoji u njegovoj glavi, kazala je.

Hoće li pismo Todorića naštetiti povjerenju prema Agrokoru, Dalić smatra da to treba pitati dobavljače. Obratite se dobavljačima i pitajte ih koja je praksa bolja, ova kada danas izvanredna uprava redovito plaća sve isporuke sukladno ugovorima i ugovorenim rokovima ili ona koja je postojala za vrijeme gospodina Todorića kada smo vidjeli da su mnogobrojni računi ostajali neplaćeni mjesecima, a i zbog čega toliko raspravljamo u proteklim mjesecima o starome dugu, izjavila je Dalić.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Obilježena 26. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade

Objavljeno

na

Objavio

Svečanom akademijom u Hrvatskom domu te polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, u Vukovaru je u subotu obilježena 26. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade, čiji su pripadnici branili Vukovar i okolicu 1991. godine u agresiji na taj dio Hrvatske.

Prisjećajući se događaja obrane Vukovara 1991. godine, ratni zapovjednik 3. bojne 204. vukovarske brigade Ivo Kovačić rekao je kako je unatoč činjenici da je ta postrojba podnijela najveći teret obrane Vukovara u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi, 204. vukovarska brigada dugo vremena nakon rata nije bila priznata.

“Trebalo nam je 15 godina da dokažemo da smo postojali i da je postojala 204. vukovarska brigada. Neki ljudi koji su bili u Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru držali su pisanu zapovijed u ladicama i nisu je htjeli pokazati javnosti”, kazao je Kovačić.

Po njegovim riječima, kroz 204. vukovarsku brigadu prošlo je oko 5500 boraca od kojih se 923 vode kao poginuli i nestali dok je ranjeno oko 1600 pripadnika postrojbe.

Predstavljena je i novoosnovana Udruga ratnih veterana 204. vukovarske brigade. Ona je, kako je pojašnjeno, osnovana radi “zaustavljanja degradacije 204. vukovarske brigade i bitke za Vukovar”.

“Kao udruga 204. vukovarske brigade nikada nećemo prihvatiti popis od 10.000 branitelja Vukovara. Ne možemo i nećemo se pomiriti sa zapisima Manolićeve komisije te ćemo ustrajati da Hrvatski sabor te zaključke proglasi ništavnima”, poručio je predsjednik Udruge Drago Adžaga.

Ratni zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine Branko Borković je rekao da će unutar Udruge djelovati Klub ratnih zapovjednika te izvijestio o prvoj inicijativi koju su poduzeli. Već smo poslali zahtjev državnim tijelima da se dr. Juraju Njavri oda počast tako da se vojna bolnica u Zagrebu nazove po njemu, kazao je Borković.

Rekao je kako će se kroz Klub zapovjednika izvršiti i cjelokupna verifikacija svih događanja tijekom obrane Vukovara te će se zahtijevati da se ispravi sve ono što je, kako je kazao, “isfabricirano kako bi se obrana Vukovara degradirala i prikazala na krivi način”.

facebook komentari

Nastavi čitati